- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBizim insanımıza göre Allah'ın oğlu falan yoktur haşa ve kella ve ölen Hz. İsa değil Hz. İsa aleyhisselam'a benzeyen başka biridir. Hz. İsa aleyhisselam'a Allah Teâlâ tarafından göğe çekildi ve son peygamber Hz Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesselem efendimiz olduğu için İsa aleyhisselam yeryüzüne tekrar indirildiği zaman peygamber olarak değil, peygamber efendimiz sallallahu aleyhi Vesselem'in ümmeti olarak inecek ve İslam'a davet edecek herkesi. İslama davet için Mehdi aleyhisselam'a yardımcı olacak. Yecuc mecuc olan kavimle ve Deccal ile savaşacaklar. Ortadoks Hristiyanlara göre Tanrı, Hz. İsa aleyhisselamın bedenine inerek yeryüzüne gelmiştir. Bu sayede insanlara insan gibi iyi ve ahlaklı bir insan nasıl yaşanır öğretmiştir. Hem Tanrı hem insandır. Öldürülen ise Tanrı değil sadece bedendir. Tanrı bedeni terk edip göğe yükseldikten sonra İsa Aleyhisselamın bedeni ölmüştür. Tanrı daha sonra tekrardan aynı bedende geri gelecek inancı var.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılİnanan için isa ölmedi semaya yükseldi ve ahir zamanda kıyametten önce gelecek.
03 Yorumla
Soran+1 yılHa evet göğe yükseldi ama çarmıha gerilirken eziyet çekildi diye okudum bir yerde
Soran+1 yılSiz hristiyansiniz ama
- +1 yıl
Değilim
Gizli Üye(36-45)+1 yılhikayeyi bilmiyorsun anlaşılan, senaryoya göre, eiyet çeken kşi onu ispikleyen romalı yahudi. Tanrı yerlerini değiştirip Hz İsayı yanına alır veyahudyi onun yerine koyar.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılahhahaa butun dinler tamam hepsine inandın gökten kurbanlık hayvanların indiğinede inandın onun oğlu olması mı seni düşündürdü :D :D :D
049 Yorumla
Soran+1 yılHohhhhoo çok komikkk
Cevap sahibi+1 yılkomik tabiki sorgula hayatında hangisini okudun tevrat zebur incil kuranıkerim hangsini?
Soran+1 yılİncil ve kuran ı kerim i
Cevap sahibi+1 yılokuduysan nisa suresi 155 den başlar git bir daha oku
- +1 yıl
Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve “Kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle... Dahası inkârları sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur. Pek azı müstesna artık iman etmezler.(Nisa155) bu ayette ne var size göre 🤔
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 bak güzel kardeşim nisa 155 suresinden BAŞLAR. git oku nedemek? açıklamak gerekiyorsa eger 155den Başla okumaya tek tek yazarım istiyorsan anlamanız işin 155 156 157 158 159 160 161 buraya kadar okursanız kafi
- +1 yıl
﴾155﴿ Sözlerinden dönmeleri, Allah’ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberleri öldürmeleri ve “Kalplerimiz kılıflanmıştır” demeleri sebebiyle... Dahası inkârları sebebiyle Allah o kalpler üzerine mühür vurmuştur. Pek azı müstesna artık iman etmezler.
﴾156﴿ Bir de inkâr etmelerinden ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından;
﴾157﴿ “Allah elçisi Meryem oğlu Îsâ Mesîh’i öldürdük” demeleri yüzünden... Hâlbuki onu ne öldürdüler ne de çarmıha gerdiler; (başkası ona benzer kılındığı için) şüphe içine düşürüldüler. Onun hakkında ihtilâfa düşenler bu konuda tam bir kararsızlık içindedirler. Bu hususta zanna uyma dışında hiçbir bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmemişlerdir.
﴾158﴿ Bilâkis Allah onu kendine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir.
﴾159﴿ Ehl-i kitap’tan her biri ölümünden önce ona mutlaka iman edecektir; o da kıyamet gününde onlara şahit olacaktır.
﴾160-161﴿ Yahudilerin zulmü sebebiyle, bir de pek çok kimseyi Allah yolundan engellemeleri, kendilerine yasaklandığı halde faizi almaları ve haksızlıkla insanların mallarını yemeleri yüzünden önceden helâl kılınan temiz ve iyi şeyleri onlara haram kıldık ve içlerinden inkâra sapanlara acı bir azap hazırladık. Ee ne demek istiyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 kuranı okuduysa sorusunun cevabı burada yazıyor ne yazıyon koplayalıp buraya kafan mı güzel ne anlatmamı bekliyon kuran açıkca yazmış alimlerde tesvir etmiş Türkçe okuma yazmanda yok bana neyi soruyon sen?
