Ya da şöyle sorayım sevgi alışkanlık mıdır? Yoksa ikisi birbirinden farklı şeyler midir¿
Bu konudaki düşünceleriniz nedir? 💥

Ya da şöyle sorayım sevgi alışkanlık mıdır? Yoksa ikisi birbirinden farklı şeyler midir¿
Bu konudaki düşünceleriniz nedir? 💥

Günaydın Sevgi ve alışkanlık, birbirine benzer görünen ancak temelde farklı iki duygudur. Sevgi, genellikle yoğun bir duygusal bağlılık ve şefkat duygusu olarak tanımlanır. Alışkanlık ise, tekrarlanan bir davranışa duyulan eğilim veya arzu olarak tanımlanır. Sevgi ve alışkanlığı ayırt etmek için bazı ipuçları şunlardır: Duygularınızı analiz edin. Sevgi, genellikle mutluluğu, huzuru ve güveni içeren olumlu duygularla ilişkilendirilir. Alışkanlık ise, genellikle rahatlama veya ödül gibi olumlu duygularla ilişkilendirilebilir. Davranışlarınızı gözlemleyin. Sevgi, genellikle bir kişiye karşı özenli ve şefkatli davranışlarla kendini gösterir. Alışkanlık ise, genellikle bir davranışı tekrarlama eğilimi ile kendini gösterir. İlişkinizin geçmişini düşünün. Sevgi, genellikle zamanla büyüyen ve gelişen bir duygudur. Alışkanlık ise, genellikle daha kısa vadeli ve yüzeysel bir duygudur. İşte sevgi ve alışkanlığı ayırt etmek için bazı sorular:
ablam şimdi şöyle kendi düşünceme göre sevgi ve alışkanlık birbirinden çok farklıdır sevgi adı üstünde bir kişiye sevgi beslemektir ama alışkanlık ise yani tıpkı sigara içmek gibidir hani sigara içenler sinirlerini rahatlatmak ve canları çektikleri için ihtiyaç duyarlar ya heh işte alışkanlıkta öyledir yani bir insanın sana sevgi değil de alışkanlık beslediğini bu sayede anlayabilirsin canı ilgi sevgi çektiğinde sana gelir seni kullanır sonra gider ama sevgi böyle değildir tam tersine sevgi de o sana ihtiyacın olan ne varsa verir ve gitmez o yüzden ikisi birbirinden aşırı farklı şeyler
Çok mantıklı bir açıklama, teşekkür ederim 😌
rica ederim ablam önemli değil
Cevap
5Cevap
Sevgiyi hissedersin alışkanlığı dümdüz yaparsın
Çok net bir ayırt edicilik cümlesi cidden.
Sevgi alışkanlık ve bağlık aynı şey
seversin alışırsın değer verirsin herşeyin olur
Aşk biraz garip bir duygu sonsuza kadar taşırsın.
Sönmeyen bir ışık gibi o kişi olsun olmasın. Onu istemesende taşırsın
Kalbinde oluşan bir özür, kusur gibi
"Onu istemesen de taşırsın"... Bu gerçekten çok anlamlı bir cümle oldu.
❤️ 🌸 kocaman sarildim
beynimizin alışkanlıklardan kurtulma süresi 21 gündür.. kendine 21 gün ver ve o kişiden uzak kaldığın o 21 günün ardından hâlâ aklındaysa maalesef alışkanlık değildir artık adını sen kendin koyacaksın sevgi mi aşk mı
Bu da aşırı mantıklı ya.
Alışkanlık insanın herhangi bir olayda durumda her zaman aynı tepki vermesi aynı şeyi yapmasıdır mesela her gün işe giden bir kadının makyaj yapması alışkanlıktır sevgi ise karşıdaki kişiye ilgi duyma bağlılık hissetmektir her zaman farklı olur gösterilen sevgi yani ikiside birbirinden farklı
Bunu kendi içine sormalı insan bunu en çok içimiz bilir ağır basan sevgi daha basit ve vazgeçilebilir olan alışkanlıktır
Ağır basmak ve vazgecilebilir olmak... kritik noktalar esasında, çok mantıklı.
🦋evet öyle cevap insanın içinde...
Sevgi, bir kişiye olan derin bağlılık, saygı ve duygusal bağ ile ilgiliyken; alışkanlık sıkça tekrarlanan bir davranışın sonucu olabilir çiçeğim 💚
Sevgi emekle zamanla oluşan bir şey. Alışkanlıkda zamanla oluşan olgu. Her sevgi alışkanlık değildir ama geneli öyle.
Ben edemiyorum bilemiycem :D daha doğrusu etmemi gerektiren bi durum olmadı ondan hiç düşünmedim
Ikiside aynı bana göre, insan sevdiğine alisir.
Ayrı kal bi süre
Aradaki fark ne oluyor peki size göre?
Bilemiyorum canım özlem falandır onu kendin hissedersin
Peki, teşekkür ederim
İkiside bağlayıcı şeyler pek bi farkları yok yani bence
Alışkanlıklar kolay geçer sevgi öyle değildir
Eğer bu soru aklına gelse demek bu sevgi değil
Üstüne düşününce biraz anlarsın
Farklı şeylerdir.
Nasıl açıklarsınız peki farkını?
Alışkanlık göre göre normal gelen bir yakın olur sıradan hale gelir. Sevgi ise hep ihtiyaç olan şeydir benim fikrimi bu şekilde.
Anladım, teşekkür ediyorum
Ben teşekkür ederim.
Sevgiii
Soru bu değildi.
sevgi çok takıntı boyutuna gelirse sevgiden çıkar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?