Evet güvenirim
Hayır güvenmem
Zamanla belki güvenimi kazanırsa güvenirim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güveni yıkan gerçekçi ise kendi zamanla toplar. Gelip kimse güven tekrar demesin. Misal bir arkadaşım var uğraştı dostum oldu. Zamanla oldu ama şimdi seviyorum Allah razı olsun gerçekten kötü gün dostu olduk birbirimize
Benim iyiliğimi düşünerek bile söylenen yalana tahammülüm yok.
Hangi maksatla olursa olsun bana yalan söyleyen, ihanet eden birine bir daha asla güvenmem.
Güvenirim. Beni üzmemek için yalan söylemiştir. Çünkü beni seviyor, beni önemsiyor, benim üzülmemi istemiyor. Yani beni düşünüyor. Ayy canım benim :*
Cevap
30Cevap
Maalesef güvenemiyorum ufak tefek Yalan söyleyen bir sevgilim var birkaç yalanımı yakaladım Aslında gerçekten abartılacak bir şey değil farkındayım ama sürekli düşünüyorum devamı var mı başka neler hakkında yalan söyledi diye bir de arada uzak mesafe olunca insanın kafası iyice allak bullak oluyor o kadar basit şeyler de yalan söyledi ki şaka zannedersin ama diyorsunuz ki mesela bu kadar basitçe için bile yalan söylediyse Kim bilir daha ne için yalan söyledi ilişkimiz devam ediyor tekrar inanma güvenmeye çalışıyorum tam bir aydır mücadele veriyorum ama gerçekten olmuyor yani tekrar güvenemiyorum bu özellikle kadınlarda var güvenleri bir kere sarsıldım asla bir daha toparlayamıyorlar
Yalanın türüne bağlı yalan yalandır diyip geçemem tam anlamıyla açıklık beklerim olayi anladığımda neden yalana başvurduğunu sorarım belki de benim birtakım davranışlarım onu bu yola itmistir sorar öğrenir ona göre düşünürüm şans veririm ama 2. cisi olmaz
İnsanlar ikiye ayrılır benim gözümde. Yalan söyleyebilenler ve söyleyemeyenler. Bu konuda katıyım biraz.
Her yalan söyleyen hep söyleyecek diye bir şey yok. yalan çoğumuzun ağzında yuva yapmış olsada bazen şartlar gereği pembesi lilası söyleyebilir insan. karakter daha belirleyici bir etkendir sorun için bence
Zaman geçse de o güvensizlik kalıcı oluyor boşa çabalamayın düzelir diye 🙄
ne konuda yalan söylediğine. bağlı büyük bi yalansa tekrar güvenmekte tereddüt ederim ama küçükse takmam bile
Mesela bir erkek aklından uydurduğu şeyleri çıkatigi kiza anlatıyor mesela askerdeyken aldatildigini söylüyor 3 yıllık ilişkisi olup aldatildigini flaan söyluyor falan ama aslında boyle şeyler yokmuş ve kız da sonra böyle yalanlar söyleyen kişiyle barışiyor normal mi ya bu yalanlar
Söylediği yalan önemli ne konuda yalan? Önemli konu ve beni de ilgilendiriyorsa, diğer doğrularını da araştırırim..
Neden yalan söylediğine bağlı ama ben şahsen ne olursa olsun doğruluktan yanayım
Güvenmemem gerektiğini güvenime tekrar tekrar ihanet ederek öğrettiler
Hayır güvenmen bir sefer söyleyen birdaha söyler ama zamanla bana kendini affettire bilir
Senin gibi yalancı yarı yolda bırakan birimi güvenmiyor sana nasıl güvenilecek nisagülaslan bana açıklama bile yapmadın
Hayır, yalan iyi bir şey değil. Affı olmaz yalanın bende. (Aslan)
Saçma soru olmuş kırık bardaktan su içilir mi aynı güven gibi kırılan bir şeyi geri yapıştıramazsin
Affedilemez bir yalan ise, kırılan güven bir daha gelmez
Aldanma konusunda hayir ama kucuk yalanlar sorun omaz
Ona gökten kitap inse inanmam😂 he ok der geçerim mış gibi yaparım o ayrı😂
Asla güvenmem demek ki beni ciddiye almıyordur veya o olayı anlayışla karşılayamayacağımı düşünüyordur ya da benden saklaması gereken bir şeyler vardır benim değerimi düşürür o kişi güvenmeme gerek de kalmaz benim güvenimi de hak etmez
Ben güvenemem bir kere yalan söylemiş ilişkiye devam ettirirsem eğer ikimizin hayatını zindan ederim aklıma takılır soylediği yalan çünkü o yüzden ilişkiyi bitirmek de en iyisi ama bazı insanlar nasıl affedebiliyor anlamiyorum
Yalan söyleyen bir daha söyler affedersin alışır yine yalan atar meslek haline gelir bu yüzden hiç kimsenin 2 ci bı şansı olmamalı çünkü affedersen hep şöyler affetmezsen aklında kalır adam olur peşinden koşar tabi delikanliysa hatasını fark ederse
Kim doğru söyler ki. Hepimiz yalancıyız. Onun sevmediği şeyler senin sevdiğin oluyor onun sevdiği şeyler benim sevmediğim şeyler olabilir. Kalp kırılmaması için çok yalan söyleriz.
