Yalanlar da hayatımızın bir parçası. Bazıları birileri üzülmesin diye söyler bazıları da profesyonel yalancıdır iyi kandırırlar. Siz ne zaman yalana başvurursunuz? Yalansız ne kadar dayanılır?

Yalanlar da hayatımızın bir parçası. Bazıları birileri üzülmesin diye söyler bazıları da profesyonel yalancıdır iyi kandırırlar. Siz ne zaman yalana başvurursunuz? Yalansız ne kadar dayanılır?

Yaşanmaz artık niye mi çünkü yalan söylemem diyen bir insan bile bazen kendini küçük veya büyük yalan söyleme gereksinimi duyuyor kendi üstüme konuşacak olursam örneğin kolay kolay yalan söylemem ama Bazen bazı sebeplerden küçük yalanlar söyleyebiliyorum ve biliyoruz ki yalan yalandır büyük ya da küçük sonuçta doğru söylenmiyor sadece kendimizi kandırıyoruz
Evet yalanır neden olmasın ki. ben yalan söylemiyorum mesela sadece bazen karşımda ki kişiyi kırmamak için susuyorum o kadar. ama Bazı insanlar, yalan söylemenin her zaman yanlış olduğunu ve asla yalan söylenmemesi gerektiğini savunur. Bu görüşe göre, yalan söylemek, başkalarına saygısızlık etmek ve güvenlerini zedelemektir. Ayrıca, yalan söylemek, ilişkileri zedeleyebilir ve çatışmalara yol açabilir. Diğer insanlar ise, yalan söylemenin her zaman yanlış olmadığını ve bazı durumlarda yalan söylenmesinin gerekli olduğunu savunur. Bu görüşe göre, yalan söylemek, başkalarını zarardan korumak veya zarar görmelerini önlemek için gerekli olabilir. Örneğin, bir kişi, bir başkasına kötü bir haber vermekten kaçınmak için ona yalan söyleyebilir.
İki tarafa da zarar vermiyor ise arasıra olabilir. Yalanın iyisi kötüsü olmamak ile beraber şartlara bağlı olarak herkes mutlaka söylemiştir.
Benim genellikle iyi niyetle söylediğim olmuştur. Karşı tarafa zarar vermemek, incitmemek için..
Bazen insanlara duymak istediklerini bazen de duymaları gerekenleri söylemek icab eder.
Lakin insan sevdiğine bunu sık sık yapmamalıdır.
Güven zor kazanılıp kolay kaybedilen bir olgudur
Beni yalan söylemek zorunda bırakanlara mecbur söylerim. Herkese karşı rahat ve şeffaf olmalıyım ki yalana gerek duymayayım, karşımdaki insan anlayışlı ve saygılı olduğu sürece asla yalan söylemem ve nefret ederim bundan. Ben bir şey yaptıysam bunu karşımdakine rahatlıkla söyleyebilmeliyim, tepkisinden diyeceği şeylerden çekinirsem yalana başvururum. Anne babama çok nadirdir yalan söylemişliğim vardır mesela, iyi ki benim ailem olmuşlar.
Cevap
43Cevap
Yalan söylemeden gayet de yaşanıyor. Ne kimseyi üzmemek için nede başka bir şey için yalan söylemeye değmez ‘cause mumu yatsıya kadar yanıyor 😃
Evet yaşanır ama tek başına xddd
Evet, çoğu insan için dürüstlük yaşamın temel bir değeri olarak kabul edilir. Yalan söylemek, ilişkileri zayıflatabilir, güveni sarsabilir ve sonuçta daha fazla sorun yaratabilir. Dürüstlük, sağlıklı ilişkiler ve kişisel mutluluk için önemlidir.
Mesleğim gereği yaşayamam. İyi yalan söylediğim için sıkıntı çekmiyorum.
Bu iyiydi
Oooooo bu daha iyiydi
Esnaf
Pazarlama sektörü?
Açıklama yapın bütün kızlar toplandı burada 😂
Yesss
Aslında keşke hiç yalan söylemeden yaşayabilsek içimizdeki duyguları aklımızdan geçenleri ve tüm doğruları tüm doğruluğu ile söyleme imkanına sahip olsak, ama ne yazık ki şu anda böyle bir durum mümkün değil bazen huzursuzluk olmasın bazen evimizde diye yalan söylemek zorunda kalıyoruz, aslında yalanın hafif olmaz yalan yalandır ama bazı yalanlar hayat kurtarır.
