Bazıları gerçekten espri diye paldır küldür kalp kırmayı hobi edinmiş 🙄

#inci🌸
Bazıları gerçekten espri diye paldır küldür kalp kırmayı hobi edinmiş 🙄

#inci🌸
Eskiden çok alınırdım, yeni yeni umursamamaya başladım. Gülmüyorum bile espri denilen iğneleme olaylarına. Pek bu kişilerin yanında olmamaya çalışsamda bazen bunu yapanlar çok yakın olan insanlar oluyor, bir raddeye kadar mecbur sineye çekiyorum fazla sık tekrarlamıyorlar zaten.
Ben espri kaldırabilirim ama espriyi kimin nasıl yaptığı da önemli mesela bazıları var ki espri diye kalp kırıyor ya da kırıcı oluyor onlar empatiden yoksun zaten.. ben samimi olduğum arkadaşlarıma espri yaparım ki onda bile 2 kez düşünerek yaparım alınacağı ya da yanlış anlayacağı pot kıracağım bir şakayı yapmam arkadaşıma.. bunun dışında da şakalara alınmam eğer şakanın dışında çıkıp saygısızlığa girmiyorsa. bazı konularda şaka yapılmaz çünkü. mesela ölüm, hastalık , dış görünüş, cinsellik
Seviyeyi kaybetmeyen esprileri kaldırabilirim ama espri yoluyla laf sokmaları anlayacak kadar zeki olduğumu düşünüyorum. O derece esprileri kaldırmam.
Kesinlikle
Teşekkürler🌺
Çok şükür her yürlü espriyi kaldırırım ancak espriyi yapan kişi sevdiğim kişiyse
Ben seni güldürürümki... ne zor kelime hecelereyek yazdım.. google de kopyalamayi düşündüm o derece
Yaaaa bu bile çığlık attırdı aşkım patlatıyoduk dikişleri az kalsın ncndmxmdmd ❤️
Ama espri yapmadim ki jjsjs gülme dur dikiş falan sakatlik olmasin
Güldürürüm ki yazarken yaşadığın anı hayal ettim o yetti jffnfjdkdkf
Zor ama dimi🙄😀
Çok zorrrrr 😀❤️
Teşekkür ederim balımmm 💋❤️
Cevap
43Cevap
önemli olan benim espri anlayışım değil aslında karşındakinin espri yeteneği. Sevmiyorum sululukları, belli bir sınırı aşan esprileri ve her durumda espri yapmaya çalışılmasını. Bana aşırı itici geliyor ve bu durumda kalbim kırılmaz ama yapanın kalbini çok kırmışımdır.
Espiri ye ve yapıldığı ortama çok bağlı. Birebir yalnızken daha anlayışlı olurum
Şaka var şaka var. Ayarını ve haddini bildiği sürece şaka kaldırıyorum evet..
Esprinin kişisi ve yerine göre değişir
Bir insanın gerçekten espri yapıp yapmadığını ya da gerçekten beni kıracak ya da kırmayacak şekilde konuşacağını çok iyi şekilde anlayan birisiyim, ondan kaynaklı olarak da espri kaldırabilirim ama bir insanın espri yaparken bana ne demek istemeye çalıştığını ya da gerçekten beni kırıp kırmaya kırmamak istediğini onun içindeki iğneyi seni anlayan bilen birisiyim bundan dolayı da espri kaldırırım ama espri adı altında hakaret etmek isteyen ya da kendini akıllı sanan insanları da fazlasıyla espri yaparım siz orasını anladınız..
Mizah duygusu gelişmiş bir insanım. Beni bozmaz.
Karşımdaki kişi alaylı ve bozuk bir üslubla esprisi yapıyorsa bütün mânevî yönüm ve duygularım, izzetim ve enaniyetim o ser'sem den şiddetle şikayet ederler ve etmek haklarıdır.
Meselâ ben her diyalog kurduğum insanlarla espri ve şakavâri şeyler yapmam ve yapmıyorum. Yalnız ve sadece samimî olduğum kimselere karşı güzel ve nâzenin bir üslubla karşımdaki insanı incitmeden en uygun bir espriyi istimal ediyorum...