- +1 yıl
gökten kurbanlık hayvanların indiğinede inandın onun oğlu olması mı seni düşündürdü? Koyun hayvanı eğer sana göre Allah katından inmediyse bana koyun hayvanının nerden geldiğini açıklamanı bekliyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 sen nerden geldin kafan güzel mi senin? kurban olayı ilk kim zamanında oldu desem bilmezsin bile okutacam sana merak etme bana cevap vermek için okuyacaksın öğreneceksin. bir tane ayet bul gökten koç indiğine dair ben sana koyunun koçun nerden geldiğini söyleyecem
- +1 yıl
Kim zamanında olmuş çok merak ettim. Soylede aydınlat bizi. Bu arada sana şu bilgiyi vereyim. Keçi ve Koçtan evrimleşmiş diye boş yere arama çünkü
Keçi ve koyun aynı aileden (Bovidae) hayvanlar; ancak yakın akraba değiller. Keçiler Capra cinsinden hayvanlar ve 60 kromozomları var. Koyunlarsa Ovis cinsinden hayvanlar ve 54 kromozomları var. Sadece bu bilgi bile, keçinin koyun doğuramayacağını görmeye yeter. O yüzden heyecan ile ilk koyunun nasıl oluştuğu bilgisini bekliyorum. Kur'an anayasadır birader. Her şey detaylı şekilde açıklanacak olsaydı peygamberlere gerek kalmazdı. Okula gidiyorsun öğretmen matematik kitabı veriyor. Öğretmen sana anlatmasa sadece kitaba bakarak nasıl öğreneceksin? Ya da 82 anayasasında kırmızı ışıkta durmaz isen şu kadar ceza alırsın diye bir ibare yokken neden duruyorsun yazmadığı halde? Bu yüzden Allah Kur'an'ı detaylı şekilde açıklasın diye peygamber efendimiz sallallahu aleyhi Vesselem'i görevlendirmiştir. Onun hayatı, onun sünneti ve onun hadislerini bilmeden sadece Kur'an'a bakarak namazların kaçar rekat kılındığını bile öğrenemezsin. ﴾104﴿ “Ey İbrâhim!” diye ona seslendik;
Saffat Suresi﴾105﴿ “Tamam, rüyanı gerçekleştirmiş oldun.” İşte iyileri biz böyle ödüllendiririz.
﴾106﴿ Bu, kesinlikle apaçık bir imtihandı.
﴾107﴿ Biz, (oğlunun canına) bedel olarak ona iri bir kurbanlık verdik.
﴾108-109﴿ Onun hakkında, “İbrâhim’e selâm olsun!” ifadesini sonradan gelen nesiller arasında devam ettirdik.
﴾110﴿ Evet, iyileri işte böyle ödüllendiririz.
﴾111﴿ Çünkü o, bizim mümin kullarımızdandı,
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 eeee cevabın yok cevap bekliyorum kardeşim beni aydınlat. gökten indi ibaresi nerede kim tarafından geliyor. biyoloji bilgisine ihtiyacım yok yeterince eğitimim var benim sen merak etme. sen bana gökten ibaresini bul getir
- +1 yıl
@ganjharuki birader biz oğluna bedel olarak iri bir kurbanlık verdik ayetinden ne anlıyorsun? Nasıl vermişler? Nereden gelmiş bu kurbanlık? Bizim elhamdülillah cevabımız var da sizin neden yok? Hz. İbrâhim gördüğü rüyayı henüz hayatının baharında olan biricik yavrusu sevimli İsmâil’e açınca, o peygamber namzedi çocuğun verdiği cevap Allah’a teslimiyetin zirve noktalarını gösteren ve çağlar boyu mü’min gönüllerde “Âh teslimiyet!” ateşini alevlendiren bir mâhiyet arz ediyordu:
“- Babacığım! Emrolunduğunu yap; inşallah beni sabredenlerden bulursun. Bıçağını iyi bileyle ki hemen kessin. Böylece can vermek daha kolay olur. Bıçağı çekerken de yüzüme bakma. Belki babalık şefkati ile Allah’a olan sözünü geciktirebilirsin. Senden ayrılınca Rabbime, dünya nimetlerinden ayrılınca cennete kavuşacağım. Benim asıl hüznüm, canımı vermem değil, kendi elinle kurban ettiğin evlâdının acısını ve hasretini ömür boyu unutamayacak olmanadır…” dedi.
