Sadece toplumlar değil zihinler de çağ atlar efenim, bunu bir kenara yazınız. 🎆
Önceleri size yanlış geliyor oldugu halde şu an doğru gelen ne var? 🏄♀️

Sadece toplumlar değil zihinler de çağ atlar efenim, bunu bir kenara yazınız. 🎆
Önceleri size yanlış geliyor oldugu halde şu an doğru gelen ne var? 🏄♀️

Eskiden herşeyi anında yaşamak bana göre yanlıştı herşeyin bir yeri ve zamanı vardı oysa şimdi daha iyi anlıyorum ki doğur olan zaman şimdiymiş zaman, zamana bırakmak değil şimdi yaşanması gereken miş. Beklemenin içinde başka bir beklemek susuyor. Sustukça bakıyorsun bazen özlenen şeyler çürüyor. Çürüyen toprağa su can vermez ki! Su, toprak tohumunu açınca ihmal edilmemeli! İnsanın insana vaktinde değer verip, vaktinde ilgilenmesi gibi. Toprak zeminini hazır etmişken, su'yun gecikmesi nasıl toprağı yeşermeye küstürürse, insanın insana bazı değerleri göstermesinde, yaşatmasında zamana bırakılması, insanı güzel olan her duyguya olan inancını küstürür. Çürümeden tutmalı duyguları vaktinde, vaktinde hakkı verilmemiş her duygunun ve değerin tekrar inşası uzun zaman alır. Oysa zaman denen şey anmış onu anladım. An zayi edilirse, zamanlar beklenilenin tersine işler. Zaman anı'n izlerini takip eder. Zaman anı'n değeri kadar değerlenir veya değersizleşir. Zaman an'ı beslediğin kadar bereketlenir. Az olanı çoğaltmaz zaman. Çok olanı eksiltmez zaman. An'a değer ve emek verdiğin kadar, değerler biçer zaman. An, ekin zamanıdır. Zaman, ektiğini biçip topladığın hasılattır. Gönül hasılatı, toprağın vaktinde suyla kavuşup zamanı gelince meyve vermesi gibi, insanın bir diğerine verdiği değer de vaktinde karşılık bulması ile "muhabbetle, sevgiyle, taçlandırılır. Kalbin hasılatı, vaktin bahşettiği duygulara, değerlere sahip çıkıp, emek ve gayretle onları çoğaltmak için anları anlara ekleyerek zamanda çoğaltmakla kazanılır. Verimsiz zamanlar, ancak insanların arasına giren çürük gibidir, var olan az iyi olanı da yok eder. İnsan bekler ama zaman insanı beklemez! Doğru olan buymuş çok geç farkına varmış olsam da..🤷🏻♀️
"İnsan bekler ama zaman insanı beklemez."
Öyle doğru ki...🤧 çok iyi açıklamışsın 🌸
🤧🤧🤧
Toplumda kadın erkek cinsiyet rollerinin yıkılması gerektiğini düşünüyordum önceden. Bu fikri savunuyordum. Fakat şimdi dönüp bakıyorum da bence dişil ve eril enerjileri birbirinden farklıdır ve farklı kalmalıdır. Elbette herkes eşittir orası ayrı ama cinsiyet rolleri tamamen yıkılmamalı. Yalnızca çok yanlış olan ve bir tarafı olumsuz etkileyen/zorlayan şeyler değişmeli.
Cinsiyetsizlik kavramına oldum olası uyuzum zaten, sen de güzel bir şekilde açıklamışsın. ✨️
Teşekkür ederimm 🌸✨️
🌸✨️
Söz çok doğru 👏 Çok şey var. Hangisini yazayım kararsız kaldım.. ailedeki herkesi canimdan daha çok sevmesem de oluyormus çünkü ailede bunu yapanlar varmış sonradan anliyorsun. Ve affetmek zorunda değilmişim. Hiçbir seyi. Hiçkimseyi.
Başkası için değil de içinde o olumsuzluk hissiyatı kalmasın diye affediyorsun bazı şeyleri. Ama ben de eskiden alttan almanın doğru olduğunu sanırdım lakin öyle olunca da içine ata ata senin için çöplük haline geliyor. En iyisi mi yeri geldiğinde had de bildirmek, maalesef ki.
