Yani kim anlar 😬
İnsan teselliyi başta kendine vermeli. Yoksa derdimizi bizden başka kim anlar ki hım hım hım?

Yani kim anlar 😬
İnsan teselliyi başta kendine vermeli. Yoksa derdimizi bizden başka kim anlar ki hım hım hım?

Anlattığında dermanını hiç bir zaman bulamadığındır. Sana dünya yükü geldiği halde anlattığın kişiye karınca ısırığı kadar acı hissettirmeyen ve bu yüzden gerçekten önemli bir dert olsa dahi önemini yitirendir. Oturun bi köşeye, alın kahvenizi kalem defterinizi derlerinizi oraya yazın, kahvenizi için, çikolata yiyin, papatya çayıyla iyileşmeyi bekleyin daha iyi. Dertlerin bir şekilde dışa çıkması gerekiyor ama anlayan yok. Yine bazen sadece dinlenilmek ister insan. Hiç yoksa bir günlüğe yazılmalı ve bir süre sonra açıp baktığınızda dersiniz " ya ben buna mı üzülmüşüm" der güler geçersiniz. Madonna'ydı sanırım 'anlaşılmak bir lüksdür' demişti. Kulağıma küpe ettim kimseden anlaşılmayı beklemiyorum. Derdim mı var salla gitsin başkasına dert olsun diyorum. 😄 tabii herkesin mücadele şekli başka, ortak nokta mücadelenin sonunda daha olgun ve tecrübeli biri oluyorsun.
Benimle aynı derdi taşıyan insan anlar ancak. Bu bir şairin dizesi olur, bir yol üzerinde oturan yaşlı teyze bazen de küçük bir çocuk... 🥲
Yaaa tabii ki 🌸
Teşekkür ederiiim🍀
Cevap
12Cevap
Derdimi benden iyi kimse anlayamaz
İnsan kendi kendinin ilacını içinde taşır gadası
Zaten beni anlayacak insan çok az beni anlamak için ben olmak lazım, benim düşüncelerimi bilmek lazım.
Dertlerimi kimseye anlatmam, kendim çözümlerim, buda kendim anlıyorum anlamına geliyor.
:)) cevabıda vermişsin zaten:)
sevdiklerim söylemem bile
Bazen anlamıyorum 😂
Besiktas JK
Annem
Kankam
Anlamio kimse
Kaktüsüm mithat
Bnde anlayacak kimse yok
Ben anlarım
Kimse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?