♾️ İnsanlara karşı hep iyi niyetli olmuş ama karşılığına aynı iyi niyeti göremeyen birisi, insanlara olan güven duygusunu tamamen kaybeder mi? siz kaybeder misiniz. yoksa herkes aynı değil mi dersiniz.

♾️ İnsanlara karşı hep iyi niyetli olmuş ama karşılığına aynı iyi niyeti göremeyen birisi, insanlara olan güven duygusunu tamamen kaybeder mi? siz kaybeder misiniz. yoksa herkes aynı değil mi dersiniz.

Sürekli insanlardan kötülük görüyordum, o kadar iyi bir insan olmama rağmen, fazla değer vermek de başımı öne eğdi hep, yoruldum değer görmemekten, hep değer vermekten. Yaptığım onca iyiliğe rağmen nankörlükler, dışlanmışlıklar gördüm, başkalarına söyleyemedikleri sözleri bana söylediler. Tüm bu kötülüklere maruz kakmamak için güçlü bir duruş gerekiyor, kırıldıkça ve incindikçe keskinleştim ben de, sivri sivri köşelerim oldu, o kadar iyi bir insan olmama rağmen başlangıçta düşmanı dahi kırdığımda pişmanlık yaşıyordum, keşkeler kaplıyordu her bir yanımı, sonra dönüştüm, ben de artık hak edeni kırdığımda oh be diyorum, nefis bir uyku çekiyorum, göbek atıyorum. Değişince de kimse bana kötülük yapamaz oldu, çekinir oldular
İyi insanların da en çok kendilerini kendilerinden korumaları gerekiyor, kendimize düşmanlık yaptığımız için sürekli insanların kötü davranışlarına maruz kalıyoruz aslında, insanın kendisiyle yüzleşmesi lazım "neden bana saygısızlık yapılmasına izin veriyorum"diye ve başlangıçta insanlara 10 puan vermemeliyiz,1 puan vermeliyiz, o kişinin davranışlarına göre vereceğimiz puanı indirgeliz ya da çoğaltırız, sürekli kötülüklere maruz kalmamızın bir sebebi de bu, başta 10 puan vermek. Hemen inanmak, herkesi kendimiz gibi sanmak, kendi haklarımıza sahip çıkmamak, gerektiğinde hayır dememek gibi etmenler de kötü kişileri çekmemize neden oluyor. K. evaşe ruhlu kazuretleri layık görmemeliyiz kendimize
İnsanların kötü ve güvenilmez olmaları her zaman yüksek bir ihtimal.. Beklentiyi daima kötülük görmek üzerine kurmak da aslında negatif anlamda bir saflık olur tıpkı her zaman iyilik görme beklentisini de sürekli tutmak gibi.. Kendi adıma kimseye güvenmeyen biriyim, evet bunu insanlar bana zorla öğrettiler fakat belki de yine kendimden güç alarak hayatta güvenilmeye değer insanların varlığını farketmekten kesinlikle vazgeçmedim, az da olsa yine güvenebilmek dünyanın en güzel duygusu bence.. Aşktan bile önce geliyor sevgiden bile üstün bir duygu olduğunu düşünüyorum güvenebilme duygusunun. Tedbirli ve dikkatli duruşumu geliştirdim ama güvenmekten vazgeçmedim. Güvenebildiğim birini bulunca da sonuna dek güvenirim gerçekten ve O'na güvenebilmemin değerini de sonsuza dek bilirim.. Öyle bir vazgeçilmezliğe sahip ki güvenmek ve güvenilmek.. Özellikle de günümüzde herkes herkese güvenemiyor, bu güveni daha da baştacı yapıyor uzun vadede gerçekten 🙂🍀🗝️
Güven duygumuzu en güvendiklerimiz hiç etmiştir. Sen bakma herkes “güven” kokuyorum ben havalarında ama öyle değiller. En çokta diğerlerini eleştirenlerden sürekli kötülük gördüğünü iddia edenden korkun en güvenilmez olanlar onlar bence. Herkes her şeyi yapar sadece fırsatı olmamıştır diye bir söz var ki, söyleyen tam yerinde söylemiş.
Teşekkürler tatlişko 🥳
Rica ederim ablışko 🥳✌️
Pişene kadar yapar o iyiliği, piştikten sonra çok zor kayıtsız şartsız güvenmek.
İnce eler sık dokur...
Teşekkürler ✌️
Rica ederim 🌸
Cevap
25Cevap
Güvenemez diye düşünüyorum kesinlikle özellikle içten bir yerden yara almışsa yakın birinden güvenmek en imkansız şey olur ona
Güvenemez hep güvendiklerimizden o hale gelmedik mi zaten...