Tanıdığım yakın insanlar ise benim üzerimden yapsa bile gülerim. Hatta kaliteliyse başkalarına anlatsa da bir şey demem. Hayat her şeyi takacak kadar uzun değil. Ama çok yakınım değilse ben pek şaka yapmam.
O değilde espiri kaldıramayan insanın espri yapınca ağzını burnunu kırasım geliyor 🤨
Hayir bide yapamıyor🙄
Aynaya bak jsjs şaka şaka
Yapana baglı smaimiysem alınmam ama dışardanbiriyse o lafı ona yediririm
Dışarıdaki dışarda kalsin ya
Espiri kişiyi hedef alarak aşağılayarak yapılmaz bugün onu yaşadım
🌼Üzüldün mü
Eee kim olsa üzülür
Mesafeni koy lütfen ❤
Şimdi burada şöle bi konu var, kiza espiri yaparsin haha hihi yapar taaki işine gelmedigi zamana kadar. Konu budur. Yani alinma işi işine geldigi kadari ile olur.
Esprinin kalitesine ve karşıdakinin kırılmama payının düşünülüp düşünülmemesine bağlı değişir kuzucum
Genel olarak espri kaldırabiliyorum. Ama kilo, boy üzerinden yapılan sözde esprilere tahammül seviyem yok.
Hemen alınmam ama espriyi kimin yaptığı da önemli samimi değilsem belirli sınırlarda espri yapabilir
Önceden çok alınırdım ama şimdi hiç mi hiç alınmıyorum. Alınınca hem ben hem karşımdaki huzursuz oluyor ne gerek var değil mi
Espriden çok iyi anlarım karşımdaki anlıyor mu küçük bir test yaparım baktım anlamıyor mesafeyi korurum 😃
alınmam, espri kaldırabilen biriyim. tabi abartılmadıkça ve dozu kaçmadıkça. yoksa kendimle bile dalga geçebilirim :)
Hem espiri kaldiran biri hemde espirilere eslik eden biriyim
Fazla alingan olmam
Her zaman pozitif olarak kalmak isterim
Espri diye laf sokmaya çalışırlar hayatlarındaki tek amaç bu olmuş
Espri yapanın zeka ve davranış seviyesi ile ilgilidir bu durum.
Evet , ama kırılıcağım bir espri olursa, anında aynısını yaparım ona😃
Espri kaldırırım
Espri altına gizlenmiş hakaret kaldırmam
Kişiliğime yönelik olmadığı ve düzeysiz olmadığı sürece kaldırabilirim…
Sarkastik espri sevmem, şaka adı altında karşısındaki insana sataşma, dış görünüş veya karakter eleştirisi yapan insanların şaka veya espiri yaptığını düşünmem.
Alıngan dönemlerim vardır alınmadığım dönemlerim vardirt
Espiri adı altında kalp kıranları sevmem yerinde dozunda olduğu sürece sorun yok.
Alıngan insanlar kapatılsın deyip goygoyun dibine vuranlardanım 😀
Espiri ye bürünmüş hakaret i kaldıramayanlardanim
Kimin olduğuna bağlı olarak değişkenlik gösterir...
Espri güldürür kardeşim alınıyorsan vardır bir bildiğin Her şakanın altında bir gerçek vardır.
Espri yapmayı ve yapılmasını severim. Şakalaşma içerisinde ise alınmam.
Espiri kaldırmayan biriyle konuşmak zulüm...
Kimin yaptığına bağlı tamamen. Sevmediğim biri yapıyorsa kafa atarım direkt
haklı olarak alınacak espiri de vardır kaldırılcakta
Harbiden espriyse kaldiririm da yani senin dediğin gibi kalp kırıcı şeylere insanlar şaka ya da espri deyip geçiyorlar sonra da "çok alingansin canim" diyorlar.
Aşırı alınganım aşırı 😂
Yemin etsen inanmam😅
Valla bak 😂😂
Sen alingan değilsindir diye düşünüyorum 😅beni kekleme
Benimle alakalı konuları bile üstüme alınmam ben 😂
He şöyle işte 😅 yinede alınmıyorsun diye kimse espri adı altımda bir şey demesin alınmıyoraun, alınmıyorsun bir gün alınacağin tutar..