Baba-oğul, bu şekilde Allah’ın emrine tam bir teslîmiyet gösterdiler. İbrâhim (a. s.) ciğerparesini kurban etmek üzere büyük bir azim ve kararlılıkla sağ şakağı üzerine yatırdı. Tam kurban edecekken Cebrâil (a. s.) yetişti. Bıçağı köreltip kesmez hale getirdi. Cenâb-ı Hak İbrâhim’e rüyâsına sadakat gösterdiğini, gereğini tam olarak yerine getirmede samimi davrandığını, hele o yaşlılık döneminde evladına olan muhabbetinin Allah’ın emrini yerine getirmesine mani olmadığını, tam bir iman ve teslimiyet imtihanından geçip bunu kazandığını haber erdi. Ardından Cebrâil (a. s.) cennetten kurban edilecek büyük bir koç indirdi. (bk. Hâkim, el-Müstedrek, II, 605-606; Taberî, Târih, I, 263-278)
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 '' birader biz oğluna bedel olarak iri bir kurbanlık verdik ayetinden ne anlıyorsun? Nasıl vermişler? Nereden gelmiş bu kurbanlık? Bizim elhamdülillah cevabımız var da sizin neden yok? ^^ eeeee sizin cevabınız ne öğrenebilirmiyim? nedemek istiyorsunuz cevap bekliyorum omadem var. o cevap değil gökten indiğini kanıtlamaz güzel kardeşim cevabın yoksa boş şeyleri koplayıp atma
- +1 yıl
Okuduğunu anlama problemin var. Biraz paragraf metni okumayı öğren. Belki o zaman anlarsın Cebrail aleyhisselam nasıl getirmiş diye koyunu en son yazdığım metinden ve hâlâ soruma neden cevap veremiyorsun bunu bir düşün sonra yorum yaz bana
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 yav cok cahilsin gerçekten algılayacak IQ muhtemelen 90 altı anlamıyorsun bile dediğimi? Bak bir daha yazıyorum. BANA AYET GÖSTER. var mı yok mu bana bi kitaptan altıyı neden atıyorsun. Sen daha once kuran okuduguna emin misin? iyi her kitabın yazdıgını dogru sayalım hangi bilgi? zaten dogmatik bilginin üzerine konuşuyoruz senin ekstradan kitaplardan alıntı yapman gerçege ulaştırmaz çok yol alman lazım
- +1 yıl
@ganjharuki bana cahil diyene bak I@ seviyesi -1500 lerde. Senin mantığa göre Kuran'da namazın kaçar rekât kılındığı da ayet olarak yazmıyor o zaman namaz rekatsız mı kılınması gerekiyor e cahil? Ya da Kuran'da hac görevini yap diyor ama hac sırasında neler yapman gerektiği yazmıyor diye sadece Turist olarak mı gitmen gerekiyor? Kur'an'da sürekli zekât ver diyor ama zekât olarak ne verilecek kaçta kaç verilecek zekâtın içine giren şeyler nelerdir yazmıyor diye zekât diye bir şey yok mu diyeceksin e cahil.
- +1 yıl
@ganjharukiAkademik olarak hiç bir alanda bir kariyeri olmayan ve kitap okuma alışkanlığı olmayan birçok dinsize Kur'an'a itibar etmeme nedenleri sorulduğunda : "Bu kitapta hatalar ve çelişkiler var. Hz. Muhammad (sav) kendine göre ayetler uydurmuş. Millette körü körüne inanıyor" demektedirler. Peki biz de diyoruz ki: Madem bu kitap çelişki ve hatalarla dolu ise neden o zaman önceden Müslüman olmayan ve bilim, fen, matematik vb. Alanda akademik kariyeri zirve yapmış insanlar sizinle aynı hatalı kitabı okudukları halde neden çelişki ve hatalarla dolu kitaba itibar ederek Müslüman olmayı tercih ediyorlar? Yoksa bu insanlar okuduklarını anlamayacak kadar cahiller mi? Bu insanlar neden dinsizlerin gördüğü hataları göremiyor? Bir kitap hatalı ise eğer herkes tarafından hatalı olduğu kabul edilmesi gerekmez mi? Mesela bir matematik kitabında sürekli hatalı soru veya hatalı cevaplar olduğunu görseniz bu kitaptan ders çalışmaya devam eder misiniz? Aklı başında kimse devam etmez. Peki bu insanlar neden Müslüman olmayı tercih ederek Kur'an'ı okumaya devam ediyorlar? Koskoca bilim adamları da cahil bir siz akıllısınız zaten 😂
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 yorumun toplamı boş bak okuyup değer veriyorum böyle boş yoruma normalde ciddi alınıp cevap verilmez. kuranın hatalı veya herhangi bir tesvir uzerine yanlışı var veya yok bunu tartışmıyoruz. ve bunca insan bir şeye inanıyor diye dogru kabul edilemez onun konuyla alakası yok bile o bambaşka bir konu. ve benim inanıp inanmadıgımı nerden cıkartın hangi yorum seni buna itekledi ne anladın yorumumdan? sana sadece diyorum ki kuranda GÖKTEN İNDİRİLDİ diye bir tabir yok. sen kurana inanmayıp bazı kitaplardan alıntı yapıyorsun. kabul et yazmıyor öyle bir ayet yok. bulamazsın sayemde bir bilgi sahibi oldun teşekkür et geç. koskaca bilim adamı dediğin adamların uzmanlıgı ne? oku bunu koskacca bilim adamlarına sor benim dediğimi diyecek mi demeyecek mi sor ilahayat profösörüne imkanın varsa sor yav soramıyorsan ben sana cevaplıyorum işte.
