Bıkmışlıkla sıkışmışlığın arasında bir yerlerde yaşamaya çalışıyoruz. Nereden bakarsan bak, denizden çıkarılıp toprağa atılmış çırpınan balıksın. Nereden bakarsan bak ipi kopmuş uçurtma, nereden bakarsan bak yönünü bulamayan bir kuşsun..

Bıkmışlıkla sıkışmışlığın arasında bir yerlerde yaşamaya çalışıyoruz. Nereden bakarsan bak, denizden çıkarılıp toprağa atılmış çırpınan balıksın. Nereden bakarsan bak ipi kopmuş uçurtma, nereden bakarsan bak yönünü bulamayan bir kuşsun..

İnsanın en büyük düşmanının yalnız kalması olduğunu düşünüyorum.. Bu yüzden elbette var böyle bir korkum..
Hiç yalnız kalmayı sevmedim hayatım boyunca..
Üniversite yıllarında, yaz döneminde sınavlara hazırlandığım bir dönem vardı..
10-15 gün kadar yalnız kaldım..
Hayatımın en zor dönemiydi..
Korkum hırsız vs değildi.. Sessizlikti..
Sanki dünyadan herkes göçüp gitmiş, bir tek ben kalmış gibiydim..
Will Smith'in "Ben Efsaneyim" filminde bu işlenmişti.. Adam cansız mankenlerle konuşuyordu artık yalnızlıktan..
Ve yanında da bir köpeği vardı..
Ben izlerken ruhum sıkıldı.. Üstüne bir de öyle yaşadım sanki.. Bulduğum her fırsatta kendimi dışarı attım.. Sınava da hazırlanmam gerekiyordu..
Hayatımın en zor sınavını yalnız kalarak verdim. Diğer sınavların kıymeti yoktu bunun yanında..
Bir gün ailem gidecek ve ben ölmezsem, bunu yaşamak istemem.. Belki de insanların yaşı kaç olursa olsun evlenmek istemesini bu yüzden anlıyorum..
Bu toplumda Yalnızlık kaçınılmazdır. Çünkü ya toplum gibi davranacaksın kişiliğini kimliğini bir kenara bırakıp sürü mantığı ile hiçbir şeyi sorgulamayan fikri olmayan görüşü olmayan yani kısacası sen olmadan yaşayacaksın ya da yalnızlığı seçeceksin. Ben bu aşamada yalnızlığı seçtim. Elbette yalnızlık derken bir sürü kişi var ama anlamsız bir sürü sadece gözümde bir sürü!.
Keşke kalsam sessiz bi ortamda hiç birsey olmadan
Yalnız kalmaktan değil hissetmekten kaçıyorum. Çünkü kalırsam bu benim seçimim olur. Olmazsa da kendime kalabalık hissettirecek bir meşguliyet bulurum. Ama yalnız hissetmek çok ayrı bir mesele. Böyle hissettiğimde nasıl atlatırım bunu bilmiyorum.
Thank ⁁ou
Cevap
27Cevap
Hayır yok ama istemem yalnızlık benlik değil illa ailem, arkadaşlarım yanımda olacak.
Kalabalık içinde yalnız kalmıyorsam sıkıntı yoktur : ))
By filozof
Düşünüyorum öyleyse varım : ))
https://pin.it/5mC26R6
Link olarak attim umarim. Açılır
Yalnız kalabilmek için fırsat kollayan bana sorulacak son soru sanki bu 😌
Rabbim yalnız bırakmasın ❤ hep cevrende seni seven sayan insanlarin plsun
Allah razı olsun cümlemizle beraber. Rabbim den kaçmıyorum zaten. Biliyorum o hep yanımızda. 😊
Artık yok yani hayatımda öyle şeyler yaşadım ki bundan sonra başıma gelecek en kötü şeylerde bile umursamam açıkçası çünkü hem ruhum hem kalbim acıyı kabullendi artık.
Yoo yalnızlık daha iyi en azından canını sıkan ya da üzen olmuyo. Çünkü insanları tanıdıkça yalnızlık güzelleşiyor
Yok yalnız geldiğimiz bu dünyada zaten yalnız gideceğiz neden korkayım ki Kim vardı ki yanımda kim olsun...
Samimiyetten uzak riyakar çıkarcı insanlarla dolu bir ortamda olmaktansa kaliteli bir yalnızlığı tercih ediyorum ve kendimle olmaktan mutluyum
Memnunum yalnızlık aksine çok çok keyifli kendimi tanıyorum buda benim hayatıma renk katıyor.
Yaşlanınca yalnız kalmak istemem korkuyorum ozaman işte
Sahte kalabalık kadar korkutucu gelmiyor bana.
Şiddetli panik atak sonrası yaşamış olduğum yoğun bir anksiyete döneminde olmuştu bir kere.
Yok ya ben hala hazırda hayatımdan memnunum
Alıştığı şey insanı korkutmaz. Ondan korkmuyorum
Galiba korkuyorum
Niçin
Çok küçüksün Çok tecrübesizsin korkutmasin seni yalnızlık ama tabi umarim yalnız kalmazsin.. umarim etrafinda seni seven sayan gözünden sakınan insanlar olur.
Korkum yok. Alışkınım yalnızlığa. Ama yalnız kalmak istemem. Artıları kadar eksileri de çok ve eksileri hiç işime gelmiyor. 😅
Yok tam tersi yalnızlığa bayılırım.
Yok yalnızlık benim en kadim dostum
Yalnızlığı severim
Kalmistjm 1 hafta kotuydu
Şu an için böyle bir korkum yok ama ürkütücü.
Yok sanırım pek yalnız kalmadığım için
Hayır yok yalnızlığı severim
Galiba çokça var
Yalnız kaldığımda da eğleniyorum, çift kende
Zaten yalnızım böylede devam edecek
Yok. Yalnızlığı seviyorum
hayır yok..
Hayır yok
Hayır yok
Fobilerimden biri
Daha yanlız olamıykrum ki.
Olmadı