O sıra da Gökhan;
Yoo tutmaz inci
🙄🙄
Hiç olmadı harbiden 😂 el kol şakası hariç her türlü uyar bana.
Yoo tutmaz inci 😂
😀ben dedim işte jsjs
Gerçekten hiç alınganlık yaptığımı hatırlamıyorum 🤔 espri , şakacık falan severim.
Arkadaşlarla şakalaşmamızı görsen iyi hala hayattasınız dersin 😂
Uzun yaşamaya çalış😀
Yaşamaya çalışmak yorucu bir de uzun vadeli yapmak 🥹
Olsun ekşın güzel kks
Oyyşşş 🫠 en sevdiğim 😂
Espiriyi yapana bakarım açıkçası bide espiri yerine laf sokup sontlra şaka kiiz sende herşeye aliniyosun diyen m. llara tahammülüm yok
Ben kaldırabilirim peki ya sen djdnd
Espri severim ama iyi olmasi lazim.. sululuk başka bir sey döverim.
Uberle tartışmak mı jsjsjs yok ben almım sağol jsjs
Vala benim bir uber var onun sorularina soruyla ap alakali yazıyorum o kadar dikkat imlasina varana kadar affetmez jsjss
Ben her soruya atlarım... her yerde görün beni
Kişi ayirt etmiyorum. soru ayirt edebilirim
Espiriyemi hasretiz 😂
Nerdesin🙄
Burdayım sen nerdesin 🥳
Alıngan yapım yok 😃
Bazıları çok adice oluyor ya
Nasıl yani 😃
Espiri adi altında gömüyor mesela sjss
Mezarcı mıymışlar 😃
Mıymışlar tabi🙄
Takmıcan kafana saç maskesinden başka bir şey 😃
Bime gelen psikolog jsjsj
Hahah ne sandın sjsjdd
Bilmem, hani biraz tavsiye, bir kaç nasihat olurdu gibimsi ama buda guzel hemen modum. yukseldi
Bi zahmet yükselsin o kadar para verdin 😂
Verdigim para aklima geldikçe düşüyor hocam
Sana o zaman acilen reçetene Mezdeke yazıyorum
Aaa mezdeke nasılda unutmamiş jsjsjs🤣🤣🤣
Unutmam snsns
şu an actim mesela istek parça var mı
Nar nar nar 😂😂
Atma o zehirli oku jsjs
Çok ağır bir espri ise kaldırılamaz tabi ki.
Diş görünüş ve cinsel espriler 🤢
her espiriyi kaldırmam , espri var espri var yani laubalice seviye yerlerde haddi aşan esprileri sevmem mesela
Espiri vardır espiri vardır. Kim, nasıl, ne biçimde söylüyor?
Bazısı aynı cümleyi kurar güldürür, bazısı kırar, bazısı sinir bozar.
Espri var espri var. Bazi insanlar espri adi altinda laf sokup, kırıcı olabiliyor. Sonra niye alindin? Her seyin oldugu gibi esprinin de adabi var. Fiziksel, karaktere yönelik ya da laf sokma amacıyla kurulan cumleler espri degildir.
Alınmam ama bazıları çok adi davranarak hassas noktadan vurmayı çok seviyorlar, onlara ufak şaka bile yaptırmam, yapan olursa yerden yere vururum.
Kaldıranlardanım hiç yadırgamam, birde üstüne ben dalga geçerim kendimle.
Espiriyi severim çizmeyi aşmadıkça ve yerinde ve zamanında yapıldıkça.
Espirinin bir dozu vardir onu aşmamak kaydiyla kaldirabilirim ben espiriyi
Çok alınganımdır, her şeyin altında bir şey ararım
Düzgün esprileri kaldırabilirim. Ama fiziksel olarak yapılan esprileri doğru bulmuyorum.
Espri ile patavatsızlığı karıştırmıyorsa birlikte güleriz zaten.
Anında espri ile lafı yapıştıranlardanım
alınmam ama esprileri de sevmem
Kaldırabilirim.
Espiri kaldirabilirim
Kaldırırım alınganlığı ve kasıntıyı sevmem
Hemen alınıyorum
Evet kaldırabilirim
Espri kaldırırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?