Üzerine giderek gibi basit bir cevabı var biliyorum ama o an gidemiyoruz yani içimizdeki şey bizi durduruyor mesela. 🥺

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Üzerine giderek gibi basit bir cevabı var biliyorum ama o an gidemiyoruz yani içimizdeki şey bizi durduruyor mesela. 🥺

Bazı korkular vardır ne kadar üstüne gidersen git aşamazsın onu. Atlatamazsın, unutamazsın. Sadece fikir verilir. Yaşamayan insan için konuşmak çok kolaydır. O yüzden akıl vermeside kolay gelir insana.
Eğer gerçekten aşılmak isteniyorsa bence işinin ehli psikiyatrilerden destek alınması gerekiyor. Diğer bazı korkuları kendi başına yenmek çok zor..
Kişinin, önce sahip olduğu her şey gibi korkularını da benimseyip kabullenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Nedenleri ile birlikte konfor alanımızda ne gibi değişiklikler yarattığına bakarak kendimize çıkış noktası yaratabiliriz. Korkmanın insana dair çok olağan bir his olduğunu bilmemiz gerekiyor. Korkmayan insanın olmayacağı gibi. Güçlü görünüp güçlü olmak zorunda olmadığımızın da farkında olmalıyız.
Bizi gerek sosyal gerek kültürel anlamda kısıtlamasına izin vermeden zaman içinde küçük girişimlerle aşmanın yoluna bakara aşabiliriz sanırım.
Yapabilir miyim, hiç bilmiyorum.
Teşekkür ederim, günaydın.
Korkudan kaçma veya onunla savaşma. Hayır, üzerine gitmek zorunda değilsin. Eğer hazır hissetmiyorsan veya seni daha kötü etkileyeceğine inanıyorsan üzerine gitme.
Bırak o korkutucu düşünceler zihnine girsin ve sonra kendiliğinden çıksın. Düşünmemeye çalışma. O zaman daha da inat eder. Sen sadece bir seyirci gibi izle.
Gün içerinde milyonlarca düşünce aklımızdsn geçiyor ve biz bazılarına takılıyoruz. Bunlar bizim fikirlerimiz ya da kaderimiz sanıyoruz. Oysaki milyonlarca düşünceden hiçbir farkları yok. Onları ciddiye alma.
Korkunun üzerine git diyenlerin konuyla ilgili hiçbir fikri yoktur.
Korkuyorsun zaten daha da üstüne gitmek ayrı bir travmaya neden olabilir. Karanlık korkum yüzünden birkaç kez bunun üstesinden gelmeye çalışıp kahramanlık yapmaya çalıştım kendimce. Şu an hiçbir şekilde karanlığa tahammül edemiyorum. Yüzleşmek çözüm değil, asla. Zamana yayarak üstesinden gelmeye çalışmalı bir an da olmuyor.
Katılıyorum, inadına üstüne gidiyorsun ama daha beter olabiliyor. O an korkuyorsan korkuyorsundur yani bir anda olucak şey değil ki.
Cevap
14Cevap
Tabi ki de korkunun üzerine giderek.. yani ne olursa olsun.. hangi korku olursa olsun en küçük korkudan en büyük korkuya kadar.. bir şey kaybedileceği zaman insan korkar genelde.. ya da bilmediği şeyden. ben her zaman korkularımın üstüne gittim.. ve bu şekilde artık umursamıyorum hiç. tabi bazen de hayat elimden aldı çoğu şeyi, hayallerimi hedeflerimi... ama buna rağmen vaz geçmedim yine de korkularım ile yüzleşmekten hiç bir zaman
Sakin ve sabırlı davranarak.. Kişi birden bire korkusunu yenmek zorunda hissetmemeli bence.. Zamana bırakmalı ve kademe kademe ilerlemeli..
Önce düşüncede kabullenmek sonrasında faaliyete dökebilmek ile
Ne gibi korkun olduns göre deyişir benim bir ara paylomco korkum vardı ve bana üstüne git dediler beni zorla bir paylomco ile bir odaya koydular bende paylomcoya yumruk atıp yere yıgmıştım yani üstüne gitmek bir cözüm deyil o tıranva yapabilir onu hayatın yayıp bonu yavaş yavaş hayatında onu bir noktadan sonra korkmazsın bunu tek başına yapma yanında birileri olsun sana destek veren ama hala olmuyorsa profesyonel destek alman lazım
Ben travmalar yaşadım atlattım ama üstüne bu sene de korkutmak istedi ben korkmadım arzuladığı için yatmak istedi yine ben sezgilerimle yaşadığım olayla milletin orada olmasıyla kurtuldum yani ne demek istiyorum hem eskisi gibi tuzağa düşmedim hem korkmadım hem yine muhattap olmadım
Kıt psikoloji bilgime dayanarak söylüyorum; korkular klasik koşullanmayla oluşur ve ortadan kaldırmanın birkaç farklı tekniği var. Üzerine gitmek tek yöntem değil başka teknikler de var ama bu senin için büyük bi sorunsa bir uzmana gitmeni tavsiye ederim. Terapi sonunda düzelecektir
Korkuyu aldığımızda gelen huzuru düşünerek farklı yollar ile aşmaya çalışmak ya da küçük küçük adımlar ile yaklaşmak
O klasik cevabı vermek durumundayım. Korkularımızı üzerine giderek yenebiliriz. Eğer başarılı olursak korkudan eser kalmayacaktır. Seni ne korkutuyor ise onun üzerine sürekli git. Zamanla alışacağından korku duygusu ortadan kalkacaktı.
Her konuda da cesur olmayı verelim. Ben küçük sürüngenlere dokunmadan da yaşıyabilirim
Korktuğun şeyle arandaki bağı kopartman gerek yoksa çözümü olmaz
Beyninize “korkmuyorum " diye komut verin, knedinizi ona inandirin.
Nasil bir korku, ne korkusu ona gore cevaplayabiliriz belki.
Ben sürekli gidiyorum ama tam. olarak asamadim henüz maalesef
Bu sorunun cevabı bana da lazım
Senin korkun ne bu arada söylemek istersen tabi
Bir korkuyu aşmanın birden fazla yolu var yüzleşme bunlardan biri biri ise ondan sakınıp kendi içinde aşmak
Ancak üstüne gidilerek sanırım
Ne kadar korkarsan o şeyin başına gelme olasılığı o kadar artar.. korkmamayı öğrenmen lazın
Korkunun üzerine gitmelisin, her şey kendini sevmekle ve kendini kabul etmekle başlar.
Üstüne üstüne git eğer korkularinla yüzleşmessen ilerde daha cok sıkıntı yaratabilir.
Üstüne giderek ama bazı insanlar içinde bu destek almadan olmuyor maalesef
Ne olduğuna bağlı konunun
Nasıl bir korkudan bahsettiğine göre değişebilir.
O anda birinin elini tut işe yaracaktir
Yalın kılıç üstüne yürüyerek 🤪
Korkuyu sevicem
Yuzleserek
Uzerine giderek
Korkunun üstüne giderek
Yüzleşerek
Neye karşı korku?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?