♾️ En son yaşadığınız hangi deneyim insanlara insanlığa olan güveninizi tamamen yerle bir etti, ve bitmesine neden oldu?

♾️ En son yaşadığınız hangi deneyim insanlara insanlığa olan güveninizi tamamen yerle bir etti, ve bitmesine neden oldu?

Çocukluğumdan itibaren. 3 yaşındaydım. Komik bir yaş ve o anı hiç unutmam. Annem babaannemin civcivlerine bakıyordu. Gece yarısı annemin ağlamasına kalktım avcunda bir civciv vardı ve can veriyordu kısa süre sonra öldü. Tabi ölüm hakkında zerre bir fikre sahip değildim o zaman. Annemle beraber dua ettim ve bana cennete gitti demişti. Ama sabah kalkıp babamı işe yollarken çöp poşetinin içinde katı bedenini gördüm. Benim çok derinden sarsmıştı. O zamandan beri ölüm ve vaadler konusunda güvensizlik çok yaşadım. Ancak eskisi kadar acı vermiyor insanlar. İnsan zamanla ruhsal olarak da katılaşıyor, kırılıyor ve tekrar olgunlaşıyor. Bu gerçeklik de her şey için de olması gerektiği gibi iyi olmasını beklemeyi bıraktım çünkü bu beklenti ütopik sonsuz bir özlem onun yerine hayatı olduğu gibi kabul ettim anlamakta zorlansamda anlamsamda delirtsede sadece sıram geldiğinde herkes gibi sonunda o da bırakacak.
Ben ilk küçükken komşumun oğlu büyüktü biraz nasıl oldu bilmiyorum gel yanıma dedi galiba bende başıma gelecekleri bilmeden aşağı indim sonra orada işte komşumun oğlunun yaptığı durum insanlardan soğuttu Allah'tan çaycı kurtardı ve yine gördüm utanmaz ne diyor ne kadar büyümüşsün sonra ikinci erkek kuzenim benden küçüktü ben büyüktüm kardeşi dedi ki abim telefonunu görmek istiyor ve ben köy evine annem gitmemi istemedi o kızı görmeye gitmiştim aslında ama başıma bu geldi tamam dedim ne bileyim başıma geleceği sonra tamam dedim ver tuttu kollarımı bırakmadı gözlerime baktı sonra başımı çevirdim sonra bir kolumu bırakıp sağ ayak bacağıma dokunuyor kardeşi geliyor kurtarıyor farkında olmadan oda üzülüyor ilk defa insan oluyor ve diyor ki yanına gitme ben tokat attım ağladım ve çok korktum böyle bir korku yok kimseye çaktırmadım dua ettim bir kaç kere denedi Allah kurtardı bu sene denedi sezgilerimle kurtuldum arkadaşım şok yaşattı çocuk kötü biri bana neler yaptı sonra ben ona defol git dedim bir daha bana karışmıcaksın dedim ya çok zoruna gitti rahatsızın haklı olarak dedim hesap sordum kaale almadı has ettim işte tuzak kurdular doğruysa belasını bulmuş ummazdım demicem çünkü demiştim bu kız ne yaparsa şaşırmam benim insanlar güvenimi çok kırdı ama dediğim insanlarım da insanlık yok nankörlük var
Uzun yıllar oldu insanlara güvenmeyi bırakalı ama yaklaşık iki sene önce yaşadığım bir olay güven duygumu tamamen yerle bir etti.
Rica ederim..
