♾️ Sizce karşımızda ki insanlara değer verdikçe kaliteleri düşüyor mu, şimdiye kadar verdiğiniz değerin karşılığını alabildiniz mi?

♾️ Sizce karşımızda ki insanlara değer verdikçe kaliteleri düşüyor mu, şimdiye kadar verdiğiniz değerin karşılığını alabildiniz mi?

Tabii ki öyle oluyor mesela insanlara fazla değer verdiğiniz zaman kendini bir halt sanıyor vazgeçilmez sanıyor ona göre davranmaya başlıyor Ama karşınızdaki insanın vazgeçilmez olduğunu vazgeçilmez olmadığını hissettirdiğiniz zaman ona göre davranacaktır.
Verilen değeri hazmedemeyen kendini yükseklerde görüp değer verene karşılığını veremeyip incitiyor ise kalitesiz bir kişiliğe sahip olduğundandır.
Verdiğim değerin karşılığını beklemedim fakat her zaman karşılığı oldu.
Menfaatçi çıkarcı kişilik yoksunu olanlara denk geldim tabii ama sayılırı az ve şu an hayatımda değiller. Değer görmeyi hak etmeyen kişilere değer vermiş olmam onların riyakarliklarindan kaynaklı ve ikiyüzlü olmalarına bağlıydı. Neyse ki gerçek yüzlerini gördüm ve yoklar artık.
Verdiğim değerin karşılığını aldığım çok kişi oldu. Tabi haketmeyenlerde yok değil.
Benim verdiğim değerle ne kalitesi azalır ne de çoğalır. Sadece kendi hal ve hareketleri kalitesini düşürür.
Rica ederim 🦋
O sebepten kimseyi gözümüzde büyütmüyoruz inş
Teşekkür ederim 🥳✌️
💛🥳
Cevap
16Cevap
Kendini yetiştiren insanlar için kalite her zaman artarak devam eder gadası
Verilen değeri hak etmiyor hazm edemiyor bünye buna alınmamış kendini değersiz görüyor hal böyle olunca ona değer vermek daha da havalandıriyor kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor.. eee böyle olunca da değer vermeyi bıraktım ne almayı ne vermeyi biliyor bu da beni çok yordu.. onu kendi sevgisizline kendime daha mutlu olmaya bıraktım.. sen sağ ben selamet dedim en güzeli.. değer verene veririm alabilen veririm ve aynı değeri isterim.. vermeyen boşuna kalabalık yapamasi demeyi öğrendim.. sağolun hep öğrettiler..
🤗☺️
Ya sen ne kadar zeki bir insansın bu kadar orijinal soruları sen üretiyorsan gerçekten... ne diyeceğimi bilemedim 😉
Cevap olarak kesinlikle katılıyorum. Bazen normal, iyi diyebileceğimiz bir insan bile fazla üstüne düştüğümüzde şımarıp kendini bir şey sanabiliyor. Benim böyle üstüne düşüp değer verdiğim ve bir taraflarının kalkmadığı sadece 1 arkadaşım oldu.
Teşekkür ederim ama böyle bir Joker sözü vardı oradan aklıma geldi. genellikle de filmlerden kitaplardan sözlerle sorular üretiyorum 🌺☺️
Anladım, olabilir.. Ben de kullanıyım hatta bunu 😅🌺
Verdiğin değerin karşılığını asla alamazsın insanlar çıkarlar doğrulsunda hareket ederler. 16 yıllık arkadaşlıgımı bitirmek zorunda kaldım. Bana psikolojik ve maddi olarak çok zarar veriyordu. Maddiyat önemli değil fakat keriz yerine koyup dolandırmaya çalışması insana çok koyuyor.
Gerçekten kıymetli insanların değerini bilmek çok önemli. Haketmeyenler kendilerine değer verilmesini hazmedemiyorlar, hatta arkadaş, aile, dost, sevgili kim olursa olsun o değer onlara ağır geldiği için kendilerine değer verenlere bir şekilde ihanet ederek bedel ödetiyorlar. Gerçek kıymetli insanlar baş tacı edilmeliler her daim🍀
Kendini bilen insan değer gördükçe mütevazileşir..😌
Çok haklısın abla 😊😌
Bir insana değer verdiğimizde aslında ona bize yanlış yapabilmesi içinde fırsat veririz.
Hiçbir zaman verdiğim değerin karşılığını alabildiğimi düşünmüyorum her daim bana hüsran olarak geri dönüş yaptı.
İnsanlar maymun gibidir. Yüksek yerlere çıktıkça ayıp yerleri görünür. Rağbet gören insanların çoğu zamanla kibrine yenik düşer, kendini bir halt sanmaya başlayıp insan olduğunu unutur. Bu yüzden karaktersizleşir. İstisnalar tabiki var.
İnsandan insana değişiyor.. Aynı fidan her toprakta yeşermiyor..
Değer verdikce kalite düşmez, sadece daha fazla önem gösterdikce, hal tavır konuşmalar değişe biliyor bazı insanlarda, ve gerçek kalitesi gün yüzüne çıkıyor böylelikle..
Evet. Bir insan sonuçta. Gerekmedikce herkese değer vermemek lazım. Sonra üstümüze çıkıyorlar. Kalitede de düşüyor.
İnsanları helede gözümüzde bir sey sandıgımız insanları büyüttüğümüz için bu haldeyiz
Beklentiyi yüksek tutmak her zaman kalıteyi düşürür barış
Düşük kaliteyi büyütünce sonuç daha da kötü bir hal alıyor 😄
Benim tanıdığım insanların kaliteleri düşmez, bana karşı bir kötülük yaparsa en fazla
Verdiğim değerin karşılığıni alamadım maalesef ama bu. İnsandan insana değişir
Bu kişiye göre değişir her insanın ruh hali içi bir olmayabilir
İnsanları büyüttükçe kaliteleri düşmez Barış. Gerçek kaliteleri ortaya çıkar.
İnsan büyüdükçe kalitesi artar ama maddi olarak büyüdükçe kalitesi düşer.
Buna şöle cevap vermek istiyorum güzel kardesim, Altin yere düşsede degerini kaybetmez.
Biz çok büyütüyoruz, piksel yetersiz kalıyor. 😄
Düşüyor , düşürmek içinde ellerinden geleni yapıyorlar.
kim olursa olsun çok fazla deger vermemek lazım
Mümkün
Evet düşüyor ve çoğu zaman da alamadım...
O kadar çok oldu ki sonuç hep pişmanlık.
Olabilir
Evet düşüyor
düşüyor
Aynen öyle
Evet
Bence düşmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?