Bak işte ne güzel yazmissin 👏👏
Tecrübe işte naparsın...😂
Bence sen benim kayıp ikizim de olabilirsin..😄
Ahahahah bilmem belki de öyleyimdir 😂😂
Ya tüh bi fotoğraf atcaktim nalet telefon yapamadi. Güya akıllı telefon kullaniyoz.
😂😂 Ne fotikiydi acep
Aynada kendini il defa görünce "aaaa ben bu ben miyim" diyen kediydi..===benim senin sorularina denk gelince verdiğim tepki..
😂😂😂 ayna gibi miyim senin için
Evet her insan bir ayna değil mi.. mecazen..💃
Yaaa öyle tabii kiii 🙆♀️🌸
🌸💗🌸💗
Ben eskiden insanlara güvenirim.. yani buna inanırdım ama şu an kendimden başka kimseye güvenmiyorum ve kimseye de samimi olmuyorum başta.. ama maalesef insanlar sürekli buna rağmen güven kırmaya devam ediyor.
Cevap
12Cevap
Her insana empati yapılmazmis meğerse... 'bazılarının karekteri öyledir veya dümdüz kötüdür' çıkarımı.
Fazla empati zarar 🥲
Kesinlikle
Çok güzel bir soru, hmm, insanların çoğunun artniyetli olduğu düşüncesi yanlıştı, şimdi ise tamamen doğru.
Soru da soru haa, teşekkürler 😄
Ben hâla o işin yarı yarıya kısmındayım
😄✨️
Eskiden olumlu düşünmenin faydasız olduğunu düşünürdüm. Şimdi tam tersi, doğru diyorum.
Pollyanna'ya kacilmadigi surece hojdur
Eferin eferin 👏✨️
Siyaset konuları diyelim ama açmayalım 🙏🏻😅
Onu TBMM'ye bırakalım tartissinlar yesinler birbirlerini 😂
😂
Genel konuşayım dini konularda yanlış gelen, abartıyorlar dediğim bazı şeyler şu an mantıklı geliyor bana. 😁
İnançlı bir insan değilsen hiç cevap vermeyeyim tartışmak, kendimi anlatmaya çalışmak istemiyorum çünkü. 😁
Bazı kadınlar/erkekler karşı cinse el vermezler. Ben bunu saygısızlık olarak görüyordum. Alışkın olduğum bir şey değildi çünkü. Bizim buralarda yoktur öyle şeyler. İlk kez elim havada kaldığı zaman kendimi kötü hissetmiştim mesela. El sıkışmayla ne olacak sanki diyordum. Ama şu an daha farklı düşünüyorum. En azından benim gibiler için kendini koruma yöntemi olarak görüyorum bunu. Bazı insanlar vardır ki hoşlanmazsın, bir şey rahatsız eder seni. Kötü niyetli olduğunu düşünürsün ama bir şey diyemezsin. Yanılıyorumdur belki de dersin. Yanılmıyorsan bile tepki göstermeye ya da bir şey demeye utanırsın. Kendini koruyamazsın. Zayıfsındır. Bazı insanlarla tokalaşmak bile tiksindirir seni ama ses çıkaramazsın. İşte tam da böyle durumlar için kadının kendini koruması için biçilmiş kaftan bence. Üstelik yaşadığımız çağda, ahlaksızlıklar her yanı sarmışken kimin ne niyetle yaklaştığını kestirmekte güç. Herkes öyle değil tabi. Düzgün, efendi, dürüst insanlar da var. Ama art niyetlilerden kendini koruyabilmek adına herkese karşı mesafeli olmak en iyisi gibi geliyor. Yine yanlış anlaşılmak istemem herkes böyle olmalı demiyorum. Bir kadın tepki gösterip, kendini koruyabiliyorsa ne mutlu ona. Ben yapamıyorum.
