İmrendiğim iyi/kötü her insana özene özene hepsinden bir harmoni oluştu bende. Artık kendi karmaşık özgünlüğümü elde ettim. Şimdilerde hiç kimseye imrenmiyorum. Hatta hiç kimseden de hazzetmiyorum. Çünkü örnek aldığım insanların özünde ne kadar vasıfsız sıradan oldukları, sanıldığı kadar ilkeli, güvenilir, ahlaklı insanlar olmadıklarını anladım hayatın gidişatı içinde.
İddia ediyorum demeyeceğim biliyorum. Herkesin kişilik kazanma süreci bu eksende, bu dinamik üzerinde ilerledi. Kimisi doğru insanı/insanları örnek aldı. Kimisi yanlış insanı/insanları...
Bazıları yazıp çizmiş buraya. Yok ben kimseyi örnek almadım, kopya etmedim, taklide düşmedim falan filan. YALAN, YALAN, YALAN. BİNLERCE KEZ DE TEKRAR EDERİM Kİ YALAN SÖYLÜYOR TOPLUMUN NİTELİKLİ ÇOĞUNLUĞU
Hiç kimse dünyaya vehbi ilim sahibi olarak gelmedi, yaradan hiçbirimizin ruhuna kişilik üfleyip yollamadı.
Hiç kimse doğuştan kişilik edinmedi. HUY İLE KİŞİLİĞİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM. Örneğin; sinirli olmak bir kişilik değil huydur. Ama her sinirli dediğimiz insan aynı kişiliğe sahip değildir. Kişilik dediğimiz, özümüzde var olan huyları nasıl ne şekilde yönetip yönlendirip, ne durumda nasıl dışa vurduğumuzla alakalıdır.
Herkes ama herkes evin içinde ya annesini ya da babasını rol model aldı, okulda öğretmenlerini ve arkadaşlarını rol model edindi. Lise yıllarında şarkıcıları, oyuncuları, artistleri ya da toplumda daha saygın kimseleri örnek aldı, onları rehber edindi kendine.
Bir insan bugün nasıl bir kişiliğe ya da kişiliksizliğe sahipse bu netice, bizim geçmişten bugüne kadar kendimize arkadaş edindiğimiz, örnek aldığımız, rehber edindiğimiz, rol model aldığımız özendiğimiz, imrendiğimiz karakterler ve figürlerin ağırlıklı ortalamasıdır.
Söyleyeceklerim bundan ibarettir. Muhteşem bir soruydu. Eline, emeğine, yüreğine sağlık.
Geleneği bozmayayım. Yorumumun altına yine bir müzik linki bırakayım.
Büyük Üstad Tanburi Cemilin Rast makamındaki klâsik kemençe taksimiyle KScanların hem kulaklarının pası silinsin, hem de ruhlarına gıda olsun, gönülleri huzurla dolsun. Bu besteyi yapan büyük üstadın da ruhu şad olsun.
Herkesin hayatında bir rol modeli oluyor aslında sonuçta benim önümde en iyi rol modellerden bir tanesi rahmetli babamdı sonra annem oldu alanlarında çok bilinen insanlar olmalarının ötesinde birçok insana yaşamında dokunmaları yani faydalı olabilmeleri yol gösterici destek olmaları insan olabilmeleri insan olma erdemini yitirmemeleri tabii ki insan ister istemez etkileniyor etkilenmemesi zaten anormal bir durum olur o yüzden her zaman. Rol modellerden bir şekilde etkilenerek kişinin kendi kişisel yapısını oluşturması en önemli unsur.
Her tecrübe eylemsel edinilseydi seks işçileri cinsel terapist olurdu. Her insan aklı oranında ders alır ve gelişir; yaşadıkları oranında değil. İlham almak başkadır taklit etmek başkadır. Taklitçi insanlar gölge gibidir , varlıkları aslında yok olup gitmiştir
Hiç kimse ben özenmem demesin. Bal gibi özeniyorsunuz. Özgünlük kızlara ait bir kavramdır. İlkgün gibi olanlar anlar. Ender norm yüreğine sağlık konuşun konuşun sizin hayatınıza müdahale etmelerine izin vermeyin o yüzden bende yaparım. Özgün olup yaratıcı fikirler oluşturabilirsiniz. Bırakın size özensinler kafayı parayla bozmuşlar. Yapıp üzüp kahredin onları. Cehennemi ateşe verin. Buna ailenizde dahil olsun🤣🤣🤣❣️❣️❣️🌟🌟🌟🇹🇷🇹🇷🇹🇷
özgün hatta biri bişey diyosa benim tarzım vs hakkında tam tersini yaparım…saçımı uzatmaya başladıgımda yakışmaz, işte uzadıkça çirkin duruyo diyen çok oldu , işinize bakın dedim hepsine ben istiyorum
Ozeninlen oldum hep jsjsjsjsj o yüzden kimseye özenmem. Gibta duyduğum insanlar olur takdir edilesidir gözümde ondan birşeyler öğrenmeye çalışırim bu da ozentilikten değil geliştirmek amaçlı