😔
Yalnız kalma korkunuz var mı?
😔

Selamlar,
Hayır, böyle bir koruya sahip değilim. Aksine bir kalabalığın içine düşünüp orada yaşamak zorunda kalma hissi beni daha çok korkuyor. Kendime yetebilen bir insanım. Ne kadar az insan o kadar çok huzur mantığı ile hareket ediyorum. Yalnız kalmak benim için çok büyük bir sıkıntı değil. Tabi ki insan yanında arkadaş ve dost arıyor. Fakat yanlış insanlara dostluk kuracağıma tek başıma kalırım diye düşünüyorum. Bu mantık ile de hareket ediyorum.
Yalnız kalma ile yalnız yaşlanma iki ayrı pabuç. Yalnız kalma korkum yok, ailem gayet büyük. Bulunur sohbet muhabbet edilecek birileri. Ama yalnız yaşlanmak korkunç. Eşinin senden erken vefat etmesi örneğin ve senin yaşlılık yıllarını yalnız geçirmen. Ben çocuk yapmayı aslında buna önlem olarak görüyorum. Tabi iş yapmakla bitmiyor, eğitmezsen hbir işe yaramıyor ama mesela çocuksuz aileler görüyorum. Eşlerden biri ölünce diğeri kendi kendine yetemez hale gelip huzurevine düşüyor. Bu tablo çok üzücü ve evet, korkularımdan biri.
Hayatımda yalnız değilim yanımda olabilecek sevdiğim bir çok insan var Sevgiler karşılıklı zaten yalnızlığa gelirsek yalnız kalmaktan hiçbir zaman korkmadım çünkü zaten seviyorum yalnız yemek yemeyi seviyorum yalnız takılmayı seviyorum film izlemeyi seviyorum uyumayı seviyorum yani yalnızlık benim için krallık gibi bir şey sanırım Çünkü dertsiz baş en güzel hayat demek O yüzden elimden geldikçe kendime yalnız kalacak vakitler ayırmaya çalışıyorum bu benim hobim olmaya başladı 🖤 oğlak Burcu ♑️ farkı🌹
Teşekkür ederim
Var bu aralar ama saçma
Cevap
25Cevap
Sonsuza kadar yalnız kalabilirim sorun olmaz
Kimse yalnız değildir yeterli içinden güzel şeyler geçir ve inançlı olman yeterli yalnızlık kötü birsey oyuzden hayatına alacağımiz insanları iyi sevmeliyiz. İyi insanlar biriktirmeliyiz. Kötü insanlardan kimseye fayda gelmez. Unutma herkes yalnızdır. Bu hayyatta sadece iyi bir yol arkası tercihimdir
Yalnız kalmaktan korkmuyorum. Bazen hayatında birileri varken de yalnız olduğunu anlayınca yalnızlık o kadar da çok koymuyor. Alışıyorsun, kendinle mutlu olmaya bakıyorsun. Veya tutunacak başka dalların varsa onlara tutunuyorsun. Bence insan mutlu olmak için kimsenin varlığına ihtiyaç duymamalı.
Hayır hiç olmadı ki genelde yalnız takılmayı da severim.
Bu korkuyu iliklerine kadar yaşıyor olmalısın.
Anlıyorum fakat korkmuyorum. Bir gün yalnız öleceğim biliyorum.
Son birkaç senedir bu duyguyu hissetmeye başladım. Tabi uzun süredir hayatımda kimse olmaması da bunu tetikliyor.
Bu arada sohbet etmek istersen içten bir şekilde dinlerim. Uzanan bir el kimileri için parlak bir dünyaya açılır. :)
Geçmişte de bir sorunda bu depresiflik halini okumuştum. Görünen o ki gel zaman git zaman pek bir şey değişmemiş.
Yalnız yaşlanmak istemem. Bu yüzden düzgün bir evlilik ve güzel çocuklar yetiştirmek lazım mı
@mehmettkd nasıl yani
@mehmettkd evet haklısınız
Yalnız kalmaktan korkmuyorum. Yalnızlığı seviyorum yeri geldiğinde. Sadece birilerine muhtaç olmaktan korkuyorum. O yüzden Allahtan en büyük dileğim: kimseye muhtaç olmayacak kadar yaşamak
5 yıldır kendi evimde yalnız yaşıyorum, dünya varmış. En fazla bir başıma ölür giderim ama kafam rahat en azından 😁
Korkunun ecele faydası yok herkes bir gün ya yalnız kalır. ya da yalnız kalmadan göçüp gider.
Hayır yok. Bu korkular benim, anı kaçırmama sebep olur.
şu an yalnız olduğum için sorun yok ama yalnızlığı hiç sevmiyorum 😔
Yok, hayatımda biriyle yaşlanırım korkusu var ahjajsjks
Asla korkmam ; 13 yaşından beri yalnız yaşıyorum zaten
Hayır, sen korkuyor musun?
Evlenmek istiyorsun o zaman, zaman hızlı geçiyor, daha dün yirmi yaşındaydık
Hiiiç yok eskiden bi ara hayalimdi
Hayır yok..
Alıştık zaten yalnızlıga neden korkalım :))
Hayır, yok.
Yok kafa dinliyorum iyi olur
Ben zaten yalnız yaşlanacağımı düşünüyorum
Evet oluyor
Yok çünkü yanlızım
hayır yok
Hiçbir zaman olmadı
Hayır
Yokk
Elbet biri karşına çıkar neden yanlız olasın ki
Yokk
hayır yok