Her şeyin bir nedeni olduğuna inanıyor musunuz, yoksa olaylar olduktan sonra nedenler mi buluyoruz?

Her şeyin bir nedeni olduğuna inanıyor musunuz, yoksa olaylar olduktan sonra nedenler mi buluyoruz?

Ben pek inanmıyorum. yani bazen bir şey olur ama bunun hiç bir nedeni yoktur. mesela bir insanın sürekli acı çekmesi.. ya da yalnız kalması veya haksızlık adaletsizlik yaşaması ama sesini kimseye duyuramıyor olması.. bana bunun hiç kimse açıklamasını yapamaz.. çünkü bazen kötülere bir şey olmuyor..
Kesinlikle hayat denen kader yumağı sebep sonuç sarmalının akışıdır. Her sonuç bir başka sebepe yol açar, sebepler yeni sonuçları doğurur. Ve döngü devam edip gider..
Her şey bir nedene dayalı bana göre bu evrende.
Herşeyin bir nedeni vardır fakat olaylar olmadan önceki süreçte buna dikkat etmiyoruz olduktan sonra isyan eder gibi neden diye sorguluyoruz olayın vehametinde kayboluyoruz… insanoğlunun en büyük sınavlarından biri çözüm odaklı olmamak nedenlerde kaybolmak
Cevap
9Cevap
Bir şekilde her şey birbiri ile bağlantılı
Herseyin bi nedeni var bence buna inanıyorum ☺️
Kesinlikle öyle canım..
Sorgulama evresini çoktan geçtim. hayatın ne demek olduğunu kavramakta mesele kendi benliğini bulmak vbg.
Bazen herşeyin bir nedeni vardır gerçekten tesadüf değildir bazılarının da nedeni yoktur...
Tevafuka inanırım. Her şeyin bir sebebi vardır
Bilmem bazı şeylerin bir nedeni vardır ama bazen biz gereksiz yere sorgularız.
Her şerde bir hayır vardır lafına inanmıyorum
Hayatımızı özgür, düzenli, saygılı ve seviyeli yaşadığımız da nedene ihtiyaç duymuyoruz😃🙏🏻
Ne olduğuna bağlı. Sonuçta yaptığının da bir nedeni var.
Her şeyin bir nedeni olduğuna inanıyor nedensiz bişey olmaz
Her şeyin bir nedeni ya da birden fazla nedeni MUTLAKA varr
Hayır bir neden bulmuyorum
Ikiside olur
Her şeyin zamanı bir de sebebi var.
İnanıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?