Tam sevdiğim ve ilgi alanım olan konuları yazmışsın. Tarih, felsefe, ekonomi, din, siyaset, uzay, coğrafya vs. bunlar sevdiğim konular, sevmediğim konular ise " abi toyota'nın yeni modelini gördün mü? " diye başlayan sohbetler, telefon içinde geçerli bu. Galiba yaş ilerleyince yeniliklere ayak uyduramıyorsun, bir araba markası yeni yıl modelini tanıtıyor, önceki yıl ile ne fark var anlamıyorum, yılda park eden bir aracın model yılını şak diye söyleyen arkadaşım var ama ben anlayamıyorum, o yüzden de sevmiyorum. Samsung hatta İphone içinde geçerli bu tabi, çoğu İphone birbirine benziyor yani ne bileyim İphone kaç :D
Öyle konular yok ama tercihen siyaset aşk din bu gibi konulara girmem pek ayda kimseyle tartışmak istemem.. bunun dışında da özel konuları konuşmam cinsellik gibi ya da başkalarının arkasından dedi kodu da yapmam
Cinsellik benim özelimdir ve sadece benim için özel kişiyle konuşurum. Siyasette zaten en tiksindigim alan. Herkes her düşünceye sahip ama saygı yok. Dinlemeye tahammül yok. Yani hiç o sohbetlere girmem bile
Yok sanırım yerine göre gerektiği kadar yeterki fikrim olsun fikrim olmasa da uyum sağlarım dinlemek de uyum sağlamak lakin siyaset ve din bu konular hassas.. bide evet seks muhabbetler o konuyu bile dakikalarca konuşan var onda da geri dururrum.. rahatsız olurum
Her konuyu konuşurum fakat, öncelikle konunun konuşulduğu ortamı süzerim. Eğer tartışabilecek / fikir alışverişi yapabileceğim kalibrede insan varsa, dahil olurum. Baktım ki benim cahil alert ötüyor, uzak durur, konuya dahil bile olmam.
Kimi zaman burada cinsellikle alakalı görüşler paylaşıyorum lakin günlük hayatta bu konuşmaların içinde olmam, olmuyorum ve siyaset hakkında konuşmam, bir de bilmediğim konular hakkında konuşmuyorum.
Herhangi bir konuda takıntılı olan insanla konuşulmaya gelmiyor cidden sen cahil ilan ediliyorsun sonra. Ben her konuda da konuşuyorum ama saygı içinde olursa.
Felsefede sadece ontoloji ile ilgileniyorum biraz da Ahlak din ile pek aram yok tarihle hiç yok edebiyat ile liseden beri ilgilenirim ama pek sanırım kültürlü deilim yeni fark ettim sjahahha
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Çünkü içten içe bilinc altindan da olsa öbür dünyanızı hatirlatan herseyden nefret ediyorsunuz. O yuzden size cok itici geliyor o işler.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Alakası yok. Cahil cesaretine sahip, bağlı olduğu dine sadece aile geleneği olarak bakan, araştırmadan nasibini almamış kişileri kastediyorum.