Güvenmem ama yalanın derecesine göre değişebilir her insan hayatında yalanlar söyler tabi ama sürekli yapan biri her zaman yapar
Hiç bir şey hiç bir zaman eskisi gibi olmaz zamanlada güvenmem eski samimiliğim gider yapmacıktan takılırım işte
3. şık tamda Tc kızlarını anlatıyor
Hayır istesem de güvenemem onu her gördüğümde yalan söylediği aklıma gelir
Kuşku duyarım acaba yine napıyor neler çeviriyor hep bir sinsilik ararım kendisinde
Yalan konuşan birine daha nasıl inanma şansı bırakıyorsun ki
Seviyorsan , beynin güvenmesede kalbin onu istiyor Oyüzden senin elinde olan bişey değil
Çok sevdiğim biri ise zamanla güven vermeye çalışırım geri
Öyle kolay kolay güvenmem asla
Hayır maalesef eskisi gibi olamıyorum
Asla çünkü yalan bütün kötülüklerin anasıdır
bir daha hayatımda barınamaz
Yani zor
Güvenim bir kere kırılmışsa tekrarı olmaz
Net işim olmaz sepeti takar yol veririm
Zaman versemde hep belki olarak!! kalacakdır ?
Kuşku her zaman içeride biryerlerde barınacak
Güvenmem güveniyomuş gibi yaparım
Tabi arsızlikta üstüme yoktur cnjffb
Güvenmem ama iletişimi de kesmem
Asla.
Güven tek kullanımlıktır, telafisi olmaz..
Herkes hata yapar ama ilk hatada silmek yazık olur
yalancı asla değişmez
Söylediği yalana göre değişir.
Bir yalan diğerini doğurmaya mecburdur
En nefret edigim şeyler yalandır
Güven tek kullanimliktir
Çok zor hep şüpheyle bakarım nett.
Amacının ne oldupuna bağlı
Hayır bi kere söyleyen hep söyler
Biraz zor olur gözden düşmeye başlamıştır artık
Yapan tekrar yapar unutma sana ne derse desin
Her kazık bir tecrübedir ne kazık biter ne tecrübe
Hayır
Mantık bunu gerektiril
deniyorsun ama olmuyor
Bir kere yapan hep yapar gibi düşünürüm
Güvenmem.
Çok zor bir ihtimal
Asla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yalan söyleyen birine tekrar güvenmek kişisel bir tercihtir ve bu kararı verirken birkaç faktörü göz önünde bulundurmak önemlidir. Bir psikolog olarak, bu konuda şu faktörleri düşünmenizi öneririm:
Yalanın niteliği ve sıklığı: Yalanın ciddiyeti ve sıklığı önemlidir. Bir kişi sürekli olarak önemsiz konularda yalan söylüyorsa, bu güvenin sarsılmasına neden olabilir. Ancak büyük ve önemli konularda yalan söylüyorsa, bu durum daha ciddi bir güven kaybına işaret edebilir.
Nedenleri anlamak: Yalan söyleyen kişinin neden yalan söylediğini anlamak önemlidir. Bu davranışın arkasında yatan motivasyonları anlamak, bu kişiye tekrar güvenip güvenmeme kararınızı etkileyebilir.
Değişim ve gelişim: Yalan söyleyen kişi bu davranışını değiştirmek istiyor mu? Kendini geliştirmek ve bu alışkanlığı bırakmak için adımlar atıyor mu? Bu konuda samimi bir çaba var mı?
İletişim ve şeffaflık: İlerleyen süreçte dürüstlük, açıklık ve şeffaflık gibi değerler üzerinde odaklanılması önemlidir. İletişim kanallarının açık olması ve duyguların paylaşılması, güvenin tekrar inşa edilmesine yardımcı olabilir.
Kendi sınırlarınızı belirlemek: Kendi sınırlarınızı belirlemek ve bu sınırlara saygı gösterilmesini beklemek önemlidir. Yalan söyleyen kişiyle iletişimde belirli sınırlar ve beklentiler belirlemek, gelecekte benzer durumların yaşanmasını engelleyebilir.
Profesyonel yardım almak: Güven konusundaki zorluklar devam ederse, bir psikologdan veya terapistten profesyonel destek almak faydalı olabilir. Bir uzmana danışarak duygularınızı işlemek ve daha sağlıklı kararlar almak mümkündür.
Sonuç olarak, birine tekrar güvenmek kişisel bir karardır ve bu süreçte kendi duygularınızı ve sınırlarınızı dikkate almanız önemlidir.
👏🏻👏🏻