Yoksa daha çok anlık kararlar alıp, o anki duruma göre hareket etmeyi mi tercih edersiniz?

Yoksa daha çok anlık kararlar alıp, o anki duruma göre hareket etmeyi mi tercih edersiniz?

Kısa (Haftalık/Aylık) Orta (6 Ay/1 Yıl) Uzun (1 Yıl / 5Yıl) vade olarak 3 ayrı planım var. Planların vadeleri kısaldıkça detaylar çoğalır. Ve plana uygun hareket edilir. Her koşulda tüm planların da yanlarında bir adet B planı yaparım, bunun dışında hayatın gidişatı da farklı yönelmelere sebep olabilir o zamanlar için de hemen rota yeniden oluşturulup yeni planlar kurarım.
Çok detayci olmak yormuyor mu seni😃
Uzun zamandır böyle olduğum için sorun yaşamıyorum. Hatta aksine herhangi bir durumda hayatıyla ilgili sorun yaşayan çoğu arkadaşım benden fikir alır. Çözüm odaklı olduğum için her zaman bir çıkış yolu bulmak benim hayat tarzım haline geldi. Bunlar çok basit şeyler. Hatta bazen fantezi yapıp, 2 seçenek arasında sıkışmış hissedersem 3.,4.,5. Seçenekleri falan yaratıyorum. Kimsenin aklına gelmeyecek olan farklı yollar değişik fırsatlara da kapı açabiliyor. Eğlenceli yaaa 🙄😂
😃hayatin tempolu o zaman belkide böyle yaşamak daha iyi
Ben oldukça detaylı düşünürüm her ne kadar anı yaşasam da, özellikle gelecek ile ilgili karar alırken iyice düşünür hangi kararın beni nereye götüreceğini mutlu edeceğini ve huzur vereceğini iyice hesaplarım. zaten genellikle bunu yaparken de stresli olmam ya da kaygılı davranmam çünkü aşırı düşünmek de bir süre sonra insanın yanlış karar almasına neden oluyor benim gözümde.
B planı yoksa her zaman C planı vardır. O kadar dikkat ederim
Planin degil pratik zekan var jsjsjs
Ehh çok şükür jsj
Plan yapmam
Çünkü an yaşamak varken banane yarından 😃😃
Ondan değil plan yapmanın bir anlamı yok ki. Bir sürü değişken var asdljkff
Teşkürler aslkdfd
😂rica
Cevap
15Cevap
Hayatı spontane yaşıyorum, çok büyük planlar kurmam ve üstünde de fazla durmam. Detaylı düşünsende olursa olur olmazsa olmaz, yani gerek yok.
Daha detaylı düşünür ona göre hareket ederim
Mantık neyi gerektiriyorsa, kısa zaman veya uzun zaman için ayrı planlar yaparım. Örneğin, çok lazım olan bir şey ise pahalanma ihtimali olan bir ürünü pahalanmadan alabilme imkanım varsa almayı tercih ederim.
Tabiki gelecek planları onemli ama yarına bile çıkmaya garantimiz yokken anı yaşamak daha mantıklı geliyor
En ince detayına kadar düşünen biriyim tüm ihtimalleri bir gözden geçirip öyle yaparım planlarımı
Çok takilmamaya gayret gösteriyorum, sadece o ana odaklanıyorum. Her şeyi akışına bırakıyorum. Planlı hareket ettiğim pek olmuyor.
Gelecekle ilgili genel planlar yaparım o kadar detay her zaman bizim istediğimiz gibi ilerleyemeyebiliyor..
Ben her uzun hem kısa vadeli hep en kötü senoryoya göre olur kafama göre hareket ederim zaten bişey olursa hazırlıklıyım
Detaylı olmaya çalışırım. Mantıklı düşünmeye geleceğimi nasıl güven altına alacağımı düşünüyorum.
Ben çok fazla detaylara indim açıkçası olduğu gibi yaşarım
Allahin dediği olur diyip mücadeleye devam
Orası öyle.. önce plan sonra teslim
A, B ve C planı yaparım mutlaka
Plansiz yaşamak olumsuzluk getirir mi?
Neyseki kriz anlarimda her zaman bir yolunu buluyorum
Yok, zaten dahiyane fikirlerim iyice sıkışınca çıkıyor jdjsjs😃
Planlar tek kisilik olduğu için en ince detayına kadar dusunurum.
10 yıllık kalkınma planı kurarım jdjdndnd
Orta vadede yaparım detaylı olur
Plan yapmıyorum
Hergün ve her gece gelecegi düşünürüm.
Anlık kararlar alırım
su akar yatağını bulur derim hep.
Akışa bırakmak güzel lakin bazen insan attığı adimi önceden bilmeli
Sen sen
Yazıcıyı decamli
anlık karar adamıyım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?