Bi insanda hic mi 🧠 olmaz. Gunahlari hic korkusuz sıksık doyasiya onursuzca ve gurursuzca yapanlarda hic mi yok
Nasil gurursuz ve onursuz olabiliyolar
Hayvanlar ac gozlu doyumsuz degilken.
Bi insanda hic mi 🧠 olmaz. Gunahlari hic korkusuz sıksık doyasiya onursuzca ve gurursuzca yapanlarda hic mi yok
Nasil gurursuz ve onursuz olabiliyolar
Hayvanlar ac gozlu doyumsuz degilken.
bizim insanlar haram tercihi yapar
boğazına çöksen domuz eti ye desen ölür de yemez
oysa haram haramdır ölçüsü yok
ama zina dersen kumar dersen haksız kazanç dersen hiç umurunda olmaz
eee ne anladık
oysa domuz etine zorda kalınca belli miktar izin var ama kurmara izin yok. hırsızlığa izin yok. haram kazanca izin yok.
İnsanlar kendi yaptığı günahları toplumun içine aleni işlemediği müddetçe elbette ki onun ile rabbi arasındadır. Ama ne zaman bu toplumda davet niteliğinde açık alanda işlendi mi işte buna dur denilmediği zaman o toplum helak olmaya doğru gider ve buna sebep olanlar beni ilgilendirmez diyemez. Buna sebep olanlar onların da günahlarını yüklenerek rabbimin huzuruna çıkıp hesap verecekler.
Başka insanların günahlarından kimene hesabını sen mi vereceksin bu üslupla sen mi insanları değiştireceksin senin yaşadığın din senin başkasının yaşadığı din başkasının ve unutma her koyun kendi bacağından asılır.
Kendi bacağından asılan koyunlar etrafa bide pis kokusunu salmasa Dediğine tamam diyeceğim de. Ama maalesef toplum artık o kendi bacağından asılan koyunların yaptığı pisliklerden kokuşmuş halde.
Günahın en zoru ilk defa yapılanıdır, ondan sonra zevk alır sonra alışır ve son olarak kalbi kararır ve ayıpmış günahmış umursamaz.
Cevap
19Cevap
Maalesef artık günah haram ya da hak kavramları insanlarda kalmadı. Dini sadece namaz kılmak ve oruç tutmaktan ibaret zanneden insanlar her türlü kötülüğü yapar oldular.
Çok yaşadım çok gördüm çocukluktan görme şiddet yokluk bilimsel bı şey aslında insanın üzerinde baskı kurmak elbet bı gün patlamaya sebeb verir ama herkesin kendi aklı da var ki hatayı yapmamayı bilmeli işine geldiği gibi davranmamali
Özellikle burada bazı kadınlar soruyor ya analdan yaptım acıdi falan diye ben çok şaşırıyorum
Maalesef ki benliğimize, nefsimize, heba ve heveslerimize yenik düşüyoruz
Yapan yapıyor valla sorgulamak bana düşmez kim ne yaparsa yapsın
Herkes tercihini yaşar. Sonuçlarına da kendileri katlanır.
Yok hocam maalesef onlar yüzünden bazen bizde onlara uyabiliyoruz
Onu günah işleyenlere sormak lazım ben bilemem
Inancsiz insanlar ve atadedesi haramsa ondan yaparlar
ruyanda birsey gorup buraya mi geliyon sen mk hayirdir.
Küçük günahlarla başlayıp yavaş yavaş büyük günahlara kadar gidiyorlar
Nefis Allaha iman etmemiştir.
Peygamber değilsen günah işlemeye meyillisin.
Allah korkusu olmayınca...
Herkesin kendi hayatı kendi kararı ;)
her koyun kendi bacagindqn asilir
Çok kolay inancı yoksa günahtanda korkmaz
Bende çok merak ediyorum
"nefs insana nefis gelir"
Neye göre kime göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?