Gördüm sürekli kötülük gördüm ve hala görüyorum sadece insanlara inancımı değil hayata olan inancımı da kaybettim ben hayatın güzel bi yer olmadığını iğrenç bi yer olduğunu düşünüyorum artık ve bu yüzden intihar etmek istiyorum ben bu kötü hayatı asla haketmemiştim kimse haketmez ve bende bu kötü iğrenç hayatı haketmedim bu mu olmalıydı yani böyle mi olmalıydı hep kötü şeyler iğrenç şeyler yaşadım çünkü insanlar çok kötü ve iğrenç kötü şeyler yaşamaya da devam ediyorum artık dayanamıyorum sanırım intihar edicem artık dayanamıyorum
Bu sorunu çok fazlaca yaşamış hatta yakın zamanda bu platformda bunun sorusunu bile sormuş biri olarak diyorum heleki birde benim gibi biriyse kolay kolay güvenemez bence bende güvenemiyorum zaten çünkü her şey ters teptiği için belli bir noktadan sonra artık bu durum akıla öyle bir yerleşiyor ki kimseye böyle rahatlıkla yaklaşamıyorsun kafanda hep bir şüphe oluyor hep eskiler aklına geliyor hep bir acabamı diye soruyorsun kendine ben bunu çok yaşadım hâla da yaşıyorum maalesef ondan sonrada insanlar sen niye böylesin diyorlar tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu duruma düşen kişiler genelde çok saf ve çok iyi niyetli ve devamlı kalbinde temiz duygular taşıyan kişiler oluyorlar...
Herkes güvenden, güvenememekten bahsediyor ama yine herkes de bundan şikayet ediyor.. E nerde bu eleğe tutunamayanlar..
Rezili de güven diyor, aldatılan da.. İkiyüzlüsü de güven diyor, suistimal edilen de..
Bırakın şu kurtla kuzuyu boğup, çobanla yas tutma işini diyesim geliyor ama demiyorum..
Kısacası; böyle insanlar insanı ön yargılı da yapar, hayvansever de yapar, yalnız da bırakır..
İyilik yap denize at o iyilik sana hava su elektrik gaz olarak geri döner. En iyi iyilik minnet duygusu olmadan yapılan iyiliktir. Kötü insanlar yüzünden insanlıktan ümidini asla kesme. İnsanlık bir okyanus gibidir birkaç damla su kirli diye bütün okyanus kirlenmez. Böyle düşün!
Güvenebilir. Güven tükenmez..
Bu arada knk küfür var kaldırır mısın o yorumu Tayyip Erdoğan karizması yeter dimi?
Bir yerden sonra kaybeder illa ki.
Kim sonsuza dek içindeki karşılıksız iyiliği sürdürebilir ki. Zamanla etkiye tepki gelişir ister istemez. Olması gereken de o zaten.
Güvenebilir ama zamanla. Ben bunu insanlardan aldığı darbeler sonucu ayağı kırılan yavru kedilere benzetiyorum. Bir insan sevmek maksatlı da yaklaşsa geri çekiliyor, güvenemiyor. Onunla konuşup niyetini anlattıkça ve besledikçe ona alışıyor ve güvenini kazanıyor.
Karşına çıkacak bir sonraki insanın karakterine ve kalitesine göre değişir, eskisiyle aynı haltsa hançer yediğin yerlerden tekrar vurulup tekrar aynı yerden kanarsın. Yok eğer öncekilerin hayatından çıktığına şükrettirecek biriyse güvensizlik duvarlarını yıkıp yerine güven duvarlarını inşa ettirir
Güvenebilir tabii ki ama adımları daha dikkatli atmanın önemini de anlar. Her bir kötülük, bir derstir. Başka bir şey değil.
İnsanlardan umudu kesmem ama dediğim gibi, her kötülükte adımımı daha dikkatli atarım. Bir yerde o ilişkiyi kesmem gerekiyorsa keserim, erkenden önlemimi alırım.
Kendimden örnek vereyim zamanında Kızılay görevlerindeki bazı arkadaşlarımdan hak etmediğim muameleler gördüm ama yine de güven duygusunu kaybetmedim. Güven bir ayna gibi kimileri için o ayna kırıldı mı yeniden yapıştırılmaz lakin benim için bu husus geçerli değil.. Birileri canımızı yaktı diye başka kişilerede öyle muamele görmek bana göre saçmalık.
