Yaşadığım iyi ya da kötü olaylar,
Duyduğum iyi ya da kötü sözler,
Ruhumda hiçbir değişiklik yapmıyor. Bu hal nasıl bir haldir?
Yaşadığım iyi ya da kötü olaylar,
Duyduğum iyi ya da kötü sözler,
Ruhumda hiçbir değişiklik yapmıyor. Bu hal nasıl bir haldir?
Evet, hissizlik hali genellikle geçici bir durumdur. Ancak, sürekli veya uzun süreli hissizlik yaşamak ciddi bir durum olabilir ve bir uzmana danışman önemli olabilir. Geçici hissizlik durumları, stres, travma, yoğun duygusal deneyimler veya zorlayıcı yaşam koşulları gibi durumlar sonucu ortaya çıkabilir.
Bununla birlikte, hissizlik uzun süre devam ediyorsa veya günlük işlevselliğini etkiliyorsa, bu durumu ciddiye almalısın. Uzun süreli hissizlik depresyon, anksiyete, travma sonrası stres bozukluğu gibi durumların belirtisi olabilir. Bu tür durumlar profesyonel yardım gerektirebilir.
Eğer hissizlik haliyle başa çıkmakta zorlanıyorsan, bir uzmana başvurman önemli olacaktır. Uzmanlar, bu tür duygusal durumları değerlendirebilir ve uygun tedavi veya terapi seçeneklerini önerebilir. Kendi başına üstesinden gelemiyorsan, yardım almak önemli ve cesaret verici bir adımdır.
Günlük, haftalık ya da yıllık planlarımı gerçekleştiriyorum hatta şöyle diyeyim insanların olmadığı bireysel ilerlediğim her türlü planım çok verimli ilerliyor.
İnsanlara his besleme onlarla his paylaşma noktasında kendimi nötr görüyorum. Bu normal gelmiyor. Övselerde sövselerde bir benim için
Her bireyin duygusal deneyimleri farklıdır ve hissettiğin şekil de doğal bir durum olabilir. İnsanlar arasındaki ilişkiler ve duygusal bağlar, kişisel tercihler, deneyimler ve karakter özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Bazı insanlar duygusal bağlarını güçlü bir şekilde hissederken, diğerleri daha nötr veya uzak kalabilir.
Eğer insanlarla duygusal bağ kurma noktasında kendini nötr hissediyorsan ve bu durum senin için doğal geliyorsa, bu senin benzersiz bir özelliğin olabilir. Herkesin ilişki ve duygusal bağlar kurma tarzı farklıdır ve bu, insanların kişisel farklılıklarıyla ilgili bir örnek olabilir.
Önemli olan, kendini rahat hissettiğin, sağlıklı ve tatmin edici ilişkiler kurmandır. Eğer bu durum senin için işlevselse ve seni mutlu ediyorsa, bu şekilde devam etmek oldukça doğaldır. Kendi benzersiz duygusal deneyimlerini ve ilişki tarzını kabul etmek önemlidir.
Sanırım kilit nokta 'kendimi kabullenememek'
Başka insanlarla- benim ilişki yaşama şeklimdeki hayatı yaşama biçimimdeki farklılıklar 'acaba ben anormal miyim' dedirtiyor. Bende bir terslik mi var dedirtiyor.
Kendimi çok sorguluyorum ama baktığımda seçimlerim yüzünden kaybettiğim ya da geride kaldığım bir durum göremiyorum. Bilakis birçok amacıma ulaştım maddi-manevi.
Peki kendimi kabullenmeyi nasıl başarırım?
Kendini kabul etme süreci zorlayıcı olabilir, ancak kendine yönelik olumlu bir bakış açısı geliştirmek ve kendi değerini kabul etmek önemli. Kendini kabullenme sürecinde içsel dünyanı ve hissettiklerini keşfetmelisin. Duygularını anlamak, kişisel değerlerini belirlemek ve kim olduğunu anlamak, kendini kabul sürecinde ilk adımdır. Kendi ihtiyaçlarını ve değerlerini anlamak, hayatta neyin seni mutlu ettiğini ve tatmin ettiğini bilmek önemlidir. Bu değerleri belirleyerek, yaşamını bu değerler doğrultusunda şekillendirebilirsin.