Cevabımı beğendiniz için teşekkür ederim @huzunluyurek
herkes dürüst olsun yalansız bir hayat olmaz sabah iş arkadaşım aşure getirmiş masama koymuş bir iştahla açtım 2 kaşık aldım bıraktım arkadaşımı aradım çok teşekkür ederim diye nasıl olmuş deyince çok güzel olmuş dedim en basitinden ben yalan söylemiyorum diyen en büyük yalancıdır
her doğru her yerde söylenmez
Yalan konuşan insan korkaktır bir tarafı yiyorsa Doğruları söylesin hiçbir zaman yalan söylemedim Tabii kendimi Kurtarmak amaçlı söylemedim ama onun haricinde çok az ortam içinde şakalaşırken falan herkes gibi şöyle oldu böyle yapıldı falan söyleniyor şaka amaçlı
Çok da güzel yaşanır demek isterdim ama bazen her doğru her yerde söylenmiyor olunca ufak da olsa yalan söylüyorum.
Zorunluluk halinde söyleniyor asla söylemem demesin kimse bence
Aynen balımm
Zorunda kalınca çok güzel yalan söyleyebiliyorum, uygun bir zamanda da minnoş kalbim el vermeyip anlatıyorum 🙃
Bende hiç dayanamam anlatırım 😄
Tabi uzun zaman geçtikten sonra hemen vicdana gelmiyorum sjsksk
Olmaz annem olmaz yalansız dolansız düm düz yaşanmaz
Kime sorsan çok dürüst biz yalancılar o kadar az kaldık ki bu dünyada 🥲
Evet tabiki dürüst yalancılarız biz 🤗
Abi açıkça söyleyeyim yani yalan benim her tarafımda. Sadece sözde değil tepkilerimde duygularımda her zaman sahtekarlık var. Açıkcası yalan olmazsa ben de olmazdım. Yalansız yaşayabilenler çok üst seviye insanlar gibi geliyor bana.
Bazen profesyonel yalancı oluyorum bazen yalan söyleyemiyorum, kişisine göre değişir. Yalan söylemeden yaşanır. Genelde anneme hapımı içtim diye yalan söylüyorum ama içmiyorum 😁😁
Hayır yaşanmaz. Yalan hayatın kanunudur. İnsan ister istemez bu yola başvuruyor. Pembe, toz pembe yalanlar söyleyebiliyoruz. Bu bizi kötü yapmaz.
Yaşanır pek etrafinizda istediğiniz kadar insandan pek az kişi bulursunuz.
Çok tanıdık bir durum benim için.
Eskiler yalanla yaşanır mı der, her koşulda dürüstlüğünü korurdu. Şimdi yalan söylemeden durulmaz oldu. Zaman nelere kadir...
yalanı kendime hakaret görürüm
yalan korkmak demektir
korkum yok kimseden
hayatımda nadir olmuştur
aslında yalansız yaşanılır yaşanılmasına da çoğu insan istemez bunu. yalanlar çok daha yumuşak ve duyulmak istenendir çünkü.
Ben yaşıyorum hatta başvurmadığım için çevrem dönme dolaplarla doldu ben halimden memnunum bana yalan söyleyenler düşünsün kendi halini.
Yalansız insan kalmadı. Kötüler her türlü planları için yalan söylüyor, iyiler ise kötülerin tüm şerrinden emin olmak için yalan söylüyor!
Ben söylemiyorum belki dediğimi geçiştiririm yoksa çok dürüstüm
😄😄 Bazı durumlarda konuştugum doğrudur onlarida üstün körü anlatacak sıyrılır gibi olurum sankim
Sevmiyorum yalanı. Yalan olduğunda yeteri kadar doğruyu konuşmayı tercih ediyorum.
