Belkide çok az şey bıliyoruzdur bazı şeyleri yanlış bıliyoruzdur?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Çoooook bir Taha suresinde bir ayette şu dua geçiyor bol bol bunu oku
Rabbi zidni ilmen / Ey Rabbim! İlmimi arttır, ziyadeleştir.
Belki arapça öğrenmek olabilir onun dışında küçüklükten beri ilgimi çekiyor severek öğreniyorum zaten 😊
bilinmesi gereken başlıca şeyler belli. onlar olsa yeter
din gelişen bir şey değilki kendini nasıl geliştireceksin :)
Kendini geliştirmen için gelişen bir şey olması gerekmiyor. Hakkında az şey bildiğin bir konuda bir şeyler öğrendiğinde de gelişmiş oluyorsun
@Littlekidlover 🤝
din doğmatik bir bilgidir az bilinen biye bir şey yok şartsız kabullenme vardır ya inanırsın ya da inanmazsın konusurdur (bilimsel din tarihleri inceleyen Teoloji hariç) sabit şeyler konusunda gelişim olmaz inanırsanda ister okursun ister okumazsın sonuçta bir gelişim değildir buda...
O yüzden sakız orucu bozar mı? veya çıplak namaz kılınırmı? gibi soruların yanıtlarını öğrenmek gelişmek değildir.
inançları kuvvetli olanlara bu yüzden yobaz denir gelişim ve ilerleme yoktur istedikleri kadar dini kaynak okusunlar gelişim sıfırdır.
Nasıl bu kadar yanlış anlamış olabilirsin anlamıyorum. Dinde gelişme olmadığını ikimiz de biliyoruz zaten, kimse “sakız orucu bozar mı?” Gibi soruları araştırmanın gelişmek olduğunu iddia etmiyor sana bunu sen çıkardın.
Dinde az bilinen diye bir şey yok ne demek ayrıca? Din hakkında nasıl her şeyi bilebilirsin ki, bilmediğin şeyler vardır arkadaş da onlardan bahsediyor. Bu kadar basit bir konuyu bu kadar karmaşıklaştırma. Dinin tanımını bilip sonra inanmayı ya da inanmamayı seçmek değil konu. Araştırdıkça daha fazla şey öğrenirsin, bu senin inancını değiştirir ya da değiştirmez önemli değil ama bu böyledir
Yobaz denmesinin sebebi de gelişim ve ilerleme olmamasından değil ayrıca. Cahillik ve geri kafalılık için kullanılır o. İnançları kuvvetli diye yobaz mı oluyor
@Littlekidlover "Yobaz denmesinin sebebi de gelişim ve ilerleme olmamasından değil ayrıca. Cahillik ve geri kafalılık için kullanılır o. İnançları kuvvetli diye yobaz mı oluyor" zaten konu bu sen istediğin kadar dini bilgi ve kaynak oku yobazsın...
din araştırma yapılacak bir olgu değil olsa zaten... türkiyede hindistanda yaşayanlara ineğe tapıyorlar, hristayan olarak zaten onların kitapları değişti deniyor v. b. bir şey hiç bir bilimsel araştırma yok...
din olarak nasıl bir gelişim içinde olacaksın? merak ettim ortaya nasıl bir tezle çıkacaksın ?
komikleşmeyin
Ya sen ne anlatıyon. Ben dini araştırırsan kendini geliştirirsin, hayatın güzelleşir, çok doğru bilgiler edinirsin ya da dini daha çok araştırmalısın falan demiyorum. Benim söylemediğim şeyleri söylemişim gibi konuşma.
Dinle ilgili nasıl bilimsel araştırma yapılabilir, din bilimsel bir şey değil zaten? Ben bilimsel araştırma yap demiyorum. Dinle ilgili bilgiler var, kuranda yazan vs. Onları araştırman da araştırma yapmaktır. İlla gidip makale okumana gerek yok bunun için.
Din hakkında kendini geliştirmek demek din konusunda şu anda bildiğinden daha çok şey öğrenmek demektir. Bu konu bu kadar. Gelmiş ne anlatıyorsun
Yobazlıkla ilgili söylediğine de katılmıyorum. Zaten dini kaynakları araştırdıkça yobazlığın azalır gibi bir şey demedim ben, yine kafana göre bir yorum yapmışsın. Bir dine inanmak seni yobaz yapmaz.
Kafanda kurdun şeylere kafanda cevap ver, benim yazmadığım şeyler hakkında konuşacaksan da yazma
@Littlekidlover din doru değil ki doğru bilgi edinme şansın olsun... Tam bir yobazsın...