Benim iki kız kardeşim, üç kız kuzenim var. Elhamdülillah hepsi de tesettürlü, kuzenlerim biraz aile zoruyla tesettüre büründüler, kız kardeşlerimse kendi istekleriyle. şu an hepsi halinden memnun, gelelim senin konuna, Peygamber efendimizin bir sohbeti var, kadının saçının bir teli görünse zina yapmış gibidir diye hani dinimizde zinanında boyutları örneğin göz zinası, bu hepimizin ister istemez düştüğü bir haram mesela Rabbim affetsin ve daha dikkatli olmayı nasip etsin hepimize. Efendimizde bunu kıyasla böyle bir kelamda bulunmuş. Allah senden razı olsun 🤲😇 Rabbime hayırlı bir kul olman dileğiyle. Çok konuştum galiba hakkını helal et. 😅
Ben konuya haram kısmından daha çok koruyuculuk açısından bakıyorum aslında. Yani bazı şeylerin kadını yahut insanları korumak adına yazılmış olması kısmı beni daha çok cezbediyor. Doğru kelime mi bilmiyorum ama daha manevi açıdan düşünüyorum. Bazı noktaların farkına varmamız için büyümemiz gerekiyor sanırım. Ya da Allah'a yönelmemiz. Rabb'im bana da kapanmayı nasip eder inşallah. Estağfurullah helal olsun.
Amin Rabb'im hiçbirimizi doğru yoldan ayırmasın. 😇
Rabb'im imanını artırsın, iradeni güçlendirsin inşallah. Seni kendine yakın kılsın, ihlaslı kulları arasına katsın. Ne sıkıntın varsa gidersin, gönlünde her ne duan varsa kabul edip en hayırlı, en güzel şekliyle nasip etsin inşallah. Önünde hayırlı kapılar açsın. Hakkında hayır neyse daima onu nasip etsin sana. Sevgisini, merhametini senden esirgemesin. Dosdoğru yol üzere kılsın. 😇
Amin cümlemizden
Ay evettt, bu el uzatmama konusu öyle mantıklı ki. Hele bir erkek ilk kez elini uzatınca aşırı uyuz oluyorum, eskiden mecbur sıktığım da olurdu ama birkaç senedir onu da yapmiyorum. Bunun görgü kuralı şekli ise, bir kadının önce elini uzatmasidir. İlk erkeğin uzatmasi doğru bir tutum değil. 👏
Haklısınız nezaketen de ilk elini uzatması gereken kadındır. Bazı insanlar sınırını bilmiyorlar. Hiç sevmediğim insanlarla tokalaşmak zorunda kalıyorum. Akrabalığa vurup haddini aşıyorlar bence. "Hayırdır ne bu samimiyet?" De diyemiyorsun baban yaşında adama.
Diyeceksin ki hadlerini bilecekler ya. Yaşı yok bunun. 🙄
Valla ben bir şey diyemiyorum ne yazık ki. O yüzden bu el vermeme olayını koruyucu olarak görüyorum. En azından kendini koruyamayan kadınlar için. 😇
Şimdi yazmayım linç yeriz 😂
Peki 😂
Hiçbir şey kaçmıyor 😂 hayır vazgecmedim ama sitenin calikususu gibi bir şeydim ara sıra değişiklik iyidir 😂
Cemre Baysel 😂
Tavırlarını hareketlerini kendime benzettigim kişilerden biri Fahriye gibi ajsjshs gir bak kimmiş diye 😂
Ne olmamış 😅
Fahriye the best zaten ama Cemreyi de seviyorum 😂
Eskiden sağda solda öpüşenlere ahlaksız derdim şimdi bunun beni bağlamadığını fark ettim
Yalnızlık. Yalnız kalmayı sevmezdim hiç ama şu an cok seviyorum
İkinci şans meselesi.
O da şu iş dünyasında dostun yoktur.
Öyle midir gerçekten? 😶🌫️
Yoook bir mühendis olarak söylüyorum yoook
🥲
Çok zor bir soru düşünmek lazım
Belki de süresiz mutluluk hayal ediliyordur zihinlerde ama süresiz mutluluk bana göre de yoktur.
Kesinlikle
Sosyal medya ama hala yanlış dndndj
Niye nesi yanlış?
Nesi doğru dnnddb
Kullanım şekline bağlı değişir bence yanii
Hayır yanlış ezber cevap oldu 😕
Tamam öyle olsun 😏
Çoğu şeye bakış açım değişti
Öyle bir ikilem içinde kalmadım 😎
Evlilik :D
😂😂 kısmet kapıları is loading
Açıl susam açıl ajsjshs