Çocukluğumuz ne kadar güzeldi. Kimsenin bize kötülüğü dokunmaz biz de kimseden bir kötülük beklemezdik. Ama maalesef sonradan birçok insan bazı şeylerin fakına varıyor ve hayatın gerçekleriyle yüzleşiyor. Bana biri veya birileri kötülük yaptı diye herkese kötü gözle bakmam. Belki daha temkinli, tedbirli olurum ama karşımdakinin iyi yürekli olma ihtimali o gerçekte kötü biri bile olsa devam ediyor, bunun farkında olarak yaklaşmaya özen gösteririm💌
Tabii ki güvenebilir Sonuçta bütün insanlar bir değildir Bazen karşına öyle birisi çıkar ki bütün yaşadığı her şeyi unutturur
İnsanlara genelde 3 şans veririm, değerlendirsinler diye. Üstünde tepinmedikten sonra bazen arttırım, bazen yeteri kadar sabrettim derim. Gözü yuvasında dönenlere tahammülüm de bir o kadar kıttır, ilkinde kumaşını belli eder, 2. hak bile fazla derim.
Bazı insanlar gerçekten affedip güvenebiliyor. Ben öyle değilim eğer birinden kötülük görürsem karşımdaki kişiye bir daha güvenmem. İş işten geçtikten sonra da tekrar güvenimi kazanma gibi bir durumu olmaz.
Pek çok travması varsa evet kaybedebilir fakat genelde bu tarz durumlar hayatta bir döngü haline gelir. Yani kazıklanan kişiler ısrarla kazıklayan kişilere güvenmeye devam eder.
İlk kez yanlış yaparsın bilmiyor derim durum tekrarlanır tecrübe veya deneyim derim üçüncüsü olur aptallık derim herkese güvenmem gerektiği kadar güvenirim
Aynen! aslında insanlar, bir daha İnsanlara güven olmaz. Çünkü bu İhanet insan karakterini değiştirebilir. 🤔
Kaybederim zaten kaybettim aslında kaybettim değilde kimseye güvenmemeyi babamdan öğrendim diyebilirim
Konu güven değil ki gördüğü şiddetin sürekliliği. Kendine saygısı olmalı ki psikolojik şiddeti kabul etmemeli.
Tamamen kaybetmem, bu durumda daha güçlü olurum. Sadece insanlara iyi niyetimi artık kolay kolay belli etmez göstermezdim.
Ben kaybettim. Erkeklerin en krali da gelse goodbye derim. Kafam iyi değilken bana katlanıp sabrederek beklerse eyvallah güvenirim belki.
erkeklerde bu durum travma haline gelmiyor ama kadınlarda geliyor yani kötü bir erkek tüm erkekler aynıdır dedirtebiliyor kadınlara
güvenir
sonra yeniden yıkılır
hayatın döngs tam olarak da bu
Herkes aynı değildir demek için çabalıyorum ama herkes insanoğlu işte 🤷🏻♀️
Güvenir, yani herkes adına konuşamam ama ben güvendim, yine güvenirim
Güvenemez sanırım. Paranoyakça bir duygu olmalı bu🤷♀️
başta tedbir amaçlı şüpheyle yaklaşır, güvenini kazanırsa güvenmeye başlar
Evet belki azalır güven duygusu fakat tamamen yok olmaz..
Güvenir. Bir kez daha kötülük görür. Buna kısır döngü diyoruz.
Kişiye göre değişir. Temiz yürekli biri olarak görürse güvenir insan.
Güvenebilir çünkü herkes aynı değil. Dünya üzerinde çok iyi insanlarda var.
Kötü herzaman kötüdür. Herkezi aynı olcak diye bir şey yok.
O kadar basit değil çok zor her önüne gelene güvenemezsin.
Çok zor.
Güvenmek istediği insanında tutumu önemli.
Tamamen kaybederim. Güvenimi kazanan zor olur. Herkes aynı olmasa da çoğu kişi aynı :)
Tam anlamıyla kimseye güvenmiyorum güvenmemek güvenmek ten daha güzel daha az yaralar temkinli olursun kimseye sırtını yaslayacak kadar güvenme zaten kaybedersin
Güvenilir mi olabilir ancak ben güvenemem 1 yapan 2 hatayı da yapar bana göre bu yüzden güvenmem
Karşına düzgün birisi çıktıysa güvenilir evet
Tabiki güveni kaybolur yani sırlarını veya sevincini artık paylaşmak istemez
DNA mutasyonu gerçekleştiğin de evet.
Güvenebilir evet her kes bir değil
Kişinin iradesine göre değişir
Bence güvenemez. Güvenemiyorlar da zaten.
Ben güvenemem
Güvenebilir, her insan aynı değildir
Allah izin verirse neden olmasın
Güvenemez
Güvenir 😅😅 çünkü insanlar akıllanmaz
Aklı varsa güvenmez
belki güvenebilir ama o da çok zordur
Allah'tan başka kimseye güvenmiyorum.
Güvenebilir ama çok zor olur
çok zor
kaybeder
Biraz zor ama denenebilir