Kendinizi nasıl tanımlarsınız? Mantığı ağır basan biri misiniz yoksa duygularıyla hareket eden biri mi?
Mantığımla hareket ederim
Duygularım daha ağır basar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kendinizi nasıl tanımlarsınız? Mantığı ağır basan biri misiniz yoksa duygularıyla hareket eden biri mi?
Benim için her zaman duygular ön planda olur ama mantığımı da tamamen bırakmam tabi ki de.. yani bir karar alırken kalbim ile alırım ama mutlaka bu benim mantığıma da uymalı yoksa içim rahat etmez
Kesinlikle kalp. Ne demiş şemsi Tebrizi.
2. Kural Hak Yol' unda ilerlemek yürek işidir, akıl işi değil. Kılavuzun daima yüreğin olsun, omzun üstündeki kafan değil. Nefsini bilenlerden ol silenlerden değil!
5. Kural
Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. "Aman sakın kendini" diye tembihler. Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği: " Bırak kendini, koy gitsin! " Akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!6. Kural Şu dünyadaki çatışma, ön yargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır. Sen sen ol, kelimelere fazla takılma. Aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir. Aşk dilsiz olur.
Teşekkür ederim🙏
Öncelerimi duygularıma önem verip, duygularıma göre hareket ederdim ama artık duygularıma yenik düşüyorum. Çünkü yenik düştüğüm duygularımın bana yaşattığı hayal kırıklığı çok oldu. O yüzden duygularımı kontrol etmeyi büyük ölçüde başardım..
Mantıklı bir harekette bulunmazsan duygularını da yönetemezsin zaten. Bu yüzden mantıklı düşünüp, duygularını da kontrol etmesini bileceksin.
Cevap
29Cevap
Ben hep mantığıyla hareket edrn biri oldum
Duygularla hayat yaşamayı bırakalı on sene oldu artık insanlar bana nasıl geliyorsa ben de o şekilde gidiyorum
Duygularımı çok şiddetli yaşarım ama mantığım ön planda olur duygulara göre hareket edecek olursak ohooo
Duygularıma başvururum ama mantığıma bakıp doğruluğu nedir ne değildir ona göre karar veririm
genelde herkes mantık der ama bir anda duygu seline kapılırız
Mantık genelde sağlıklı oluyor duygu ilişkilerde önemli
Mantık ama mantıken duygularımı da düşünüyorum
Duygularında bence yadsınamaz bir değeri var, ama mantıktan yanayım.
Duygularım önsezilerim beni yanitmaz her zaman kalbimin sesini dinlerim.
Her zaman için mantık.. duygu 2. planda.. senin icin peki?
Her ikisini de dinleyerek hareket ediyorum aslında, biri olmadan diğeri eksik bence.
Duygular ön planda ama bunu toplum içinde belli etmiyorum
Mantığı ön plânda tutmaya çalışırken pek çok kritik dönemeçte duygusal tepkiler verdim, genellikle pek iyi sonuç vermiyor. Yaşam acımasız. Ama yapım bu.
Mantığımı kullanırim çoğunluk ama duygularımıda az miktarda kullanıyom. cunku duygularıma göre hareket edince sonunda hüsran. ama yerine göre değişir yinede.
Aslında yerine kişiye olaya göre değişir ama genelde mantıklı olmayı daha fazla seviyorum
Bir yerde etkisiz kalıyor duygu da mantıkda
Yerine göre mantık yerine göre duygu
Mantığımla hareket ederim
Mantık bi tık önde
Mantıkla hareket eder, duygularla devam ederim.
Duygularimdan mantiga gecemiyorum
Hatalı olan ne ise gider onu bulurum ben 😅
Duygularım ağır basar
Her zaman mantık
mantığımla hareket ederim
Mantık ön plandadır duygular geriden gelir
Mantıklı olanı daha çok önemserim.
duygulu mantık
yüzde 60 mantık, yüzde 40 duygu
Duygular ama mantıksız bir şey yapmam
Duygularımı yitirdim bir tek mantığım kaldı