Para tuzağı ne demek, o çok cringe. 🤢

cimri ve düşüncesiz olabilir
cimri değil, parasını ihtiyaçlar için kullanmak istiyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Para tuzağı ne demek, o çok cringe. 🤢
Doğum günü, ya da yıl dönümü gibi günler hariç diğerleri para tuzağıdır, kapitalizmin icadıdır. Kapitalizmi incelersen, mesela sevgililer gününü gerçekte nedir, sonra neye dönüşmüştür diye araştırırsan dediğimi anlarsın.
İnsanlara para harcatıp ticaretin dönmesi için icad edilmiş günlerdir bunlar ve göreceksin ki gün geçtikçe daha fazla özel gün icad edilecek.
maalesef buna kanan kadınlar oluyor, kapitalizm kadının bu tip şeylere kanması üzerinden yürütüyor bu işleri.
Ama ilişki yaşayan kişilerin doğum günü ya da yıl dönümü gibi ilişkiye özel günler gerçekten özel gündür, o günlerde (eğer maddi durum yerindeyse ) para harcamadan kaçınmak gerçekten pintiliktir.
Özel günü geçtim normal zamanda bile paranın lafını yapan bir sevgilim vardı. Hediye aldırmıyorum bir şey istemiyorum... Hesabı da ortak ödüyorduk genelde veya yol parasını ben veriyordum zor durumda olduğunda nakit vermiştim utanmadan para muhabbeti yapıyordu bi tane video bulmuş iki sevgili var kız diyor ki al aşkım paran dursun lazım olur açıp onu izletiyor bana. Benim ailemden dolayı sahip olduğum şeyleri bildiği için zengin sanıyor ben neyi istesem aynısını ona almamı bekliyordu. Bir gün arkadaşım gelmişti bize gelirken döner almış sevgilim de 3-4 saat sonra haber vermeden geldi yakın oturuyoruz döneri ikiye böldüm kendi payını yedi elimdekine de iştahlı iştahlı bakıp sanki tüm gün aç kalmış gibi hareketleri vardı vereyim dememi bekledi. 5-6 arkadaş (onun arkadaşları da vardı) plan yapalım dedik benden ne kıstıysa herkese bir şeyler ısmarlamak istedi tabi kabul etmediler. Şirin görünmek için bu tarz hareketler yapıyor başlarda sonra ise kendine bir şeyler ısmarlatacak bir yol buluyordu. Cümleleri imalı veya dolaylı ya da direkt paraya çıkıyordu. Bana yemek söylemesin diye "aşkım bugün halsizim ya banka işimi halledeyim eve geçicem" dedi bende üstelemedim. 2 gün sonra ağzından kaçırdı kendine bir şey almak için mağazalara uğrayıp bir de adana kebap yemiş 😆 Hazırcı bir tipti kısaca. O yüzden özel günü belki para tuzağı olarak gören ama cimri ve bencil biri olmayan kişiler mutlaka vardır onlar için bir şey diyemem. Sadece özel günler açısından değil genel anlamda bakıldığında sorun varsa hep karşılık bekleme peşindeyse ve senden maddi beklenti içerisindeyse suyun parasını bile sorun ediyorsa bu erkek kesinlikle cimridir.
*"Parayı sevenler hep kadınlar olarak görülür ama bedavadan bir şeylerin sahibi olmak isteyen, insan kullanan, çıkar ilişkisi üzerine ilişki başlatan erkekler de vardır bunu unutmayın"*
Mutlaka cimri olduğu için de yapan vardır ama bunun gerçekten gereksiz olduğunu düşünenler de var. Onlardan biri de benim. Biraz gerçekçi olmak gerekiyor bence. Ülke belli, ekonomi belli. Bir sürü özel gün var ve insan ilişkisinde belli bir noktadan sonra artık ne alacağım diye strese giriyor. İlişkinin başlarında yapılabilir ama ilerleyen zamanlarda geride bırakılabilir bence. Seven sevdiğini aklına geldiği her an mutlu etmeli. Bunun için satın alınmış bir şeye de gerek yok, içten gelen bir tatlı söz bile fazlasıyla yeterli.
Özel günler diye bir şey yok zaten. Kapitalizmin insanları sömürmek için uydurduğu bir şeydir. Benim için kadınlar her zaman için özeldir. Onları sevmeyi tebrik etmeyi bir kaç güne sığdırmak insanlığa ve kadınlara hakarettir.
Cevap
88Cevap
Evet bence kesinlikle cimridir. . zaten parası yoksa o ayrı konu yani orada bilerek almamazlık durumu yok ama bilerek para tuzağı görüyorsa bence cimridir.. çünkü insan özel günlerde sevdiğini mutlu etmek ister mesela.. bunu da içinden geldiği için yapar aslında fark etmez her gün mutlu etmeli ama özel günler daha anlamlı romantik olur.
Doğum günü, yıl dönümü özel günden sayılır ama yok sevgililer günü, yok ilk tanışma, ilk buluşma, ilk osurma günü falan tamamiyle gereksiz günler. Bu günlerin dışında da çiftler birbirine özel anlar yaşatabilir.
Cimri değil parasını akıllı kullanan adamdır
Kapitalist sistemin çıkardığı saçma sapan günler. Aynen öyle para tuzağıdır 💆♂️.
Hayır cimri oldukarını düşünmüyorum..
