Egoizm başlı başına insanı bitiren birşeydir. Egoist insan iflah olmaz. Bunu anlamak için Özgüven ve Egonun farkını iyi aryırt etmek gerekir. Bir adam düşün ortama giriyor arkadaşlar masada Geliyor arabasının anahtarını cüzdanını masaya koyuyor. Cepinden son model telefonu çıkarıyor. Resmen milletin gözüne sokuyor Bu Özgüvenmidir yoksa Ego mu? bariz şekilde egodur. Gerçekten Özgüvenli bir insan kendiyle barışık kendine olan değerinin farkında olan bir insan bunu yapmaz. Ama egoist yapar Çünkü kendine vermediği değeri başkalarından almaya odaklıdır. O anahtarı o cüzdanı koyuyor çünkü başkalarının onayına ihtiyacı var. Onu övmelerine muhtaç değilse neden bunu yapmaya gerek duysun bir düşünün, Ama zaten kendine güveniyor değer veriyor kendiyle barışıksa buna neden Gerek duysun ki ihtiyacı yok zaten. İşte buna gerçek Özgüven denir. Türkiyede kendini özgüvenli sanan böyle pazarlıyan çok insan var. Ve orada şıkda da varya başkalarının hakkında konuşmazlar diye Aksine en çok onlar konuşurlar orada birisi olsun onlardan biraz daha üst seviyede bak nasıl kıskançlık krizlerine girip o insanı aşağı çekmeye çalışıyorlar Gör bakalım. Ego zaten başlı başına kişinin içinde ki boşluğu göstermesidir Şişen bir balon gibi orayı yamamaya çalışır. Ve günün sonunda Kırılgan Narşişt dediğimiz Duruma dönüşür. Bu insanların benliklerine doğrudan veya dolaylı bir zarar görme olduğunda nasıl aniden yükseldiklerini çileden çıktıklarını görürsün maalesef çok acınası bir durum onlar için O yüzden kibirli egolu olmayı bırakın hava atarak caka satarak gösteriş budalalığı yaparak kendinizi kendinize ispat edemessiniz. Sadece iflah olmaz bir naşişte dönüşürsünüz. Elde var 0, Eksikliklerinizi kabul edin farkında olun mümkünse kapatın sizi değersiz yapan şeyleri bilin çözün üstüne gidin kendinizle barışık olun sorunlarınızdan kaçmayın yüzleşin ve Değerli olduğunuz başarılı olduğunuz şeylerinde farkında olun. Özetle her konuda kendinize karşı son derece dürüst olun O zaman anlayacaksınız. Bunları egonuzla kapatmak zorunda kalmayacaksınız kimseye kendinizi beğendirme ihtiyacı gütmeyeceksiniz. Bu olduğunda gerçekten güçlü ve özgüvenli olduğunuzu anlayacaksınız.
Kişiden kişiye göre değişir. Eğer sen 'İtici, başkaları tarafından dışlanabilen, yoğun eleştiriye maruz kalan' olmayı istersen veya kendin de bunlara katlanıp, bunları yaparken kötü hissetmezsen o senin kararın ama karşılığında gelecek tepkiler de bizim kararımız olur. ''Yerinde ego'' diye bir şeye katılmıyorum. Özgüven ayrı, ego ayrı. Yerinde ego da işte başarılı olduğunda kendini yücelt gibi bir şey olsa gerek. Gerekli özgüven iyidir fakat yerinde ego diye bir şey de bana göre yoktur. Ya egolusundur ya değilsindir.
Her şeyin dozunda dozunda ve yerinde insana faydası vardır dünyadaki hiç bir olgu olumsuz yönde kullanılması için var edilmemiştir ama insanoğlu henüz tam gelişmiş bir canlı olmadığı için bu olguları doğru olarak kullanamamıştır
Kesinlikle evet.. Dozunda olan bir ego, özgüvenini destekleyecektir. Fakat çıtayı aştığında, öz farkındalığını kaybetmeye başlıyorsun. O yüzden dengede tutmaya çalışmak lazım.
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Hayır yok tabi ki de.. ben egolu olmayı hiç bir şekilde sevmem.. insanlara karşı nazik iyi niyetli olurum ama baktım ki bana değer vermiyor ya da karşımda ki karaktersiz birisi zaten iletişimi keserim saygımı da kaybeder o kişi.