- +1 yıl
@ganjharuki senin mantığa göre anayasa kitapçığında kırmızı ışıkta durmazssn ceza alırsın diye de bir ibare yok. o zaman durmamak lazım. Bu nasıl bir kafa yapısı 🤦
- +1 yıl
Kur'an'da namazların nasıl kılınacağı da kaçar rekât kılınacağı da yazmıyor o zaman insanlar namaz kılmamali yani senin mantığa göre 🤦
- +1 yıl
@ganjharuki bana Kuran'dan peygamber efendimizin annesi kim söylesene birader kimin oğlu imiş? Eğer annesi yazmıyorsa senin mantığa göre annesiz mi doğmuş oluyor? O zaman annesini neden inkâr etmiyorsun🤦 Kuran'a göre İslam kimin zamanında yapılmaya başladı? Eğer yazmıyorsa Hz. Ömer diye birini inkâr mı edeceksin 🤣🤣🤣 hayatımdaki I@ seviyesi en düşük tartıştığım insansın boş yere zaman israfı oldun bana 🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 ama senin gerçekten hiç bir konuda bilgin yok fikrin var. 2918 sayılı kanun trafik kanunudur. bahsettiğin şeyde trafik kanununda geçer açıklayıcır ve net bir dille okur yazar herhangi bir kimse sen dahil anlayabilirsin.
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 eee bende onu diyorum zaten ama namaz geçiyor bilmiyorsun işte. bi bir kural değil hiç arabistana gittin mi? senin dünya namaz anlayışın sadece gördüğün mahalle kadar. namaz yahudilikten öncede vardı biliyor musun? israilogullarından gelmedir aslı 2 vakittir sabah ve akşam olmak üzere ona kalırsa
- +1 yıl
Ama senin dediğin kanun anayasa da yazmıyor Türk ceza kanununda yazıyor 🤣🤣🤣 bende sana Kur'an anayasasında yazmıyor İslâm Kanunu kitabın olan hadis, ve sunnet kitabında yazıyor diyorum işte ama senin IQ basmıyor marşa 😂
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 yav IQ 90 Alttı gel bir test ettirelim hadis sunnet bunlar kitabı aydınlatan şeyler değildir. emevi zamanında yazılmıştır. anayasa insan yapımıdır kul yapmıdır anlamayamıyorsan bir daha söyleyeyim anayasa Kul yapımıdır. Kuran kul yapımı değildir Allahtan gelmiştir.
- +1 yıl
@ganjharuki namaz Hz. Adem aleyhisselamdan beri var. Müslümanlara farz olması peygamber efendimiz sonrası. Yahudilerin namazı ile bizim namazlar arasında çok fark var. Mesela onlar secde ederken gözlerini kapatır biz ise açarız.. Oho sana şimdi fıkıh eğitimi de mi vereyim. Ben hâlâ senden neden koyun sorumun cevabını anlamıyorum? Bana bunu neden hâlâ açıklayamadın?
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 sadece koyun mu senin aklına takılan gerçekten. koyununa verilecek cevap evrimde var zaten pritmatsın sende insanlık tarihi eğitimi mi verecem sana bunlara dünya düzerinde net bir cevap mı var? dogmatik bir dine mensup olup koyunu insanı soramazsın sen? kitaba sen nasıl inanıyorsan inan fıtık eğitimi verecekmiş neden farklı senin namazın? yahuduiler senin peygamberin değil mi? senin peygamberin sadece muhammed mi?