24 yaşlarındaydım :)
Teşekkürler iki böbrem 😃
sdjsdjj 😂 rica ederim abloşki
Cevap
11Cevap
Sanırım 6 yaşındaydım
En büyük güven kırıklığını yaşadığım dönem. Güven duygusunun ne demek olduğunu bile bilmezken öğrendim bunu
İnsanlar kaypak olabiliyorlar o yüzden çok az insana güven aşısı vururum
Çok güvenirdim hayatımda ilk 13 yıl şimdi düşünüyorum da nasıl bi saflıkmış.. Kim ne derse aynen onu demek istiyo sanırdım. Beni sevdiğini söyleyen herkesi baştacı ederdim. Tartışmalara manipülasyonlara hemen katılıp içlerinde kaybolurdum. Haftada en az iki kere sinirden ağlardım hıçkırıklarla, çünkü insanlara en derinden kırılırdım.14 ümden beri güven nâmına herşeyimi yitirdim herkese. İnsanlara sadece anlık güvenirim artık. Gerçekten güvenebileceğim insanlar bulursam kıymetlerini bilmek için söz verdim kendime. En çok da kendime güvenirim artık🍀🗝️
Yaştan çok deneyimle alakalı bu. Yaşadıkça, bazı gerçekleri gördükçe yavaş yavaş azaldı güven duygum.
Ön yargılı değilim insanlara karşı ama temkinli davrandığım da bir gerçek.
Kesinlikle katılıyorum 🌸
Niye güvenmeyeyim? Bana ne zarar verebilir ki? Canımı sıkacak, öfkelendirecek bir şey yaptıysa bile, vardır bir nedeni. Koşullarıyla beraber insanı tanımlamak gerekir.
İnsanlara güvenmekten hiç de öyle büyük bir zarar görmedim milletin anlattığının aksine. Ha, ama şunu söyleyebilirim, ben erkeğim, kadınlar erkeklere güvenmekte daha temkinli olmalılar.
Bi yukarıya baktığımda göremediğime güveniyorum birde aynaya baktığımda gördüğüme güveniyorum başka kimseye güvenmiyorum !!
Buraya yazmayalım şimdi uzun hikâye, güven duygumu kaybedeli de uzun zaman oldu tam olarak bir yıl veremem. O kadar uzun zaman olmuş.
Güvenmiyorum diyorum yine güvenirken buluyorum kendimi, ele veriyorum kendi kendimi, böyle de saf bir yanım var işte.
bunun yaşla ilgisi yok bence bu yaşadığın şeylerle ilgili.. bende yaşadığım şeylerden dolayı bazen insanlara inanmıyorum
Tamamen bırakmadım çünkü tamamen bırakirsa yaşayamaz.. sadece artık daha akıllıca güveniyorum diyeyim
O kadar trajik bir olay yaşamadım.. herkes biraz güvenilmeyi hak eder belli bir sınıra kadar tabi ki ✨
Hepsine değil ama büyük bir kısmına güvenmeyi 12 yaşlarımda bırakmıştım.
Güvendiklerim yetiyor. Onlar dışında da zaten güvenmem gerekmiyor kimseye. Herkese yallah.
33 yaşımda hayatımda bir deprem oldu ve herkes o enkazın altında kaldı benim için
16 yaşında bıraktım, ama yine yenildiğim oldu. Şimdi tam akıllandım.
İnsanlara güvenmeyi bırakalı çok oldu. O yüzden kimseye güvenim kalmadı.
İnsanlara değil de kızlara güvenmeyi 21 yaşımda bıraktım
Hiç bir önemi yok güvenmek vs her şey eskiden güzelmiş
Bir sene önce falan bıraktım. Gerçekler ile yuzlestim.
Yaşı 25 26yı geçmiş insanlar genelde kimseye güvenmez
doğduğum an bıraktım nasıl olsa o zamanda da ağlatmadılar mı
Zaten biliyordum ama bu sene ortalama iki senedir tamamen inandm kimseye güven olmayacagimiz
dogdugumdam beri guvenmiyorum kimseye
Hala güveniyorum bırakmadım.
15 yaşından sonra bende sezon kapandı
İnsanlara hiç güvenmedim ki bırakayım :D
Bi arkadasıma aşırı benziyorsun ya
17 yaşında bıraktım
Askerden önceydi sanırım
6 aylıkken annem terkettiğinde bırakmışıö
Çok geçmiş olsun 💐
30 da bıraktım
Bir kaç yıl önce
20 yaşında.🐸☕