"bu adam eli yüzü düzgün, evlenip kendimi sağlama alayım" düşüncesinin nedeni nedir? Aile baskısından kurtulup başka bir adamı sevmese de neden bu adama gider bir kadın?
Evlenmek için kullanan kadının tipik özellikleri neler olabilir?
"bu adam eli yüzü düzgün, evlenip kendimi sağlama alayım" düşüncesinin nedeni nedir? Aile baskısından kurtulup başka bir adamı sevmese de neden bu adama gider bir kadın?
Evlenmek için kullanan kadının tipik özellikleri neler olabilir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ailesinden destek görmüyorsa ve maddi durumu da kötüyse evlilik bir çözüm olarak görülüyor kadınlar için. Temiz ve vicdanlı erkekler de ilk aday oluyorlar. Tabii herkes bu kadar şanslı olmuyor, bazıları yağmurdan kaçarken doluya tutuluyor.
Zor durumda olmayıp da birini kullanmaya çalışan kadınlar içinse diyecek bir şey yok. Onlar karakter olarak kendilerini belli eder. Erkeklerden maddi yönde istekleri olur. Yedikleri yemeği bile bir kere ödemek istemezler. Partnerine parası var mı diye sormadan lüks yerlere gitme ve pahalı ürünleri tercih etme düşüncesizlikleri olabilir.
Tabii bunlar sadece genelleme. Bir insanı zamanla tanırsın ancak.
Anladım. Galiba hiç baglanmamak, yakın ilişkiden uzak yaşamak daha mantıklı, günü birlik falan. Çünkü evlilik takıntısı olmayan kadın ben hiç görmedim yüzde 90 evlilik için bir enayi bulup evlenme derdinde
Bizim toplumumuzda evlilik düşünmeyen insanlara olumsuz gözle bakılır. Erkek evlilik düşünmüyorsa kullanmak istiyordur, şeklinde düşünülür. Eğer evlilik niyetiniz yoksa başta açıkça söyleyip sizinle aynı niyette olanlarla takılmak daha iyi olur.
Evlenmek isteyen kadınlar için de biriyle takılmak dezavantajlı olur. Erkekler kırk yaşında bile tercih edilir ancak kadınlar için, özellikle çocuk düşünüyorsa otuzdan önce birini bulması gerekir. Relax olup takılalım diye düşünmez kimisi. Vakit kaybı olur çünkü.
Öyle tabii. Yani aslında bunu şu yüzden söyledim. Evlilik istemeyen kadının çok çok nadir olacağını düşünüyorum. Her kadında bir parça çocuk yapmak üreme arzusu var bence.
Zengin aklı başında bir adama denk gelen bir kadın özellikle de cevresinin biraz ısrar etmesiyle evlilik ister gibi düşünüyorum.
Sevgi dolu ilişki hiç yasamadim. Belki böyle birini gördüğümde dediklerimin hepsini yutarim
Bunun için bence toplumun değişmesi lazım. Insanların öz saygı kazanması ve biriyle evlenip parasını kullanmadan da yaşayabileceğini anlaması lazım. O zaman bağımsız ve birey olmuş insanların, karşı cinsten tek isteği partnerlik ve aşk olur.
Bu durum erkekler için de benzer işliyor. Kadınlara %90 cinsellik için katlanıyor gibiler. Oysa kadının ve erkeğin bakış açısı aynı değil. Sizin ısrarlı evlilik düşüncesinden rahatsız olmanız gibi, onlar da salt cinsellik düşüncesinden rahatsız olur. Bu konuda ne biz ne de Avrupa ya da Asya gelişmiş değil bana göre. Herkes karşıdakinden ne koparabilirse kâr sayıyor. Bayağı bir yaşam biçimi.
o isterse sana güzelce anlatir merak etme
Nasıl yani, biraz daha açar mısın? Evlilikten bahsediyor olması mutlaka evlilik takıntısı olduğu anlamına mı geliyor?
Saf bir sevgiyle söylediğini nasıl anlarım