Cevap sahibi+1 yıl@handsomehell01 bir dahada yazma bana hiç bir bilgin yok saçma sapan örnek veriyoriyorsun git dunya tarihi oku dinlerne onu oku adem diyor bana birde
- +1 yıl
@ganjharuki Kur'an İslam'ın anayasasıdır. Allah sadece başlıklara değinmiştir. Detaya girmez. Eğer her detayı Kur'an'da anlatacak olsaydı tahret nasıl alınır oraya kadar girmesi gerekirdi. Bu kitabı okumak içinde bir insanın ömrü yetmezdi. Koskoca bir ansiklopedi olurdu. Bu yüzden Kur'an'ı Kerim'i ilk önce peygamber efendimiz tefsir etmiş fakat onun bile ömrü yetmemiş açıklamaya bu yüzden İslam alimleri yetiştirmiş ve benden sonra Noyan gelecek İslam'a düzen verecek diyerek imamı azam Ebu Hanife'yi müjdelemiştir. Sen İslam'ı sadece Kur'an ayetlerinden öğreneceğini sanaran İslam cahili olarak yaşamaya devam edersin. Çünkü bir Hristiyan bile eline kitabı alınca müslüman olamaya karar verdiğinde ee burada namaz kıl diyor ama nasıl kılındığı yazmıyor o zaman ben İslam'ı nasıl öğrenebilirim diyerek hadislere peygamber efendimizin hayatına ve onun sünnetine bakarak öğreniyor İslam'ı. Siz de cahil cahil Kuran'da yazmıyorsa o zaman reddetderiz diye saçma bir hipotez arıyorsunuz ortaya. Oysa Kur'an'ın bir çok ayetinde peygamber efendimize itaat etmemiz yazıyor. Onun hayatına yönlendiren ayet dolu Kur'an
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 yazmıycam kardeşim bak cevap verip durma şunu anlamıyorsun şunu anla oaly kapansın. din dogmatiktir dayanagı yoktur. kanıt yoktur. bahsettiği şeyler havada kuranda yazmıyor inanmama meselesi değil gökten ayetlerin indiğine beni inandıramaz hiç bir akıl siz bunu anlamıyorsunuz? yok öyle bişey yok yok nasıl mumkun olabilir bir düşün nasıl bir akla sıgar git düşün yazma cevap verme gerek yok sen yoluna ben yoluma alalhına emanet ol kardeşim sen o inancın yolcusun inan ben onada bişey demiyorum. ama yazmıyor inandıgın şeyin altı sonradan doldurulmuştur. bunaları idrak et en azından kendine iyi bak
- +1 yıl
@ganjharukiBernard Lewis: " İslâm öncesi Araplar, sert ve ilkel bir hayat yaşıyorlardı. Çok zayıf bir eğitime yahut kültüre sahiptiler. Herhangi bir yazılı gelenekleri yoktu. Arap şiiri, şarabı, aşkı, savaşı, avcılığı, dağların ve çölün korkunç manzaralarını, kabilelerin savaşla ilgili değer hükümlerini ve düşmanlarının alçaklıklarını dile getiriyordu. Philip Khuri Hitti: " Hemen hemen Muhammed zamanına kadar Kuzey Arapları, herhangi bir yazı sistemi geliştirmiş değillerdi. Güney Arapların yazısı, İslâmî kültüre tesir eden bir durum arz etmemiştir. Koca çöl, kültürel iletişimi engellemektedir. "Johannes Pedersen: " Tüm bunlara rağmen, İslam devrinde kitapların temelini oluşturan yazı, Güney Araplarınki değildi. Kollarıyla beraber Güney Arabistan alfabesi , Güney Arabistan kökenli insanların dışında, Kuzey Arabistan'da büyük bir yaygınlığa ulaşamamıştır. "Arapça kitaplar, ortaya çıkışını İslam'a borçludur. Onlara taşıdıkları karakteri İslâm vermiştir.
