Ay bir gün sonu değerlendirmesi yapayım dedim zihnimin içinde. Düşünürken fark ettigim ve kendime kizdigim noktalar var şu an hüüğ ajsjsjs. 👻
Gün sonunda kendinizi eleştirir ve öz değerlendirme yapar mısınız siz de?

Ay bir gün sonu değerlendirmesi yapayım dedim zihnimin içinde. Düşünürken fark ettigim ve kendime kizdigim noktalar var şu an hüüğ ajsjsjs. 👻
Gün sonunda kendinizi eleştirir ve öz değerlendirme yapar mısınız siz de?

Evet, gün sonunda öz değerlendirme yapmak, kişisel gelişimimi ve hedeflerim doğrultusunda ilerlememi değerlendirmenin ve kendimi anlamanın bir yoludur. Bu değerlendirme süreci, günlük yaşantımdaki başarılarımı ve zorluklarımı anlamama yardımcı olur.
Hangi durumlar, aktiviteler veya ilişkiler bana iyi geldi? Hangi durumlar beni strese soktu? Bu değerlendirme, benim için olumlu ve olumsuz etkileri anlamama yardımcı olur. Belirlediğim hedeflere ne kadar yaklaştığımı değerlendirmek, gelecekteki hedeflerimi daha etkili bir şekilde planlamama yardımcı olur.
Başarılarımı ve ilerlememi görmek, motivasyonumu artırır. Aynı zamanda, karşılaştığım zorlukları aşmak için yeni stratejiler geliştirmeme olanak tanır. Başarılı veya başarısız deneyimlerimden öğrenebileceğim dersler olabilir. Bu deneyimleri değerlendirerek gelecekte benzer durumları daha iyi yönetirim.
Kendi hissettiğim duyguları ve stres seviyemi anlamak, duygusal refahımı artırır ve gerektiğinde destek arama konusunda bilinçli olmama yardımcı olur. Ancak, sürekli kendimi eleştirmek yerine, kendimi destekleyici ve anlayışlı bir şekilde değerlendirmeye çalışırım. Yaptığım değerlendirme olumlu ve olumsuz yönleri içerir ve kendinime karşı nazik olurum.
Sonuçta, her gün bir öğrenme fırsatıdır ve gelişim sürecimde önemli bir rol oynar.
Her gece yatağa girdiğimde yaparım günün değerlendirmesini. Çoğunlukla kızarım kendime bundan sonra farklı olacak şöyle olacak böyle yapacam derim ama ertesi gece yine aynı şeyden dolayı kızarken bulurum kendimi.
İnsan biraz da böyle işte. 😃
Yani bir anda olmaz ama istediklerimiz. Belki de minik minik adımlar gerekiyordur önce. En azından ben bu kafadayım artık.
Rica ederim.
Her gün yapamam. Ara sıra yaparım maalesef her yaptığımda da kendime kızanlardan hata dövmek isteyenlerden 😜 bazen de sinir bozucu bir şekilde gülme krizine girenlerdenim😬
Rica ederiiim💝
Cevap
5Cevap
Ben yaparım evet
Sürekli yapılmaz. Arada bir olur tabii ki.
Her gece yaparsam sıkıntı yaratabilir djsjs
Kişi kendinden nefret ediyormuş falan sjshshs
günün muhasebesini yaparım
Yok yapmam
Hep sorgu içindeyn ya sıyırmazsak iyi
Muhakkak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?