Kişiliğimden hakaretlerimden memnun değilim kendimi nasıl baştan yaratabilirim?

şimdi dışarda, okulda veya bi ortam içinde nası davranıcağımı bi türlü bilemiyorum. zaten mutsuz bi insanım kendi kendime diyorum artık mutsuzluğun bi anlamı yok millet eğlencesinde bende öyle oluyum ortam içinde falan sürekli şaka yapan şen şakrak ne biliyim kızlara sulanan makara yapan boyna böyle biraz gevşek biri falan oluyum diyorum cevremde var böyleleri hem seviliyolar hemde kızlarla falan araları cok iyi ama bu seferde ciddiye alınmıyosun ortamda ne biliyim bi ağırlığını koyamıyosun milletin birtarafları kalkıyo sonra, ciddi oluyum diyorum bu seferde odun gibi oluyosun ne biliyim somurtkan gibi geziyosun kızlarla aran pek iyi değil falan ama o zamanda ciddiye alırlar hem önüne gelen adam olmaz yanında kendini bişey sanmaz gevşek hareket şakalar yapamaz yani diye düşünüyorum ama aslında ciddi takılırkende cok suskun olunca yavaş yavaş yine tepene binmeye başlıyorlar kafam karısık o yüzden yanlısmı düşünüyorum bilemiyorum ama.

Benim istediğiimde aslında odun gibi olmak falan değil geniş cevrem olsun diyorum oturdugum takıldıgım yerlerde, o kişilerinde saygısı olsun yani herkes tanırda bazı kişiler vardır ' gel len buraya, nabıyon len' diye selam alır kimiside 'nabıyon kardeşim nerelerdesin görüşemiyoz' diye selam alır yani hem sevilen böyle saygı duyulan hemde odun gibi olmayıp kızlara karşıda aramın iyi olmasını istiyorum. böyle adam yerine koyulan kişiler cok agırbaslı olur gördüğüm kadarıyla cevremde ama ben yakın arkadaşlarımın yanındada cok ciddi olmam yani baya gevşeğimdir gülerim şaka yaparım ne bileyim cok konusurum böyle oluncada yüz verdik üstümüze cıktılar olayı olmasın istiyorum ama yakın arkadaşlara karşı böyle olmakta gerekir diyorum abi öyle odun gibi durulurmu sürekli

Kısaca sizden yaşayan vardır bilen vardır benden daha tecrübeli olan vardır şunları sorucam ;
1-) Nasıl geniş çevre yaparım mesela etrafta şu an kimseyi tanımıyorum canım cok sıkılıyo

2-) Bu cevre icinde nasıl sevilen sokağa cıktıgında sürekli selam alan, hani böyle olmadıgında aranılan bide saygı duyulan böyle önüne gelenin şakalar yapamayacağı , tepene cıkamayacağı ( yakın arkadaşlar için değil onlara serbest tabi :D dediğim her önüne gelenin yapamayacağı) bi imaj yaratırım insanlara nasıl yaklaşmalıyım bunun için nasıl davranış göstermeliyim?

3-) bide böyle arkadaşlar içinde mesela iş içinde arada bir bazıları şakalar yapıyo, ne biliyim cocuk gibi vurup gülüyolar falan biraz sessiz durdugum icin heralde böyle şeyler yapıyolar işte bazen ne tepki vericeğimi bilmiyorum o an yani diyorumki şimdi kavga cıkarsam bi şaka yüzünden falan değmez ama bidahada yapılmasını devamının gelmesini istemiyom yani her önüne gelen öyle şeyler yapmasını herkes yerini bilcek işte bunu bidahada yapmasını istemiyom ağırlığımıda koymak istiyorumda o an işte ilk böyle gevşemeye başladıgında millet ne tepki vericeğime karar veremiyorum bi türlü :S

Kişiliğimden hakaretlerimden memnun değilim kendimi nasıl baştan yaratabilirim?