Benim elektrikli süpürge sesi gibi seslerde uykum geliyor, çok ciddiyim. Ama tek kişi ben değilmişim sanırım, burada da sorayım dedim :D Acaba elektrikli süpürge sesi neden uyutur? Bilgisi olan varsa beni aydınlatsın lütfen, süpürge sesi neden uykumuzu getiriyor merak ediyorum.süpürge sesi
Elektrikli süpürge sesi neden uyutur, süpürge sesi neden uykumuzu getiriyor?
Bizim eski süpürge olsa uyumak ne haddine uyuyanı uyandırıyodu kereta.Uzay üssü gibi o ne gürültü aman yarabbi ama şimdi ki çıt çıkarmıyo annem arada bozuk mu bu hiç anlamıyom diyo, prizden çıksa farketmiycek öyle gezcek evi :D Fön makinesinin sesine bayılıyorum ben yaa :D Uzun süre oynadığım için patlattı zaten ,çok severdim rahmetliyi :'(
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sadece uyku getiriyor uyutmuyo mutlu olunası bir ses :D youtubetan aciyom sac kurutma makinasi sesi diye ahsfsfsfssafda:D
ya tam beni anlatmışsın sabah süpürge sesiyle uyanıyorum 'o' ses olduğunu duyunca bi uyuyorum sorma çok tatlı bi uyku oluyo,kendi evime de şöyle en seslisinden bi süpürge alcam inşallah ne o öyle sessiz süpürgeler hiç tarzım değil :)
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bazilari bayiliyor bazilari nefret ediyor ortasida yok bunun :D
Bizi elektrikli süpürge sesi neden uyutur, neden bu kadar etkililer?
Elektrikli süpürge sesi gibi tekrar eden sesleri duyunca uykumuzun gelmesi anne karnından itibaren alıştığımız bir durum aslına bakacak olursak. Özellikle yenidoğan bebekleri uyutma yöntemi olarak tercih edilen beyaz gürültü içerisinde;
- elektrikli süpürge, - fön makinesi, - çamaşır makinesi gibi teknolojik seslerle beraber - yağmur sesi, - rüzgar sesi gibi anne karnında aylarca duymaya alıştığımız amniyon sıvısı sesine çok benzer sesler vardır ve zihinsel bir rahatlık sağlamakta oldukça etkilidir. Çünkü bu tarz tekrar eden sesleri duyduğumuz zaman tıpkı anne karnındaymış gibi güvende hissediyoruz ve kolayca uyuyabiliyoruz. Aynı zamanda zihnimizi meşgul eden düşüncelerden de arınmaya başlıyoruz. Bu sayede her duyuşumuzda uykumuz geliyor diyebilirim :) Dolayısıyla elektrikli süpürge sesi neden uyutur diye düşünürken aklımıza anne karnındaki bebekler gelmelidir, çünkü cevap oradadır :)
Uyumakta zorlananlar için örnek olarak Dyson elektrikli süpürge sesleri içeren bir video paylaşıyorum, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız ;)
Sürekli akışkan alçak frekanslar sinir sistemini gevşetir' Yüksek frekanslarda uyandırır' 5 db' oranda sürekli alçak frekanslarda bu her kez için uyku modunu tetikleyebilir' sinir sistemimiz seslere karşı duyarlıdır' Masal okurken dolmuşta otobüste giderken' uzun yolda araç kullanırken Sürekli alçak seslerin yağmurlarında bu algı oldukça yaygındır''
ben makineyi patlattım sen ne diyon. çok korkunçtu ama şok oldum .prizden makineye doğru ateş geliyodu yavaş yavaş makineye gelince bomm diye patlıycak diye ödüm koptu fişi çektim sn sinde :/
En İyi Cevaplar