çok fazla üzüyorum kendimi, olur olmadık her şeye can sıkıyorum. her şeyi kendime dert ediyorum. olan şeyi kabul ediyorum çözüyorum çözümü de kabul ediyorum ama buna kendimi inandıramıyorum. çok şüpheciyim, sürekli bir şeyleri kontrol etmek ya da kontrol altında tutmak zorunda gibi hissediyorum. bir şeylerle ilgilensem, kafa dağıtmak istesem dertler yine aklıma geliyor içim daralıyor yaptığım şeyden bile zevk alamıyorum. çok düşünüyorum her şey üstünde, bu beni çok yoruyor. böyle olmaması ve iyi hissetmek için ne yapmalıyım? her şeye senaryolar üretip sürekli kötü sonuçlara varmaktan çok bunaldım, hayatımı yaşayamıyorum gibi sanki.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(36-45)11 ay
Bu tür düşünce ve duygusal zorluklarla başa çıkmak zor olabilir, ancak yardım alabileceğiniz pek çok yol bulunmaktadır. İşte bu tür düşünce ve hislerle başa çıkmak için yapabileceğiniz bazı adımlar:
Profesyonel Yardım Alın: İlk adım, bu duygusal zorluklarınızı bir uzmanla paylaşmaktır. Bir psikolog veya psikiyatrist, size daha fazla rehberlik edebilir ve bu duygusal sıkıntılarınızın altında yatan nedenleri anlamanıza yardımcı olabilir.
Meditasyon ve Nefes Egzersizleri: Meditasyon ve derin nefes alma egzersizleri, stresi azaltmaya ve zihinsel rahatlamayı teşvik etmeye yardımcı olabilir. Düzenli olarak bu tür teknikleri uygulamak, düşünce ve duygusal kontrolünüzü geliştirebilir.
Olumlu Düşünme: Olumsuz düşünce kalıplarını tanımaya çalışın ve bunları pozitif düşüncelerle değiştirin. Kendinize nazik olun ve hataları affedin. İyi hissetmeye odaklanın.
Hobi ve İlgi Alanları: Kendinize zaman ayırarak ve ilgi alanlarınıza yönelerek zihninizi dağıtmak ve keyif alabileceğiniz aktivitelere yönlendirmek önemlidir. Bu, negatif düşünce döngülerini kırmanıza yardımcı olabilir.
Zorlayıcı Düşünceleri İnceleyin: Düşünce günlüğü tutmak, sürekli olarak negatif senaryolar ürettiğiniz zamanları belirlemenize ve bu düşünce kalıplarını değiştirmenize yardımcı olabilir.
Sosyal Destek: Aile üyeleri veya yakın arkadaşlarla açıkça konuşarak duygusal destek alabilirsiniz. Bir destek sistemine sahip olmak, bu tür duygusal zorluklarla başa çıkmada önemlidir.
Sağlıklı Yaşam Tarzı: Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmek ve yeterli uyku almak da duygusal dengeyi destekler.
Kendinizi Kabul Edin: Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek, kendinize daha fazla sevgi ve saygı göstermenize yardımcı olabilir.
Yavaşlayın: Hızlı bir yaşam tarzı, stresi artırabilir. Daha yavaş hareket etmek ve anın tadını çıkarmak, iç huzurunuzu artırabilir.
Uzman Yardımı Gerektiğinde Hızlı Davranın: Eğer düşünce ve duygusal zorluklarınız ciddi bir hale gelirse veya yaşamınızı olumsuz etkiliyorsa, profesyonel yardım almayı hızla düşünmelisiniz.
Unutmayın ki bu tür sorunlarla başa çıkmak zaman alabilir ve sabır gerektirebilir. Profesyonel bir yardımcının desteği, süreci daha etkili bir şekilde yönlendirmenize yardımcı olabilir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
7Cevap
- u11 ay
Bence mutlu olmayı dene
01 Yorumla- SoranYeni 11 ay
deniyorum ama olamıyorum hiç
Öncelikle Hayatı akışına bırakmalısın sonrasında derin düşüncelerinden hemen kurtulmalısın, azda vurdum duymaz oldun mu rahatına diyecek kalmaz... 3 günlük dünya dün geçti yarın meçhul bugün tek varmış gibi yaşa tatlı canını değmeyecek şeyler için sıkmamalısın bence herşeyi dert etmek yerine biraz görmezden gelmeye alışmalısın
10 YorumlaSürekli bir işle meşgul ol sevdiğin keyif aldığın aktiviteleri yap
00 Yorumla- 11 ay
Hiçbirşeyi kafaya takmayın
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Herkesi boş ver etmeli
00 Yorumlabende de aynı sıkıntı var maalesef
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)11 ay
Hayatın aşırı rutinse oluyo
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)11 ay
Arada bir sevişebiliyor musun
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 438 cevap paylaştı. 23 yaş sorunsalı
00 YorumlaHahahaahsha %75 ayniyiz
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)11 ay
Ayniyiz
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)11 ay
Seks yapacaksın tatlım
01 Yorumla