Din doğmatik bir bilgi kabul edersin bana nasıl kendini geliştirebileceğin somut bir örnek ver ben de sana olmayacağını kanıtlayayım...
kuran okumak için arapça öğrenmek? kendini geliştirmek ( ozaman arapça kursuna git )
yoksa daha hızlı namazmı kılmak istiyorsun?
ya da din alimlerinin hayatlarınımı öğrenicen?
konun inanılmaz saçma dinen gelişme olması mümkün değil.
bunu dünyada görürsün dinen ileri olan ülkelerin gelişmişlik ve huzur oranlarına bak
Artık sinirimi bozmaya başladın gerçekten. Tanımını yaptığın kelimeyi kendi tanımının dışında kullanıyorsun ayırca. Ben dine falan da inanmıyorum nasıl yobaz oluyorum @mk?
Din doğru değil ne demek? Bir şekilde din dediğimiz bir şey var ve bunun kuralları var, bununla ilgili bir sürü bilgi var. Uydurma olsun ya da gerçek olsun fark etmez. Bunları araştırırsan öğrenirsin “bu dine göre şu şöyleymiş” dersin. Buna inanıp inanmamak sana kalmış. “Bu din şunu emrediyor, şunu doğru buluyor ama ben öyle düşünmüyorum” diyebilirsin. Yine de o dinle ilgili bir şey öğrenmiş olursun.
Ben de kendi dinimi çıkarıp onunla ilgili kurallar koyarım. Onları okursan da öğrenmiş olursun. Benim dinim böyle çünkü ve öğrendiğin bilgiler benim dinimi yansıtıyor. Ama ben sana gelip de dinime inanıcaksın kurallarını yerine getiriceksin o zaman kendini geliştirmiş olursun demiyorum. Bu konuda bir şeyler öğrenmiş oluyorsun yine de.
Sırf sen dine inanmıyorsun, boş buluyorsun diye söylemediğin şey kalmadı bence burada asıl yobaz sensin. Ben de dine inanmadığım halde bu kadar basit bir şeyi anlayabiliyorum o kadar zor değil ya.
Dinle ilgili bir fikrin vardır ama detaylı bilgin yoktur, kuran okursun mesela, dinle ilgili bilgin artmış olur, bu konuda kendini geliştirmiş olursun. Bu bilgi senin işine yaramak zorunda değil ya da doğru ve mantıklı falan da olmak zorunda değil ama bilgi sonuçta anlatabiliyor muyum?
Daha hızlı namaz kılmak, din alimlerinin hayatlarını öğrenmek falan ne alaka ya beş yaşında çocukla mı konuştuğunu sanıyorsun? Kendini herkesten zeki sanmayı da bırak. İnsanlara dine inanmayan birinin de yobaz olabileceğini gösteriyorsun böyle konuşarak.
Dinen gelişmiş olmakla ilgili de beni tamamen yanlış anlamışsın. Ben bir ülke dinle ne kadar ilgiliyse o kadar gelişmiştir falan da demedim. En başta dediğim gibi kendi uydurduklarını savunuyorsun burada saçma sapan. Daha fazla saçmalama hala devam ediyorsun
@Littlekidlover nedemek istiyorsun örnek ver... ÖRNEK yaz bakalım nedemek istiyorsun kelime yığınlarının arasında kaybolmazsın belki ozaman
Örnek verdim zaten abicim dini bilmiyorsan kuran okursun bir şeyler öğrenirsin mesela dedim okumadan ne yazıyorsun?
@Littlekidlover offss uydurulmuş birşeyler ne öğrenebilirsin öğreneceğin kaynaklar doğru olmalı bilgileri neyi öğrendin mesela sen? kuran dan ne öğrendin... ? hiç bir şey öğrenemezsin o yüzden gelişim olmaz...
yani Şu dersen anlarım okudum bunları bunların yanlış olduğunu anladım yanlış ları süzerek doğruya vardım dersen belki.
bu sadece içinde bulundumuz din ve inanış için değil tüm dünyadaki inanç sistemi için söylüyorum dinleri öğrenerek insanlar kendileri geliştiremez...
Ya senin anlama sorunun mu var? 5 yaşındaki çocuğa anlatsam daha doğru anlar. On kere yazdım okumuyor musun napıyorsun?
Ben dinler seni geliştirir demedim. On kere daha yazayım mı bunu? Çok bilmiş gibi konuşuyorsun allah aşkına bu kadar uzatma kafamı sktin.
Kurandan hiçbir şey öğrenemezsin ne demek @mk? İslam dininin nasıl bir şey olduğunu öğrenirsin bu kadar basit. Bunu uygulayıp uygulamamak sana kalmış. Bilgiler senin inancına uysa da uymasa da islam dini böyle ve araştırarak bunu öğrenirsin. Sen daha neyi uzatıyorsun benim aklım almıyor ya. Kuran okuyarak ya da herhangi bir dinle ilgili araştırma yaptığında öğrendiğin bilgiler zaten sadece o dini kapsadığı için ve gereksiz olduğu için kendini geliştirmezsin zaten hay ben senin kafanı s2m ya sinir ettin sabahtan beri bu kadar boş yapılmaz ama ya akkdlskdlskdsls git napıyorsan yap uzatma yeter. Bi b*k bilmiyorsun
Gelişim ve değişim iyidir her açıdan.
Din diye bişi yok
Olabilir