Özet olarak şunu düşünmeden edemiyor insan: "Seni büyüten akrabaların dâhi puta tapıyor, insanlara köle olarak işkence yapıyor ve hiç biri yazı kullanmıyor ve sen böyle bir ortama güneş gibi doğup bu insanları Hz. Ebubekirlere, Hz. Osmanlara, Hz. Alilere, Hz. Ömerlere çeviriyorsun. Okuma yazma eğitimi verecek kimsen yokken bu eğitimi almadan sadece güzel ahlakın ve dürüstlüğün ile dünyaya adalet dersi veriyor ve adalet temsilcileri yetiştiriyorsun." Bana açıkla bunu hadi o IQ seviyen ile
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 bak kardeşim tarih bilmiyorsun? tarihte her dönem alimler var idi. muhammed bu alimlerden okuma yazma bilen bir alimdi muhabbetin soyundaki kişilerde öyleydi nitekim halifelik o şekilde devredildi. her toplumun lideri vardır. sonuçta yazı icat edilmişti değil mi aklıselim fikri hür kardeşim. yazı vardı yazı okuma yazma bilen alimlerde vardı. ordan yola cıkarsan bulursun adamın dediği dogru o dönem için islam muthiş bir devrim burada sonuna kadar arkasındayım o zekanın muhammed mütüş bir lider ve zekaya sahip toplumu birleştirmiş eğitmiştir. ama bu dönem için yetersiz sen zannediyor musun ki 200 300 yıl sonra din diye bir şey kalacak yeryüzünde?
- +1 yıl
@ganjharuki yazdığın şeylerin neden tek bir kaynağı bile yok. Bende diyorum ki sen bir uzaylısın o zaman. E kaynak nerde? Kaynak yok ben öyle diyorsam öyledir. Çünkü sen daha insan olduğunu bile bilmiyorsun. Eğer Hz Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesselem'in okuma yazma bildiğini iddia ediyorsan bunu ya kaynak vererek ispat et ya da ebediyen sallamayı bırak artık.
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 kaynak kuranı kerim daha buyuk kaynak mı var? dalga mı geçiyorsun sen? senin dayanağın ne bunları yazarken kuran , kuranı kim getirdi muhammed getirdi , muhammede kim vermiş allah. alalhın verdiğini kim söyledi muhammed öyle diyor. sen boş ver kafanı yorma
- +1 yıl
@ganjharuki sizin I@ seviyesi ancak bu kadar işte. Biz kurandaki bilimsel gerçekleri, Kuran'daki gerçekleşen olayları bikdgimiz için itibar ediyoruz. Anne karnında çocuğun 3 evreden oluştuğu, Bilimden önce Dalgaların hareketini Kur'an'ın Bilimsel Gerçeklerinden Dağların Hareketini İnceleyelim ↗ Rum ve Pers savaşının kaç yıl içinde gerçekleştiğini bilgdigini ve Kur'an'ın bilimsel gerçeklerini gören bilim adamlarının bu yüzden Müslüman olayı tercih ettiğini adımız gibi biliyoruz da siz Cahil cahil dolaşmak istiyorsunuz. İslâm tarihi bilmeden sallayan tek kişi sensin
- +1 yıl
@ganjharuki okumaya burdan başlada IQ seviyen artar belki biraz.
www.bilimveyaratilisagaci.com/.../
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 tarih ben mi bilmiyorum? kimle konuştugunu bilmeden saçmalamadan konuş. Nahl Süresi 15: "O, sizi sarsmasın diye yere sağlam dağlar yerleştirdi. Irmaklar ve yollar açtı ki gideceğiniz yere ulaşabilesiniz." nahl suresini yazmışsın işte DAĞLARIN OLDUGU YERDE DEPREM OLUR çünkü kratondan oluşmuştur. ne anlatıyon yazdıgın yazıda bilimde tersini söylüyor sen kendine gre kıvırıyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 kardeşim okudum IQ arttı senin seviyene ulaşamam ben ama yarın gidip doktorayı bırakıp güvenlik görevlisi olarak başlayacam kal sağlıcakla
- +1 yıl
@ganjharuki birader harbiden okuma özürlüsün. Sana attığım linki okumuş olsaydın bu yanlış bilgi cehaletin den kurtarırdın kendini ama yok q sıfır olunca bilimsel bilgileri bile okumayı akıl edemiyorsunuz. Hz. Muhammed okuma yazma biliyordu madem neden ticaret ile uğraşan bir adamın tek bir yazılı metni yok o zaman tarih kaynaklarında diye sorarlar adama. Hadi yavrum biraz okumayı öğren ilmini artır sonra çık insanların karşısına tartışmaya. Daha koyunun bile nasıl oluştuğunu açıklayamayan insanlar gelmiş İslam tartışmaya çalışıyor cahil kafayla
- +1 yıl
@ganjharuki İslam'ı gidip de kaynaklardan değil de Celal Şengör ün uydurmak arından öğrendiğiniz için yakında Fatih Sultan Mehmet i n müslüman olduğu tartışılır diye cahil yaşar cahil ölürsünüz bu zekâ ile.
