☕ aşka, siyasete, ve tüm trendlere, hatta tüm fikirlere ve görüşlere kafadan muhalif olmak koruyucu etki yapabilir mi, veya daha doğru olanı bulmaya yol açar mı?
Herkese ve her şeye muhalif olmak insanı hatalı eğilimlerden daha kesin koruyabilir mi?
Hayır tam aksine bu kadara kadar muhalif olmak gelişimi engeller. Ben her şeye, her trende muhalif olanların psikolojik olarak sebepleri olduğunu düşünüyorum. Yerine göre insanlara katılmamak karşı çıkmak güçlü bir karakter ister fakat dozunu kaçırmamak lazım.
Hayır koruyamaz. Bir şeyin doğruluğuna karar verebilmek için kıyas yapmak gerekir ama herşeye muhalefet olan kişi bundan yoksundur. Dogru kararlar alabilmek için önce özenle dinleyip sonra akıl süzgecinden geçirip bu şekilde ilerlemelidir insan ki kendine pozitif anlamda birşeyler katabilsin
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Bence insan içinden geldiği gibi davranmalı her zaman.. yani ben mesela insanların neyi desteklediği ile ilgilenmiyorum ama kötü bir şeyi destekliyorlarsa buna karşı çıkarım tabi ki de.. ayrıca bir de bence insanların düşüncelerini çok takmamaları bazen herkes her şeyi boş şekilde eleştirebiliyor. 🍀
Hayır her konuda muhalif olan insanlar fazla şüpheci ve güvensiz tipler gibi geliyor bana. Bilinen bir gerçeklik varsa o konuda muhalif olmaya çalışmak eğer o konuda gerçek anlamda bir bilgisi varsa kabul edilebilir birşeydir diğer türlü itici gelir
Bunların tümüne muhalif olan birinin, bu konularda bir derdi de yoktur çünkü bir fikri de yoktur. Ama ne kadar az dert, o kadar uzun ve huzurlu bir yaşamdır diyebilirim. Ben kendimce aşkı ve fikirleri bunun dışında tutuyorum. Tabii herşeye karşı olmak var, bandıra filozofu gibi neden karşı olduğunu bilmek var. Böylesi birini saatlerce dinleyebilirim.
Açabilir öyle birini tanıyorum başta tuhaf geliyordu şimdi baktım ki kimsenin etkisi altında kalmadan bu şekilde kararlarını hayata geçirebiliyor en doğru olanı yapıyormuş mğer Bende artık öyleyim insnlar iyi niyetli değil çünkü en iyi niyetli görünenin bile arkasında iğnesi var.
Her şeye muhalif olmak doğru olan durumlara, davranışlara veya sözlere de karşı gelebileceğimiz anlamına gelebilir. Bu sebeple koruyabilir denmez aksine yanlışa götürme ihtimali daha fazladır <3