“Nazar haktır, kader ile yarışan bir şey olsaydı, nazar değme işi yarışıp onu geçerdi (kaderi değiştirirdi).” (Müslim, Selâm: 42; İbni Mâce, Tıb: 3)
“Göz değmesi haktır. Deveyi kazana, insanı da kabre girdirir.” [Keşfü’l-Hafâ, 2: 76 (Ebû Naim’den naklen)]
Peygamberimiz (asm) Biriniz kardeşinde beğendiği, hoşuna gittiği bir şey gördüğü zaman, ona mübarek olması için dua etsin (Mâşallah, Bârekallah gibi sözler söylesin)” buyurur.
İnanıyorum. Gerçekten birilerinin keşke benim de böyle olsa dediği size ait bir yaşantı bi anda çalkantıya uğruyor. Ne oldu ya falan oluyorsunuz. Herseyi göz önünde yaşamak ve herkese böbürlene böbürlene anlatmak doğru değil bana göre
Valla doğru yapmış arkadaş. Arkadaşlar çünkü o kızın da moralini bozuyor yok yanına yakışmıyor yok kanka ayrıl mayril.. haddini aşıyor. En güzeli bilmemeleri. Nikaha gelirsin..
Tabii ki inanıyorum hatta nazar duası var ezbere bilmiyorum ama nazara inanıyorum büyünün olduğunu da inanıyorum ama fal gibi saçma sapan şeylere hiçbir zaman inanmam inanmadım ya da burçlara inanmam.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
“Nazar haktır, kader ile yarışan bir şey olsaydı, nazar değme işi yarışıp onu geçerdi (kaderi değiştirirdi).” (Müslim, Selâm: 42; İbni Mâce, Tıb: 3)
“Göz değmesi haktır. Deveyi kazana, insanı da kabre girdirir.” [Keşfü’l-Hafâ, 2: 76 (Ebû Naim’den naklen)]
Peygamberimiz (asm) Biriniz kardeşinde beğendiği, hoşuna gittiği bir şey gördüğü zaman, ona mübarek olması için dua etsin (Mâşallah, Bârekallah gibi sözler söylesin)” buyurur.
Tabiki inanıyorum.
İnanıyorum. Gerçekten birilerinin keşke benim de böyle olsa dediği size ait bir yaşantı bi anda çalkantıya uğruyor. Ne oldu ya falan oluyorsunuz.
Herseyi göz önünde yaşamak ve herkese böbürlene böbürlene anlatmak doğru değil bana göre
İnanıyorum tabi, zaten Kuran'da da geçiyor inkar edemeyiz. Ama bana etkisi olduğuna inanmıyorum. Kendi gücüme olan inancim daha ağır basıyor
Valla doğru yapmış arkadaş. Arkadaşlar çünkü o kızın da moralini bozuyor yok yanına yakışmıyor yok kanka ayrıl mayril.. haddini aşıyor. En güzeli bilmemeleri. Nikaha gelirsin..
Tabii ki inanıyorum hatta nazar duası var ezbere bilmiyorum ama nazara inanıyorum büyünün olduğunu da inanıyorum ama fal gibi saçma sapan şeylere hiçbir zaman inanmam inanmadım ya da burçlara inanmam.
Nazar benim inancımda haktır gerçektir vardır Bu durum ayetlerle ve hadislerle sabittir
Kesinlikle katılıyorum ne kadar gizli kaldı o kadar iyi. İnsanlarin gözüne batıra batıra olmaz olmamasıda zaten.
Nazar diye bir şey var ama etkilemez. İnsanlar inanç gösterdiği için etkilendiğini sanıyorlar, yani başlı başına bir tabu gibi bir şey
Evet inaniyorum vee kendimde nazardan anliyorum
Nazar cok kötu bir sey
Insani ölüme dahi göture bilir o derece
Tabii ki inanıyorum. Başıma çok geldi ve çok üzülerek söylüyorum ki sanırım benimde nazarım değiyor. 😞
Evet inanıyorum. Dinimizcede nazar diye bir şey var. Yıldızı zayıf olanlar devamlı okuması gerek. Yaş kemale erince yıldızı güçleniyor insanın.
Evet, zamanında ilişkim bitti nazar yüzünden. Gerçek bu yazdığım tamamen. Büyünün bir çeşidi gibi. Nazara gelipte trafik kazasında ölen çok insan var.
Nazar haktır ve çok tehlikelidir. Allah muhafaza etsin.
Anket sonucu olayı ciddi derecede özetliyor.
Bize nazar eden Allahinn nazarina gelsin gözü bizde olanın gözü taşta olsun çok amin
Nazar enerji ile alakalı yoga yaparken enerjiyi almayı bilir ama nazara şaşırır😊
Anlamadım yoga nazarı mı alıyor
@elizzz_ yoga pozitif enerji yükleme ritüelidir (ibadetidir) nazar ise negatif enerji yüklenmesidir. Metafiziksel olarlar yani.. Nazar dua ile geçer
A a yapmaya devam edeyim
@elizzz_ yap ama karşılıksız bir ibadettir. Öbür dünyada mükafaaat olarak muz var sadece 😂
Nazardan korusun yeter
@elizzz_ nazar İslami bir terim şifasını paganist ibadetle mi arayacaksın🙂
Ne alaka ya dinim ayrı ibadetm ayrı yoga ayrı sen dedin iyi geliyor diye
@elizzz_ yoga demedim dua dedim. İkisi de enerji ile alakalı dedim. İyi ki yazmışım yoksa yalancı çıkacaktım
Evet inanıyorum. Başıma gelen çoğu şey nazardan. Bugün de nazara geldim fotomu kaldırdım
Evet nazar var. Öyle şeyler oluyor ki tesadüfle açıklamak imkansız oluyor.
Allah belamı versin inanmazdım artık çok inanıyorum ya Gözü olanın gözü çıksın