Yaşanır taviki de bunu söylerken bile yalan söyledim
yalan olmasa insanlar işsiz kalır aşksız kalır yani devlet adamları aynı şekilde ölürler yani
Yaşanır niye yaşanmasın sadece biz kolaya kaçıyoruz
Yılan dan korkmam Yalandan korktuğum kadar diyen ( En büyük yalancıdır
yalan söylemeyen az söyleyen insana helal olsun çok farklıdır cidden böyle güçlü kaliteli olmak
eskiden çok söylüyordum bırakması çok zor bir şey ama baya azalttım alışan bırakmıyor kolay kolay ve dinimizde de baya günah
Yaşanır miss gibi
İnsan huzurlu oluyor
Maneviyatı yüksek oluyor
Yalandan nefret ederim dürüst insanı severim
Asıl soru yalan söyleyerek yaşanır mı alksjdf çeker vurur biri valla asdfjkl
Yaşanır yalanı ve yaşan söyleyenleri hayatımdan engellerim
Yaşan değildir o jsjd
TDK mısınız hanımefendi
Genelde öyle derler ama şaka yapmıştım neden alındın ki şimdi
Klavye hatası olabilir takılmayın bu kadsr
Takılmıyorum nerden çıkardın arıza mısın sen ya sabah sabah skjdfk
Sen kimsin ne diyonuz saçma sapan konuşmayın ikinizle de işim olmaz benim
Olum slkk mısın sen yürüyorsun bana deli etme beni bakk
Senin kutu doludur güzelim şüphemiz yok sen gel bir de benim kutuya bak ne dersin
Niye dönüyomuşum
Senin kutu ne kadar sağlamsa o kadar sağlamdır
Kaybol git başka şeyle oyna
Neremin küçük neremin büyük olduğunu sen bilemezsin
Görsen dudağını uçuklatacak şeyler hakkında yorum yapma bacımm
Hoşuna gittim dimi
Aynı zamanda azdırıcı 😏
yalan söylenmeden yaşanmaz dostlar hepimizin dilinin ucunda çokta özel bi olay değil farkında olmadan herkese çok saçma konularda yalan söylüyoruz bu tarz şeyler kişiliğe yazar ama yalan büyük bi kozdur
Yalan dolan oyun sevemem durstluk col onemli yalan mutlu edecegine gercekler üzsün daha iyi durstluk pahalı mülktür ucuz insanlarda olmaz
@Gamsızmaviii
Katılıyorum
Yaşanmaz yaşanmamalı, herkes her düşündüğünü düşündüğü an söyleseydi dünya nası bi yer olurdu sorusunun cevabını zaten ricky gervais in yalanın icadı filmi veriyor onu izleyin bence
Nreden yalan söylüypruz biliyor mjsun. cunku insanlar gerçeklerle başedemiyor
Dürüstlük ekmekten eksiltmiyor, yaşanır
Yalansız kimse yoktur. Yunus Emre'nin dediği gibi çok söz yalansız olmaz
Bence sevdiğin insanlara yalan söylersin. Onları üzmemek için olan olayları değiştirdiğimizi düşünüyorum.
Ben yaşayamam
Gerçekçi bir görüş geldi sonunda
Allah'ın bildiğini kulundan niye saklıyım ajsjd
Aferin saklama ksjdfj
Hamuru yalanla yoğurulanlar için imkansız..
Dünya üzerinde yalan söylemeyen insan var mı acaba? 🤔😂
İnsan en büyük yalanı kendine söyler buna son verdiğinde çok güzel yaşanıyor.
Gerçekler acıdır fazla acıda basur yapar örnek biraz garip oldu ama demek istediğim anlaşılmıstır
Yaşanmaz ama asla yalan söylemeyeceğin insanlar vardır.
yaşanıyor bugüne kadar söyleme ihtiyacı duymadım
kredi çeker yine söylerim : )
yaşanır da bazıları şansını çok zorluyor
Yok be yalan olmadan bazı şeyler kötü olurdu
Yaşanmaz. Yalan söylemek hayatın bir parçası.
Yalan önemli olmadan olmaz tabii mdkd
Hayat bir yalandır bilene yakarlar
Zor durumda olduğumda söyleye bilirim.
Yaşanır zaten pek söyleyen biri değilim
Hayır ister istemez bazı durumlarda gerekiyor
Yaşanmaz
Tabii ki yaşanır...*
Yaşanır insan yeterki istesin
Zor yaşanır gibi
Yalanlada yaşanır yalansızds ama onsuz yaşanmaz
Yok imkansız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?