Ellerimi defalarca sabunlamadan, 200 ml kolonya dökmeden yıkayamıyorum. Kendimi temizlendiğine nasıl ikna etmem lazım?

Çocukluktan beri okb hastasıyım. İnsanlarla temasim hep çok düşük. El sıkışmam, sarılmam, dış nesnelere çok sık temas etmem. Dışarıdan sipariş ettiğim şeyleri eldivenle alırım. İlaç kullandım, psikologa gittim asla düzelme sağlanmadı. Tüm doktorlar, psikologlar bunu kendi beynimde yenmem gerektiğini söylüyorlar.

Dışarıdan eve geldiğimde veya bir şeye zorunlu olarak temas etmek durumunda kaldığımda ellerimi 10/15 kez sabunlamadan, ellerime neredeyse her gün 150-200 ml kolonya dökmeden temizlendiğini düşünmüyorum.

Mikrop veya bakterilerden korkmuyorum, hastalanmaktan korkmuyorum. Kendi haricimdeki insanların temiz olmadığını düşünüyorum. Onlarla temas etmekten igreniyorum. Doktorlar düşüncelerin değişmesinin zor olduğunu ama eylemleri azaltabilecegimi söylüyorlar.

Yani insanlara karşı yine temiz değil diye düşünebilirsiniz ama eve geldiğinizde temas ettiğiniz insanların temaslarını az kolonya veya az sabun ile temizlemeye inandırın kendinizi diyorlar. Bunu nasıl başaracağım? Ne önerirsiniz?

Ellerimi defalarca sabunlamadan, 200 ml kolonya dökmeden yıkayamıyorum. Kendimi temizlendiğine nasıl ikna etmem lazım?