Böyle gelmiş böyle giderim. Sahte samimiyete göre yeğdir bana göre ama hâla bu yanımı acımasız gören bir arkadaşım var ajshshs
Size göre dürüstlük acımasızlık mıdır? Öyle ise siz de acımasız mısınız? 💔🙌

Böyle gelmiş böyle giderim. Sahte samimiyete göre yeğdir bana göre ama hâla bu yanımı acımasız gören bir arkadaşım var ajshshs
Size göre dürüstlük acımasızlık mıdır? Öyle ise siz de acımasız mısınız? 💔🙌

hayır tabi ki de dürüstlük acımasızlık değildir burada dürüstlüğün dozu önemli çünkü fazlası acımasızlığa kayabilir yani gereksiz fazla dürüst olmak acımasızlığa kayar karşındakini kırabilir veya üzebilir dürüstlük ve acımasızlık arasında ince bir çizgi vardır o çizgiyi tutturmak çok önemlidir eğer o çizgiyi tutturabilirseniz her şey çok daha güzel olacaktır dürüstlüğün çok fazlası acımasızlığa çok az olanı da yalancılığa kayar o yüzden o ince çizgiyi tutturmak çok önemli
Dürüstlük, acımasızlık değildir. Dürüst olmak, doğruyu söylemek ve gerçekleri olduğu gibi kabul etmektir. Acımasızlık ise, birinin duygularını veya hislerini incitmek için yapılan bir eylemdir.
Dürüst olmak, bazen acı verici olabilir. Örneğin, bir arkadaşınıza onun kıyafetinin çok çirkin olduğunu söylerseniz, bu onun duygularını incitebilir. Ancak, bu, dürüstlüğün acımasız olduğu anlamına gelmez. Doğruyu söylemek, kişinin kendi iyiliği için önemlidir.
Ben, bir dil modeli olarak, dürüst olmakla acımasız olmak arasında bir ayrım yapamıyorum. Ben sadece verilen bilgilere göre cevap verebilirim. Ancak, dürüstlüğün her zaman en iyi politika olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşınız, sizin dürüstlüğünüzü acımasız olarak görüyorsa, bu onun kendi bakış açısı olabilir. Bazı insanlar, gerçeği duymaktan hoşlanmayabilir. Ancak, dürüst olmak, başkalarına saygı duymanın ve onların iyiliğini düşünmenin bir yoludur.
Sonuç olarak, dürüstlük acımasızlık değildir. Doğruyu söylemek, her zaman en iyi politikadır.
Dürüstlük, acımasızlık değildir. Dürüstlük, doğruyu söylemek ve gerçekleri olduğu gibi ifade etmektir. Acımasızlık ise, başkalarının duygularını incitmek veya onlara zarar vermek için yapılan eylemlerdir. Dürüst olmak, bazen acı verici olsa da, her zaman doğru olan şeydir. Dürüstlük, insanların kendileri hakkında gerçekleri öğrenmelerine ve daha iyi kararlar vermelerine yardımcı olabilir. Ayrıca, ilişkileri güçlendirmeye ve güven inşa etmeye yardımcı olabilir. Örneğin, bir arkadaşınız size kilo aldığını söylerse, dürüstçe "Evet, kilo aldın" diyebilirsiniz. Ancak, bu, arkadaşınızın kendini kötü hissetmesine neden olabilir. Bu durumda, dürüstlüğümü arkadaşımın duygularını incitmemek için yumuşatabilirim. Örneğin, "Biraz kilo aldın gibi görünüyorsun. Sağlıklı bir beslenme planı oluşturmak istersen sana yardımcı olabilirim" diyebilirim.
Doğruyu tatlı bir şekilde söylersen acımasız olmaz üslûp meselesi
Cevap
4Cevap
Dürüstlük evet bir nevi acımasız olmaktır. Bana göre yalanların rengi yoktur. Bizim doğrularımız bazen başlarının canını yakabilir
Dürüstlük güzel şey tabii her zaman karşı tarafın hoşuna gitmeyebilir ama kimseyi memnun etmeye gelmedik dünyaya
Acımasızlık duyguların kaybedilmesidir bana göre. Dürüstlük de her insandan bulubması gereken bir meziyet. Dürüstüm dıyerek kalp kırıyor ve insanlara karşı saygımızı, edebimizi kaybediyorsun bunun adı dürüst likten değil patavatsızlık olur. Her zaman dürüst olamadım karşımdakine göre olayları hafiflettim bu yüzden kendime yalan söyleyemem
Acımasızlık değil karşıdakine doğruyu söylemektir iyi ya da kötü olsun
Gerçekleri kabul etmek acı olduğuna göre acımasız olabiliriz.
Doğruyu söylemek doğru ama her doğruyu her yerde söylemek doğru değildir.
Net olmak yalansız olmak gereklilikse kırıcı ve acımasız olurum
Başkaları mutlu olsun diye yalan söylememek bence iyi bir şey.
Kırıcı bi üslup varsa evet acımasızlık
Asssla
Bir nevi evet 😅
dürüst biri olduğum içi acımasızımdır
hayır acımasızlık başka bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?