Teletabilerden hangi renktiniz? Ben Po :)
Tinky Winky
Laa-Laa
Dipsy
Po
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Teletabilerden hangi renktiniz? Ben Po :)
Teletabiler, çocuklar için popüler bir televizyon dizisi olan ve Birleşik Krallık'ta üretilmiş bir çocuk programıdır. İşte Teletabiler hakkında daha fazla bilgi:
1. **Yaratılış Tarihi ve Yapım**: Teletabiler, Anne Wood ve Andrew Davenport tarafından yaratıldı. İlk olarak 1997 yılında yayınlanmaya başlandı. Dizi, ragbi topu şeklindeki başları ve canlı renklere sahip kostümleri ile dikkat çekti.
2. **Ana Karakterler**: Teletabiler, dört ana karakterden oluşur. Bu karakterlerin her biri farklı renkteki kostümleri ve farklı isimleri vardır: Tinky Winky (mor), Dipsy (yeşil), Laa-Laa (sarı) ve Po (kırmızı). Her karakterin başının üstünde bir televizyon ekranı bulunurdu.
3. **Teletubbieland**: Dizi, Teletabilerin yaşadığı hayali bir dünya olan Teletubbieland'de geçer. Bu renkli ve büyülü dünyada, Teletabiler çeşitli maceralar yaşar ve öğrenir.
4. **Güneş**: Dizide Teletubbies'e her gün güneş doğar ve onları selamlar. Güneş, bebek güneşi şeklinde tasvir edilir.
5. **Teletabilerin Konuşması**: Teletabiler, bazı kelimeleri tekrarlayarak ve tuhaf sesler çıkararak iletişim kurarlar. Bu konuşma tarzı özellikle çocuklar arasında ilgi çekici olmuştur.
6. **Eğitici Öğeler**: Teletabiler, temel eğitici unsurlar içeren bir çocuk programı olarak tasarlandı. Her bölüm, sayılar, renkler, nesneler ve temel kavramlar gibi öğrenme fırsatları sunar.
7. **Popülerlik**: Teletabiler, dünya genelinde büyük bir popülerlik kazandı ve çocuklar arasında sevilen bir dizi haline geldi. Çeşitli ülkelerde farklı dil ve lehçelerde yayınlanmıştır.
8. **Eleştiriler**: Dizi, bazı eleştirmenlerden tuhaf veya kafa karıştırıcı olarak görülmüş ve aynı zamanda karakterlerin minimal diyaloglarının çocukların dil gelişimine zarar verebileceği endişesi dile getirilmiştir.
Teletabiler, çocuklar için tasarlanmış bir eğitici ve eğlenceli programdır ve bir neslin çocukluğunda önemli bir rol oynamıştır. Her ne kadar eleştirilere tabi tutulsalar da, çocukların eğlencesine ve öğrenmesine katkıda bulunmuşlardır.
Teletabiler, özellikle küçük çocuklara yönelik bir televizyon programı olduğu için karakterlerin isimleri ve davranışları basit ve eğitici mesajlar içerir. İşte her bir Teletabi karakterinin temel özellikleri:
1. **Tinky Winky (Mor)**: Tinky Winky, Teletabi topluluğunun lideridir ve genellikle diğer üç karakterin önünde yürür. Mor bir kostüm giyer ve başının üstünde bir üçgen anten bulunur. Tinky Winky'nin kendine özgü bir kırmızı çantası vardır. Bu karakter, liderlik ve paylaşma gibi temel kavramları temsil edebilir.
2. **Dipsy (Yeşil)**: Dipsy, yeşil bir kostüm giyer ve anteni ile orak şeklindeki bir şapkası vardır. Dipsy, cesaret ve keşif ile ilişkilendirilebilir.
3. **Laa-Laa (Sarı)**: Laa-Laa, sarı bir kostüm giyer ve anteni ile dairesel bir oyuncağı vardır. Bu karakter, enerji ve neşe simgesi olabilir.
4. **Po (Kırmızı)**: Po, kırmızı bir kostüm giyer ve anteni ile bisikletini sürer. Po, hareketlilik ve hareketle ilişkilendirilebilir.
Teletabiler, her birinin temsil ettiği basit kavramlar ve renkler aracılığıyla çocuklara eğitici mesajlar verir. Her karakterin renkleri, şekilleri ve eylemleri, çocukların öğrenmelerine yardımcı olur ve temel kavramları tanıtmak amacıyla kullanılır. Bu şekilde, Teletabiler, çocukların zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunan eğitici bir çocuk programı olarak kabul edilir.
Sayın yeni admin hayırlı olsun. 🌹
Günaydın ben en çok Tinky Winky severdim tabi ki de.. çünkü mor rengi seviyordum bende 4 tane oyuncağı da vardı hatta :) ama şu şekilde izleyince maalesef korkutucu oluyordu ilk başta fark etmemiştim
Cevap
29Cevap
Sarı rengi sevdiğim için Laa-laa
Hiç izlemedim ki onları. Ama po diyeyim
Dinleyin şarkısını... Video görseli neden böyle bilmiyorum

20 yıldır Dipsy jsjsjs
Fırfırlı etekli laa-laa😂 saç bantlarımda vardı laalaalı😄
Oyuncakları vardı bende bunların ben po'yu severdim
Hepsini severdim. Hepimiz gariban ve yetimiz
en bana 1 xper ile nasıl admin oldun onu söyle sonra ben cevap veririm
İyi ki de bizim zamanımızda bunlar yoktu. Cedrik, Red Kit... Daha niceleri.
Tinky vay ne günlerdi çocukluğum bunun karşısından hiç ayrilmazdim çizgi film TV😀
Minnos olduğum için po bazen la la da olurdum
Po olucam diye kardeşimle kavga ettiğim zamanları bilirim asdjdk
çevremiz sağolsun bizim bundan sonra rengimiz hep kapperengi ;))))))))))))))
Elektrikli süpürgeydim ben
Minnak olduğum için po
Annem bana hep Dipsy'sin derdi 🥺
Poooo minişim benim yaaa😂😂
Dipsy.
Tinky Winky çok severdim 😍
po yu severdim
Moru sevdiğim için Tinky Winky'i seviyorum
Bunları izlerken ne mutlu olurdum la
nefret ediyordum bunlardan
Laa-laa yı severdim çok
Ben bunalardan cok korkuyorum
Bunlardan korkuyordum ya
Laa-Laa laalaaa
Hic bilgim yok bunun ne oldugundan
Kırmızıyı çok severdim
Mor rengini sevdiğim için tinky winky
En çok Laa laa yı severdim ben
Hepsini çok seviyorum ben
Ay poo 🥹 oyuncağı bile vardı
hep poyu sevdim nedense oyuncagi bile vardi bende
Teletabilerden korkuyorum.
erken kalktıkları icin nefret ederdim
benim de favorim po idi kanka
hiçbiri sevmezdim bunkarı
Tinki Winky en sevdiğim telepatidir
Bende lala, hadi kafa kafaya verelim :D :D :D
Yeşil renk doğanın canlılığını gösterir.
Yeşilll
Tinky Winky 💜
Pooo ❤
Laa laaaa sarı ☺️
La, laaa.
Tinky winky
Hiç izlemedim ama po
Tinky Winky
Hiç izlemedim.
Bunlar kim
Morrrr
Tinky winky 💜