www.bilimveyaratilisagaci.com/.../ - +1 yıl
@ganjharuki Nahl 15 için bencemi okumayı akıl bile edemediğin bu cehaletinden kurtarmak için 3 parçada yazacağım. 1) "Dağları görür sabit zannedersin, oysa onlar bulutların hareket ettiği gibi hareket etmektedirler." (Neml88) Bu ayete göre o dönem insanları dağlara bakınca sabit durduğunu zannediyor yani dağların hareket ettiklerini bilmiyorlar. Kur'an da Arapça dil yapısında iki kelime kullanılır bununla ilgili. 1) Revâsî ,2) Cibal
Cibal: Kazık gibi çakılmış dağlar demektir. Revâsî denilen dağlar ise , tektonik hareketlerle bir birinin üstüne geçerek oluşan dağlardır. "Continental Drift" ismi verilen kıtaların sürüklenmesi teoremini 1912 yılında ilk defa ortaya atan isim Alman Metaralog Alfred Lothar Wegener 'dir. Bu dönemlerde milliyetçilik yaygın olduğu için, Alman düşmanı bilim insanları karşı çıkıyor, olur mu öyle şey, siz Almanların yanlış bilimi bu, siz bunu neye dayanarak söylüyorsunuz diye sorduklarında Wegener şöyle bir açıklama yapar: Afrika ve Asya kıtasına bakın. Bunların tam birleşimi olan yerlerde aynı hayvan fosilleri var ve bu hayvanlar uçamıyor. Bu hayvanlar burdan buraya gidemeyeceğine göre bu kıtalar birleşik diyor ve Alman düşmanı bilim insanları yine inanmıyorlar. Yani Kur'an'ın tam da dediği gibi siz duruyor zannedersiniz ayetinin bizzat delili oluyor bu itirazlar. 50 sene sonra ise levha hareketleri ortaya çıkıyor ve sene de 2.5 cm sürüklendiği bilimsel olarak tescilleniyor. - +1 yıl
@ganjharuki 2) Nahl Süresi 15: "O, sizi sarsmasın diye yere sağlam dağlar yerleştirdi. Irmaklar ve yollar açtı ki gideceğiniz yere ulaşabilesiniz." Bu ayete göre de dağların olduğu yerde deprem olur ve dağların deprem olma sıklığını arttırdığı aşikardır fakat aynı zamanda dağların tektonik plakaların kendi içinde dağılmasını önlediği de bir gerçektir. Zaten dağların deprem sıklığını arttırmasının temel sebebi de budur. Öte yandan tektonik plakaların çarpışması sonucunda da dağlar oluşabilir. Fay hatlarının olmadığı yerlerde ise düz ovalar oluşur ve deprem riski en az olan yerlerdir. Bu yüzden düz ovalar ile biz insanların ulaşımını kolay kılmak istenmiştir. Dağlar yerden çıkan levhaların tam üstüne denk gelir. Örneğin; Ülkemiz de Hasan Dağı ve Asya 'da bulunan Himalaya Dağları volkanların fışkırdığı yerde, o fay hatlarının tam üstüne denk geliyor ve bu dağların depremleri azalttığını bize Coğrafya söylüyor
- +1 yıl
@ganjharuki 3)
Bulutlar ise hem yatay da hareket ediyor, hem devamlı oluşum içindeler ve oluşunca hem yukarı doğru büyüme hareketi oluyor hem yataya doğru genişliyor hem de yatayda toplu olarak hareket ediyorlar ve nihayetinde yağmur süresince yavaş yavaş küçülüp yok oluyorlar. Yani bulutların bir yaşam döngüsü var. Bu yaşam döngüsü çevresinde hem yatayda hem dikey de hareket ediyorlar. Soru: Dağlar da buna benzer bir hareket gerçekten var mı? Cevap: Jeoloji'ye bakarsak evet var. Dağlar da tıpkı bulutlar gibi doğuyor, değişiyor ve ölüyorlar. Modern Jeoloji'de levhalar tektoniği kuramı vardır. Dünyamız levhaları nasıl tanımadığımıza bağlı olarak dünyamızın yüzeyi yani litosfer 7 veya 8 büyük levha ve bir sürü küçük levhacıktan oluşuyor. Bu levhacıklar hareket ediyor hatta sıra dağlar bu iki levhanın çarpışması sonucunda oluşuyorlar ve levhalar her yıl ortalama 3 ile 5 cm arasında hareket ediyorlar dolayısıyla bunun sonucunda dağlar da bulutlar gibi hem yatay da hem dikey de hareket ediyorlar. Örneğin; dünyanın en yüksek tepesi Everest, her yıl bir kaç cm yükseliyor. Genel olarak Himalaya dağları yıllık ortalama 5 cm yükseliyorlar ve dağlar da tıpkı bulutlar gibi yok oluyorlar. erozyon dediğimiz bir olgu var. Bu Erozyon'da dağları hareket ettiriyor hattta bulutlardan çıkan yağmur damlaları dağları hareket ettirip, erozyona hareket ettiriyor. Dolayısıyla bu hareket çok yavaş ilerliyor ve Kur'an'ın dediğini gibi gündelik bakışlarla tespit etmek çok zor fakat dikkatli bilimsel yöntem ve metotlar uygulayıp, cihazlarla dikkatli şekilde bakarsak bu hareketi tespit etmemiz mümkündür.
