Evet arkadaşlar gunaydin.. Isra suresi 13. ayet derki;Insanin kaderi mucadelesine bağlıdır der.. Bende bu gereklilige uygun kendimi bildim bileli, kiz arkadasim olsun istedim.. Ne yaptım? tanıştım, arkadas olmaya calistim yeni birisiyse kendimi tanittim sosyal medyadan yazdigim oldu arkadasi aracılığıyla söylediğim oldu, zamana biraktigim oldu herseyi yaptim birsey kalmadi.. Yaradanim vermiyor ne yazikko etrafoma bakiyorum ne guzel miss sevgilisi var mutlular veriyor onlara.. Simdi diceksiniz isyan ediyorsunuz e arkadaslar kendimi paralamisim ne yasadigimi nasil mücadele ettigimo ben biliyorum.. Aile kurmak kotu birsey mi bugun anne baba olmasa bir ailem yok kendi ailem yok nasil olacak dusunmicekmiyiz.. Dert ortagim sigaraydi oda gitti tikadi beni birakmak zorunda kaldim 4.5 yil oldu.. Bunuda Aldi Allah ben bu dunyayi anlamadim ya siz?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Hayatın anlamı cidden bir aile kurmak mı senin için. . mutluluk sana çok uzak
Kişisel dusuncene saygi duyarak baslamak istiyorum dusunceme.. Hayatin anlamı sorusu apayrı;Hayatin anlami insanlarin saygi sevgi hoşgörü çerçevesi içerisinde özeleştiri ve tahlil ışığında bir yasam surmesidir.. Aile kurmak hayatin anlamo ddgil bor tercihtir bir hedeftir.. Bu istek icimden geliyor benim. Icten gelen birseyin ne denli guclu olduğunu ben degil herkes iyi bilir zaten
Mutluluğu insanlara bağlarsan daima mutsuz olacaksın. Ailem dediğin kişilerin bile ne yapacağı ömür boyu senle olacağı belli değil
Evet soru isareti fakat soru isaretleriyle ezberlerle korkularla yasamak mi? Yokda hayati tahlil etmek icin basarmak icin mutlu olmak icin mucadels etmek mi?
Bence garanti mutluluk kendinle mutlu olmak. Hayat kısa ve kimin ne yapacağı belli değil ve bence insanlara güven olmaz. Bir kere o Hataya düştüm çok sevdim fedakarlık yaptım çok ama beni aldattı hayatim mahvoldu. Bu yüzden evlilik falan bunlar bence boş. Hayatın anlami. benim için Allah kendimle mutlu olmak ve hayallerimi gerçekleştirmek. ve tüm dunyayi gezmek. Dünya hayatı bize bunca güzellik sunarken neden bir insan aile kurmadım diye üzülür ki saçma. ama senin kararın senin hayatın tabi bu benim fikrim
Fikirlerine saygım sonsuz yine soyluyorum.. Ama bir insan uzdu diyd bunu hayatin bama sunduğu bircok sey var ddyip hayatin sanada sundugu o ssni uzen erkek gibo olmayanda ckk erkek var? Neden onlarında hakkima giriyorsun ki genelleme yapiyorsun bence bos diyorsun.. Bir insanin yasadigi deneykm bu kainatim evrenin ozetimidir? Tek bir olgu uzerindsn genelleme yapiyorsan bu buhran altinda ssn tum güzelliklerden faydalanacagono dusunuyormusum gerçekten? SEN sevdigin insan tarafindam üzülürken ben nedsn sevgilim yok diye bu kadar mucadsls ettim yazil değil mi diye dertleniyordum mesela..
Bazen nimet sınavdır bazen nimetsizlik.
Tesekkurler.. Imtihandayiz evet.. Fakat o denli yogun yasiyorum ki bu duyguyu engel olamiyorum
Evet insanız bazen bir şeyin eksikliğini cok fazla hissederiz cok fazla anlam yukleriz ama inanın akışına bırakınca olacağı varsa oluyor..
Birde şu açıdan bakın evlendiniz mutlusunuz çocuğunuzda var trafik kazası geçirdiniz Allah korusun esiniz ve cocugunuz oldu bakın bir anda olan şey yok oldu.. belkide gönlünüze hitap eden birisi çıkmayacak hiç evlenmeyeceksiniz belki evlenip mutlu olamayacaksınız belki evlenecek ama cocugunuz olmayacak.
Hepsi bir imtihan bir sınav
Doğru soyluyorsun lakin ilk önce neddn aklimiza kötü seyler geliyor hemen.. Iyi şeyler yokmu şu hayatta var.. Kotusu geliyorsa iyiside gelsin o zaman? Dengedir bu %50ye 50 dir..
Allah ile pazarlık tehlikelidir.
Allah ile pazarlık olmaz olamaz.. Ol der ve olur.. Ben pazarlik yapmıyorum kimseyle.. Allahin bana vermiş oldugu akilla düşünüyorum.. sorguluyorum.. Allahi yok saymadan.. Insanlar mucadele vermiyor kader ve kısmete siginmislar.. Isra suresini ben bundan yazdim insanlarin kaderi mücadelesine baglidir demek;Verdigi mucadeleyld kaderi es orantilidir demektir.. Imtihan nedir sinavdir.. Kuran nedir calisma kitabimizdir.. Oku ve uygula diyor.. Yasadigin zamanin ve mekanin sahidi olun ayeti var.. Zamani bil demek..
Evet haklsiniz katiliyorum ayni dusunuyoruz ama bundan önceki yorumuzda denge dediniz bende diyorum ki çok cabalasanizda, emek versenizde, hakkettiginizi düşünsenizde Allah karşılığını bu dünyada vermeyebilir herkesin her yerde nasibi olacak diye bir kaide yok demek istedim.
Anladim sizi.. Ama neden o zaman insanin kaderi mucadelesine baglidir diyor isra suresj
Kuran cok boyutlu cok yönlü bir yol gösterici tek bir ayetle ne demek istediğini anlamak imkansıza yakın
Mesela Necm 24. ayet
Yoksa insan, arzuladığı her şeye sahip olacağını mı sanıyor? 25: Hayır! Gerçek böyle değildir! Âhiretin de dünyanın da mutlak sahibi ve hâkimi Allah'tır.
25. Ayetide yazdim ama.
Kusku yok oyledir evet inanıyorum elhamdulillah ama icimden ylgun gelen bu istegi durduramıyorum uzuluyorum gerçekten.. El ele tutusanlari gordukcd kırılıyorum cok kötü
Soyle düşünün en azında zinaya yaklasmiyorsunuz Allah en yakın zamanda gönlünüze hitap eden sevdiğiniz sevildiginiz deger verdiğiniz değer gördüğünüz biriisni çıkartsın
Aminn..
Akışa bırakırsan olur
Tesekkurler degerlendirme icin.. Icimden gelen yogun bir istek olduğu için engel olamiyorum.. Olamayincada akisina birakilmiyor.. Tercihim bu degil istemsizce oluyor.. Hepimizin hayatinda ickmizden gelen engel olamadigimiz şeyler var iyi biliriz
Zor ama mümkün. Unursamayinca oluyor ve önüne geliyor istedikçe kaçıyor senden