Bazı durumlarda kaygının gelmesinden inanılmaz rahatsız oluyorum. Onu kabullenmekte çok zorlanıyorum.
İnsan bunu nasıl kabul edebilir? Stresin kelimesi bile bazı durumlarda beni inanılmaz yoruyor. Düşünsel olarak mantıklı olanın huzurlu olmak olduğunun farkındayım ama o stres hissi geçmeyince çok çok kötü oluyorum.
Bunu yaşayıp aşan kisiler var mı? Kontrol hissinin olmadığı düşüncesi vs.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Duygularının farkındaysan kabul etmekte sıkıntı çekiyor olmalısın.
Sen kaygılarına teslim oluyorsun. Savaşmak zor geliyor. Konu ne olursa olsun o an kaygılanmaya başladığın an kurtulmak için de çaba göstermelisin. Sadece farkında olmak yetmiyor.
Ben önceden duygularıma çok yenik düşürdim. Mantıklı olmam gereken zamanlarda duygularıma teslim olup sonradan çok hayal kırıklığı yaşadım. Ama işte yaşaya yaşaya öğreniyoruz.
Bana okuduğum kitapların çok faydası oldu. Duygularımı büyük ölçüde yönetmeyi başardım. Bu konular üzerine yazılmış kitapları araştırıp almanı ve okumanı tavsiye ederim. Sana katkısı çok olacaktır..
Selam 🌸
Duygularınızın farkında olmak ve onları kabul etmek, onları anlamanıza ve başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Ancak, duygularınızdan bıkmak da normaldir. Stres, özellikle uzun süreli ise, oldukça yorucu olabilir. Kendinize şefkat gösterin. Duygularınızdan bıkmak normaldir. Kendinizi yargılamayın veya eleştirmeyin. Duygularınızı ifade edin. Duygularınızı ifade etmek, onları bastırmaktan daha sağlıklıdır. Bir arkadaşınıza, aile üyenize veya terapiste duygularınızı anlatın. Kendinize zaman tanıyın.
Kendinizi iyi hissetmeniz zaman alabilir. Sabırlı olun ve kendinize zaman tanıyın.. Stresle başa çıkmak için, derin nefes alın. Derin nefes almak, stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Burnunuzdan yavaşça nefes alın ve ağzınızdan nefes verin. Odaklanmanıza yardımcı olacak bir şey yapın. Bir kitap okuyun, bir müzik parçası dinleyin veya bir puzzle yapın. Bu, zihninizi stresli düşüncelerden uzaklaştırmaya yardımcı olabilir. Şu anda olduğunuz yerde olduğunuzu kabul edin. Gelecek veya geçmiş hakkında endişelenmeyin. Sadece şu anda olduğunuz yere odaklanın. Kendinize şefkat gösterin. Stresli hissetmekte sorun yok. Kendinizi yargılamayın veya eleştirmeyin..
Duygularınızı inkar etmek veya bastırmak yerine, onları tanıyın ve kabul edin. Her duygu geçicidir ve onları kabul etmek, onlarla daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Duygularınızı ifade etmek önemlidir. Güvendiğiniz biriyle konuşmak, duygularınızı yazmak veya sanatsal yollarla ifade etmek size rahatlama sağlayabilir. Stresle başa çıkma tekniklerini öğrenmek ve uygulamak önemlidir. Derin nefes alma, meditasyon, yoga, egzersiz yapma, doğa yürüyüşleri gibi teknikler stresi azaltmaya yardımcı olabilir. herkes zaman zaman duygusal zorluklar yaşayabilir ve bu normaldir. Kendinize zaman tanıyın, destek alın ve duygularınızı ifade etmeye çalışın. Duygusal olarak daha sağlıklı bir duruma gelmek zaman alabilir, ancak bu süreçte adımlar atarak kendinizi daha iyi hissetme şansınız vardır.