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 kaynağın ne bunları atıp duruyorsun kaynağın ne kuran anlamıyorsun dogmatik dogmatik sana göre kurandan önce bilimde yoktu insanlar hiç bişey bilmiyordu kuranla öğrendi öyle mi :D cahilsin cahil cuhalasın yazma bana git işine anlayamıyorsun tek bildiğin kuranda var demek kuranın kaynagı ne diyorum sana kaynagı yok anlamıyorsun bunu anladıgında yorum yap.
- +1 yıl
Birader senin gibi boş teneke olarak yaşamaktansa bilim, fen matematik coğrafya eğitimi almamış puta tapan ve kız çocuklarını bile diri diri gömüldüğü bir çağda peygamber olarak kendisine vahiy geldiğini dile getiren ve söyledikleri ve yaptıkları her şeyin bilim ile uyuşan bir adamın peygamber olduğuna inanmak ve bu yüzden bu hayatta yaşamak için bu yüzden bir amacım olduğunu bilerek yaşamak daha mantıklı. Ben mantıksal olarak bakıyorum ama sende o mantık yok maalesef. En basitinden bu hayatta her şeyin bir amacı vardır ve bilim dahi amaca hizmet etmek zorundadır. Örneğin senin KS ye giriş amacın ne? Zaman geçirmek, bir kadının ya da erkeğin çocuk sahibi olma amacı ne? Annelik ve babalık durumu tatmak. Bilimin amacı ne? İnsanlığa hizmet etmek. Ulan uzay boşluğunun bile bir amacı varken. Senin gibi cahil cühelanın var oluş amacı bile yoksa git kafana sık 🤣 benim şu an beslediğim köpekte senin gibi yer, içer, sıçar, sevişir ve ölür. Senin yaşam amacın ile köpeğimin yaşam amacı arasında hiç fark olmaması içler acısı 🤣🤣🤣 madem ölecektin neden var edildin birader 🤣 bütün canlılar eninde sonunda yok olacaksa neden ve hangi amaçla oluştular? Bak her şeyin amacı var sen amaçsız boş teneke olarak yaşamaya devam et yavru ceylan 🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 tam boşluksun inandıgın şeyin kaynağı yok kim demiş bu demişlere inanan zavallı koyuncuksun zekan zaten yok bu safsatalara inanan biride beyin ne kadar amacı varmış ne amacın zavvalı cennete gidip daha bi hayat yaşayacağına inanmak mı harbi aklın yok fikrin var. hindt fakiri açlıktan ağzı kokuyor beynine protein gitmiyor dönmüş ilk okul mezunu benimle tartışıyor. sende haklısın suç sende değil bende senin gibi anlaması kıt birine hakikati anlatmaya çalışyıorum
- +1 yıl
Kıt kafalı Cahil 🤣🤣🤣Fakir dediğin insanlar da ölümsüz mü 🤣🤣🤣 bu dünya için yaratılmış olsaydın neden bu dünyada ebedî kalıcı değilsin bunu bile sorgulamaktan acizsin🤣 bir de insanlara sorgula diye olmayan beyin fonksiyonları ile kreş seviyesindeki aklı ile akıl dağıtıyorsun🤣🤣🤣
- +1 yıl
Benim ilkokul mezunu olduğumu Who told you Man🤣 you are a uneducated dostum 🤣🤣🤣 amaçsız boş boş boşlukta yaşamaya devam et sen 🤣 en azından benim bir amacım var bu hayatta neden var olduğum ile ilgili sen ise daha neden var edildiğinin cevabını bile bilmeden boş teneke olarak köpeğimden bir farkın olmadan yaşıyorsun🤣🤣🤣
- Kişilik & Karakter konusunda 12,9b cevap paylaştı.
+1 yılöyle bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılNeden öldürülmüş
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım