♾️ Sizce hayatı anlamlı ve özel kılan şey bir gün bitecek olması mı? yoksa sonsuzluk mudur bizi anlamı yapan şey.

♾️ Sizce hayatı anlamlı ve özel kılan şey bir gün bitecek olması mı? yoksa sonsuzluk mudur bizi anlamı yapan şey.

Attack on titan animesinde en sevdiğim karakter Erwin Smith'in bir sözü var.
Herkes bir gün ölecek. Bu, hayatın anlamsız olduğu anlamına mı gelir? Doğmuş olmamızın hiçbir anlamı var mıydı? Düşmüş yoldaşlarımız için bunu söyleyebilir miydiniz? Onların hayatları anlamsız mıydı? HAYIR DEĞİLDİ! Yoldaşlarmızın hayatlarına anlam verecek olan biziz! Cesur ölenler, acı içinde ölenler... onları hatırlayacak olan biziz, yaşayanlar! Yaşamlarımızda anlam bulmak için, arkamızda bıraktığımız yaşama güvenerek ölüyoruz. Bu acımasız dünyaya karşı ayaklanabileceğimiz tek yöntem bu!
-Büyük komutan Erwin Smith ❤️
Ben bu dünyanın bir rüya olduğunu düşünüyorum.. Tanrı'nın kollarında dalmış olduğum bir uykudan ibaret bu dünya. Bir de olaya farklı bir yönden yaklaşmak isterim ki mesela sizin bir gün gördüğünüz bir kabusta kardeşiniz size bıçak çekiyor diyelim.. uyandığınızda kardeşinize neden bana böyle bir şey yaptın amacın neydi? gibi sorular sormazsınız değil mi?
İşte tam da burada Allah her şeyi yapabiliyorsa her şeye gücü yetiyorsa dünyadaki kötülüklere neden karışmıyor, kötülükleri neden engellemiyor diyenlere veya içinden dahi böyle düşünenlere seslenmek istiyorum; bu dünyada yaşadıklarımız sadece hayalden ve kurmacadan ibaret, acılar sahte mesela, gözyaşları geçici.. mutluluğun paranın illaki sonu olacak. O yüzden bu rüyalar aleminde yaşanan acılar, haksızlar için Tanrı'yı suçlamak yerine esas aleme geçince kötü olanlara hesaplarını bizim düşündüğümüzden bile hakikatli ve esaslı bir şekilde göreceği için ona teşekkür etmeliyiz. Biz sadece iyi olmaya ve filmin devamını keyifle seyretmeye bakalım✨ Sevgiler <3
Sonsuzluk, bunu beyin tam olarak algılamıyor, uzay gibi... Anı yaşamak, can acıtmadan, kırmadan dökmeden geberin giy, ben öyle yapıyorum 🤣
Mükemmel açıkladın 🤣
Tabi ki de :D 💕
Rica ederimm ne demek ❣️
En güzeli bunları düşünmeyerek anı yaşayıp anlam katmak her anımıza...😄
Katılıyorum bence de.. :D 🌺
Yani çok derin derin düşünüp anlam ararsak tırlatırız...😄😄
Aşırı düşünmeyi bu yüzden tercih etmiyorum abla.. :D :D
Teşekkür ederim barışçım...😄🌺🥳
Rica ederim ablam... :D 🥳🌺
Cevap
20Cevap
Çok anlamlı bir gün bu kabus bitmeli li li :D daha felaket bir kabusa atılmalıyız
Kötü Kabuslar bitti şimdi daha kötü kabuslar gelsin :D
Hshdj muhtemelen öyle olacak zaten
Böyle deme abla yaa ne düşünürsen onu çekersin 😕 Kütle çekim yasası var sen iyi düşün polyannacılık oyna ya ciddiyim dene.. lütfen.. hep daha iyisini elde edeceksin hayatında <3 :D
@Barış_LonelyForever Şu an sana da kızdım Barış 😜
En iyisinin iyisinin iyisini çekiyorum :D raad olalım
İyi o zaman 😂
Hayatın bitecek olması bence hayatı daha anlamlı kılar. Bir daha elimize geçmeyecek bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım..
Daha anlamlı kılıyor çünkü biteceğini bile bile yaşıyoruz daha çok özel olmasını sağlıyor bu da sonsuza dek sürecek bir ömür kadar sıkıcı bir şey olamazdı
Elf gibi olmak isterdim
Yaşamın bri gün sona ereceği ve ecelin kapımızı çalacağı gerçeği her insanı kendine getiren yegâne düşünce. Ölümün, insanlara temel erdemlerden olan bilinci de kazandırması gerekirdi lakin bulunduğumuz dönem itibariyle bu yalnızca bir hayal. Ölüm, hayatı daha anlamlı kılar zira kendimizi gelip geçici heveslere kaptırmamamızı ve bir gün bu dünyadan da göçüp gideceğimizi anımsatır.
Bence hayatın bitecek olması onu anlamlı kılar. Hani nasıl desem belli bir zamanimiz, ömrümuz var ve bunun farkındayız o yüzden bu zamanımızı en iyi şekilde değerlendirmek lazım. Eğer ki sınırsız bir yaşama sahip olsaydık belli bir zaman sonra insan yorulur , bıkar yaşamaktan. kendi görüşümce her şeyin fazlasinin zarar olduğu gibi yaşamin da fazlası zarar hele ki sınırsız olması akla mantığa siğar bir şey değil...
çok çok anlamsız yapıyor, yaklaşık 3 senedir intihar etmeyi planlıyorum sırf öleceğimi bildiğim için. depresif bi şekilde söylemiyorum bunu sadece anlamlı gelmiyor. realist bi insanım, bu düşüncemi birine dediğimde çok çok abartıyor, ama bir gün her şey bitecekse şuanın hiç bir anlamı yok bana göre. şu an ilişkim olduğu için onu ve ailemi çok etkiler bu durum, (hatta bi kere 'birlikte edelim eğer istersen' dedim, istemedi, çok üzüldü diye konuyu kapattım hemen😅) eğer ayrılırsak ve ailemi/arkadaşlarımı kendimden epey uzaklaştırmayı başarırsam tekrar düşüneceğim.
Bizi anlamlı yapan şey , hayata doğaya bakarsak ne kadar önemli olduğumuzu anlar insan. Ha biz dünyaya gelmeden dünya yaratılmış bizim için , dağlar , denizler , ırmaklar, şelaleler, meyveler , hepsinden ayrı ayrı tad alıyoruz kimine bakarak görerek tad alıyoruz kimini yiyerek kimini duyarak (kuş sesi, dalga sesi, su sesi , yağmur sesi) daha sayamadıgım göremediğimiz binlercesi. Şimdi söyle bana bütün dünya insan için yaratılmış , sence bu anlamlı değilmiş?
Çok güzel bir soru bir şeyin az olması onu daha kıymetli yapar ama burada bir süre durup gidecek olmamız sebebiyle hiçbir şey bir anlam ifade etmeyebilir aslında ikisi de anlamsızlık olduğu için olabildiğince keyfime bakmaya çalışırım ama sürenin az oluşu keşke bitmese dedirtebiliyor
Ölüm sonrası nasıl bir durumuna karşılaşacağımı tam olarak bilmediğim için çok anlamlı kıldığı söylenemez
Hayatı yaşamayı bilmek gerek.. Keşke dememek için istediğimiz gibi yaşamayı bilmek gerek..
Bence buna karar verebilmek için ölümden sonra herhangi bir yaşam olup olmadığını ya da nelerle karşılaşacağımızı bilmek gerekiyor. Eğer yok olup gidiyorsak her şey bir gün anlamsızlaşacak demektir..
Hayatın bitecek olması, bir yandan gelip geçici olduğu için fazla önem vermeyecek kadar anlamsız, bir yandan da geri gelmeyeceği için onu anlamlı kılıyor.
Süre kısıtlı kıymetini bilmek lazım.
her anınıza anlam katın
Hayatın bitecek olması asıl olan gerçek hayata uyanış olduğu için hazırlık yapmak gerekiyor. O hazırlığın verdiği haz elbete ki çekilen sıkıntıları veya şatafatlı yaşanan hayatın son bulması üzmüyor
Anlamlı kılan bitecek olması değilde nasıl bittiğidir diye düşünüyorum. Bitecek olan bir şey içerisinde anlam aramayı bıraktığımız zaman daha mutlu olacağız belki de.
Bence anlamlı geriye dönüp bakınca boş da olsa dolu da olsa senden bir iz kalıyor 🤭 benim için önemli 🌸
Bu dünyayı biliyoruz öteyi pek bilmiyoruz burası kadar o nedenle bu dünyanın tadını çıkartalım.
Vallahi bu sorunun cevabı biraz zor bence bilemedim vallahi birde böyle durumları çok düşünen biri olarak bilemedim gerçekten...
Çok derin anlamlar katıyor ve bence hatta yaşama, hayata açlığı; iştahı, hırsı, mücadele gücünü çoğaltıyor, daha da kıymetbilir yapıyor🍀🗝️
Bence hem anlamli kılıyor çünkü maalesef dünyaya tekrar gelme gibi durumumuz yok😞
Guzel soru... anlamli kiliyor... kizginliklarin kirginlikarin ölümlü dunya da anlamsiz kaliyor
Bence daha anlamlı kılıyor. Zamanımız kısıtlı olduğu için onu daha iyi değerlendirmeliyiz.
Hayatın anlamı yok aslında öldüğümüz zaman da anlamı yok yani öyle
Yaşadığın hayata göre kendin anlamli kiliyor ya da kilmiyorsun.. sure ile alakasi yok.
Birgün bitecek olması daha anlamlı kılıyor. Her dakikası daha kıymetli o yüzden
Bu dünyada ölümsüz olmak mı isterdin Yani bu dünyaya kazık çakmak çok ürkütücü olur
Ölüm kurtuluştur, her kurtuluşun anlamı büyüktür kanımca.
her son bi başlangıçtır... anlamlıdır
Anlamlı çünkü ahiret var
Anlamaz ne fark eder ki
ölümsüz olsak hiçbir seyin keyfi olmazdi bence
anlamsız kılıyor
Anlamlı kılıyor.
Güzel şeyler yapmak iz bırakmak için anlamlı
Anlamsız kılıyor
Anlamlı kılıyor bence.
Hayat bazen anlamlı bazen anlamsız zaten.
Bence bunu düşünmemek lazım
Anlamsız
Ve soru mükemmel
bitmiyo basliyo
Anlamsız kılıyor knk
Anlamlı
Anlamlı kılıyor
Anlamli
Dünyayı boş kılıyor
Anlamsız bence
Bitsn de kurtulalm
anlamsız