Hepimiz hatalar yaparız. Hatalarını kabul edip, bu hatalardan öğrenmek, kendini suçlamaktan vazgeçmene yardımcı olabilir. İnsanların eleştirilerine maruz kalabilirsin, ancak bu eleştirileri sağlıklı bir şekilde değerlendirmek önemli. Olumlu eleştirilerden ders çıkarabilirken, haksız eleştirilere fazla önem vermemeye çalış. Kendine karşı olumlu bir iç konuşma tarzı geliştirmek, kendini olumlu bir şekilde değerlendirmene ve sevmene yardımcı olabilir. İçsel eleştiri yerine kendi başarılarını ve olumlu yönlerini hatırla.
Kendinizi kabullenme süreci zaman alabilir, ama sabırlı ol ve kendine nazik ol. Kendi benzersizliğin ve değerinin olduğunu kabul etmek, içsel huzur ve mutluluğa ulaşmana yardımcı olacaktır.
Üşenmeden verdiğin her cevap için öncelikle çok teşekkür ederim.
Kendimi kabullenemiyorum çünkü kendime karşı mükemmel olma standartlarımın olduğunu farkettim. Onları normal standartlara doğru esnetmeye çalışıyorum aslında.
Ve bu standartlar çoğu zaman acımasızsa beni eleştiriyor. Avantaj getirdiği noktalar beni eksiklerim noktasında derinleşmeye iterken dezavantaj getirdiği nokta ise beni hiçbir zaman gerçek manada takdir etmiyor. Bu da haliyle kendimi hep eksik hissetmeme sebebiyet veriyor
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Mükemmeliyetçilik, insanların kendilerine karşı sürekli olarak yüksek standartlar koyması ve bu standartları karşılamak için çok fazla çaba göstermesi durumudur. Ancak, mükemmeliyetçilik seni eleştirmeye ve sürekli eksik hissetmene yol açar. Kendi iç sesinin olumlu ve destekleyici olmasını sağlamak çok önemli. Mükemmel olmayan yanlarını kabul etmek ve olumlu yönlerini takdir etmek için çaba göstermelisin. Mükemmel olmaya odaklanmak yerine, küçük başarılarını kutla. Her gün yaptığın küçük başarıları fark et ve kendini ödüllendir. Kendine karşı anlayışlı ol. Herkes hatalar yapar ve kusurlara sahiptir. Kendini eleştirirken, kendine duyduğun empatiyi artırarak daha hoşgörülü olabilirsin. Hatalar yapmak, öğrenmenin bir parçasıdır. Hata yaptığında kendini aşağılamak yerine, hatalardan öğrenmeye odaklanmalısın. Sonuçta herkes mükemmel olmak zorunda değil, kusurlarımız bizi özel kılan şeylerdir.
Yardımcı oldun elbette. Yazdığım 3-5 satırlık soru için detaylı bir şekilde neyin nasıl olması gerektiğine dair fikir beyan etmek yardımcı olmak değildir de nedir?
Dediğin gibi beni destekleyecek olumlu bir iç sese doğru yürümeye çalışıyorum. Bana minik adımlarla gelen- aferin bak neler başarıyorsun diyen farklı bir sesi büyütmeye çalışıyorum.
'Kusurlarımız bizi özel kılan şeylerdir' ifadesini sevdim- kendime hoşgörü noktasında sık sık hatirlatacğım
Cevap
2Cevap
geçici değil.
Sende öyle mi oldu?
Uzun süredir bende hissizim ne zaman geçer düzelirim bilmiyorum
Ah bende bilmiyorum.. Kalıcı mı geçici mi?
İyi misin?
İyiyim sadece hissizim
Kaç zamandır böyle?
3 yıldır
Hayrola neden böyle?
Yaşadıklarımdandır
Konuşabilir miyiz?
Neden?
Merak uyandırdın
Konuşmak anlamak istedim
Birine benzettin bence daha önce konuştuğun ama ben buralarda yeniyim haberin olsun
Yok yeminle benzetmedim
Anladım
Takip 😉
Gerek var mı
Var var
Yaşım küçük olsa da saf değilim haberin olsun
Ya saçmalama. Öyle bir şey diyen mi oldu. Bunu yorumda konuşmayalım zaten.
Hiçbir yerde konuşmayalım ne gerek var. Sorularda denk gelirsek konuşuruz.
Dün biri bana bir çemkirdi yok başka hesaplardan onunla konuşuyor muşum yok ihanet şu bu. Siteye geldim neye uğradığımı şaşırdım
Ya seninde başkası yüzünden bana böyle yapman saçma
Evet saçma ama bende de racon böyle
Racon mu
Tamam kalsın
Konuşmayalım
Anlayışın için sağol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?