İnsan, sevdiği kişiyi mutlu etmek ister. Çok büyük hediyeye gerek de yok. Gidip mesela falanca yazarın falanca kitabını almak istiyorsun diyelim. Düşünüp alması da insanı mutlu eder. Erkeklerin hediye deyince ev, araba vs. düşünmesi bana komik geliyor. Mesela doğum günü de özel bir gün. Küçük bir pasta alıp üstüne iki mum dikecek kadar erkek olamayan erkekler çok var. Lafa gelince bundan mı anlıyorsun seni sevdiğimi derler ama insan sevdiğinin her şeyine bilhassa dikkat ederek veya farkında olmadan öğrenir ve unutmaz. Ona göre de onu mutlu eden ve üzecek her şeyi bilir. Eski sevgilime de dediğim gibi "İnsan, sevdiğinin her ayrıntısına dikkat eder ve bilir. İnsanlık hâli olarak bir şeyleri unutabilirsin ama sevdiğine dair çoğu şeyi istemsizce unutmazsın. Çünkü sevdiğine özenirsin."
Aslında mantıklı adamdır bende pek mantıklı bulmam birilerinin belirlediği tarihleri kendi aramızda onca özel an varken neden şartlanalım ki? Hediye almak ya da sürpriz yapmak sırf gösteriş ve karşıyı mutlu etmek amacı gütmememeli en doğal en güzel olan içinden geldiğinde yapılandır.
Kişiye kişiliğe göre değişir bu karakteri farklıdır herkesin. Bazı günler önemlidir tabi hediye beklentim olmaz mutlu eder tabi kendi çapımda hediye alırım karşıdakinden de o şekildw beklerim. Ama bu duruma göre değişebilir. İki günlük dünyada durumu yoksa dünyevi bir şey için birbirimizin kalbini kırmamıza gerek yok bence☺️🖤
Cimrilik değil haklılık. Boşa para harcamak sadece, başka bir şey değil. Özel bir gün belirlemek o kadar da zor değil. İlk tanıştığı ya da sevdiği günü kutlayabilir mesela. Ama herkes gibi kutlama yapmak için sevgililer gününü ya da başka bir "klasik" özel günü beklemek bana mantıklı gelmiyor
Yüzde yüz cimridir. Cimri insanlar sevgilerini gösterirkende cimri olurlar zaten. bencil insanlar. kendi sevmiyor diye karşisindakinede aynı seyi yaşatamaz. o zaman kendi alsın kendi kabul etmesin hediyeyi böyle günleri önemsemiyorsa. karşısındaki insanıda düşünmesi gerek diye düşünüyorum.
Özel günleri sevmem
Hediye almayi sevmem
Ama parami çatur çutur yiyebiliriz
İmkani varsa kizin parasini da yeriz sorun yok
Gezmek tozmak eğlenmek özellikle yemek içmeye para harcarim
Ufacik bir hediyeyi parasiz alsam bile uzatip veremem mesela cimrilikle alakasi yok
İllaki vereceğim şeyler olacak fakat bunu sırf özel gün diye mecburiyetten yapilan eylemler bana ters kaliyor
Evet özel günler para tuzağıdır. Bunu kapitalizmle ve modayla ilgili araştırma yapan herkes bilir. Buna cimrilik demek su katılmamış bir cahilliktir :D
Özel gün dediğiniz hangisi? Doğum günü mü? Yoksa sevgililer günü mü?
Sevgililer günü için veya ne bileyim o günü bu günü gibi günler için para tuzağıdır… sonuçta seven insan bir tek sevgililer gününde sevmiyor ya
Özel günleri gereksiz buluyorum. İnsanın sevdiği her daim özeldir Babalar Günü Anneler Günü gibi saçmalıklar benim için sadece almak istediğim şeyin indirimli hale gelmesinden ibarettir daha başka şey değil
Eğer marka merakın yoksa çok uçuk fiyatlarda bir şeylerden hoşlanan biri değilsen normal şeylerle mutlu oluyorsun ama adam bunları bile almıyorsa cimridir
aynen öyle bi dal güle bile para tuzağı denir mi sanki dünyaları önümüze ser dedik
şöyleki ben bir şey görüp beğenince özel gün olmasa bile ona alıyorum ama karşımdakinin naptığını hiç umursamıyordum ama cimri olduğunu gösterirmiş bende yeni aydım...
Ben de zorla dayatılan günleri sevmeyebiliyorum. Sırf inadına o gün hiçbir şey yapmayıp başka bir gün çok daha fazlasını yapabilirim. Belirlenmiş bir tarihte, belirlenmiş şeyler yapma ya da almak. Kim zorluyor?
eğer özel günlerde hem hediye almıyor hem de böyle şeyler zırvalıyorsa net cimri ve pintidir. Ama özel günlerde hediye alıp laf arasında da (özel olmayan günlerde) bu düşüncesini dile getiriyorsa samimidir.
Bence cimridir sonuçta özel günde insan kendini değerli hissetmek ister ve zaten yılda bir kere özel günler var hergun yok bunu degerlendirmesi gerek degerlendirmiyorsa cimridir net olarak
Sevdiğiniz insanı mutlu etmek için özel gün bekliyor kaçırıyorsanız en büyük sorun bu zaten. Mutlu olmak için her gün özeldir. Bir birini seven insanlar özel gün kollamaz da takmaz da.
En İyi Cevap