Belki de yarın çok geç olacak...

Zamana bırakmak
Anı yaşamak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Belki de yarın çok geç olacak...

Ben zamana bırakıyorum anı yaşıyorum daha çok.. ama bazen de yeri geliyor sorunu çözmeden içim rahat etmiyor. ne kadar çabalarsak çabalayalım bazen hayata bağlı her şey biz sadece deniyoruz.
Her şeyi zamana bırakmak mı, yoksa anı yaşamak mı? Bu soru, kişisel tercihlere, yaşam görüşüne ve yaşam koşullarına göre değişebilir. İki yaklaşımın da avantajları ve dezavantajları vardır:
**Her Şeyi Zamana Bırakmak:**
- Beklemek ve sabırlı olmak, bazen doğru kararlar almanızı sağlayabilir. Özellikle büyük kararlar almadan önce düşünme zamanı tanımak akıllıca olabilir.
- Zamana bırakma yaklaşımı, duygusal olarak olgunlaşma ve kendinizi daha iyi tanıma fırsatı sunabilir.
**Anı Yaşamak:**
- Anı yaşamak, hayatın tadını çıkarmak ve her anın değerini bilmek anlamına gelir. Anıların birikimi, yaşamı daha dolu ve anlamlı kılabilir.
- Anı yaşama yaklaşımı, bazen risk almayı, yeni deneyimler edinmeyi ve hayatın keyfini çıkarmayı içerir.
En iyi yaklaşım, her iki perspektif arasında denge kurmaktır. Büyük hedefler ve kararlar için zaman ayırmak akıllıca olabilirken, aynı zamanda anın tadını çıkararak ve küçük anları değerlendirerek yaşamın keyfini çıkarabilirsiniz. Hayatta dengeyi bulmak, sizin önceliklerinize ve değerlerinize bağlıdır. Önemli olan, kendinizi mutlu ve tatmin hissettiğiniz bir yaşam tarzını benimsemektir.
Herşeyi zamana bırakmak: Çünkü gün geliyor; hiç tahmin etmediğin şeyler oluyor, hiç ummadığın hayaller gerçekleşiyor, asla geçmeyecek sandığın hüzünler geçiyor. Zaman, çok tuhaf bir kavram. Yalnızca mevsimler değişmiyor, sadece meyveler olgunlaşmıyor ya da bir tek vakit geçmiyor. Zamanla duygular da değişiyor, insan da olgunlaşıyor, acılar geçiyor. Zaman bana çok şey öğretti! Fakat en güzeli sabretmekti. Çünkü yalnızca bu şekilde biraz geriye çekilip her şeye etraflıca bakabiliyor insan. Çünkü öfkeyle, kızgınlıkla ya da kırgınlıkla kör oluyorsun. Sadece sakin bir ruhla düşünerek doğruları görebiliyorsun. Aradan yeterince zaman geçtikten sonra çok daha iyi anlıyorsun her şeyi. Bazı savaşları boşuna vermişim, bazı durumlara boşuna katlanmışım ve bazı insanları iyi ki kaybetmişim diyorsun. Yani üstesinden gelemiyorsanız zamana bırakın o halleder, inanın..
Rica ederim 🙂
Değişir ama bence zamana bırakmak aptalca bazı şeyler vardır öngörüyorsundur hissediyorsun ve farkındasın ama kabullenemiyorsun iyide gelse o an için cesarette edemesen kabullenemek istemesen de kaybetmeyi bazen iyidir o şeyden vazgeçmek anı mutlu yaşayacağım diye kendinden vazgeçmemek kendini heba edip harcamamak lazım
Ya farklı olursa bu sefer diye her şans tanıdığında bir şeye kendine olan saygını yitirirsin harcanır tükenirsin kendini değiştiremeyeceğin şeylerden uzak tutmak kendinden vazgeçmektense o şeyden vazgeçmek en iyisidir
Cevap
25Cevap
Yerine göre diyelim.. Bazı şeyler için acele etmemek ya da fazla hırs yapmamak gerek..
Bazı şeyleri zamana bırakmak gerekir.. Bazen zamanı değildir o şeyin.. O an yanlış olan, hata olanlar bir zaman sonra doğru olan oluyor.. Yeri ve zamanı olması önemli..
Ne olduğuna bağlı.
Ama insan ilişkileri için sorulmus bir soruysa bu, zamana bırakmak en doğrusudur. İçinizdeki olumsuz duygular, coşkulu duygular zamanla yatışır. Birini sevip sevmediğinizi de öyle anlarsınız, birini affedip affetmeyeceğinizi de.
Anı yaşamak biraz öfkeyle kalkıp zararla oturmaya benzer çoğu zaman. Geleceğe yönelik planlar yapmadan an yaşanmamalı
Ani yaşamaktır tercihim, bugün varız yarın yokuz. Hayatın tadını çıkarmak önemli acısıyla tatlısıyla….
illaki zamana bırakmak gereken durumlarda olur, ama dediğim gibi bugün varız yarın yokuz zaman ise tıkır tıkır işliyor
Evet Özdemir Asaf ın da dediği gibi "Herşeyi zamana bıraktık, zamanımız var mı bilmeden" hiçbirşeyi zamana yahut yarına bırakmayın evet bazı şeyler gerçekten zamana bırakılmalı çünkü bazen başka bir seçenek kalmaz ama o bazı durumlar dışında herşeyin anında yaşanması zamana bırakılmaması gerektiği kanaatindeyim
Anı yaşamanın karşıtı zamana bırakmak değildir ki... Anı yaşamanın karşıtı geleceği ya da geçmişi çok fazla düşünmektir.. Carpe diem diyorum. 😂
Anı yaşamak, dünü hatırlamak ve yarını planlamak. Hepsini bir arada yapmak daha mantıklı.
Valla bilmiyorum anı yaşayınca "çok gamsizsin" diyorlar. Zamana birakinca da çözülmuyor hiçbir şey. İkisinin arasında bir yerdeyim.
Ne zaman anı yaşayabiliyoruz ki? Kafada ki düşüncelerden anı yaşayamıyorum ben. Bazen yaşadığım da oluyor 🤔
Akışina bırakmak en güzeli sanırım çünkü her şey zamanla oluyor ama hiç bir şey zamanında olmuyor öyle bir şey işte...
Üç günlük dünya. Anı yaşayın. Bazı şeyleri evet zamana bırakmak gerekiyor ama istiyorsanız anı yaşayın.
Konuya göre değişir. Bazı olaylarda zamana bırakmak , bazılarında ise anı yaşamak
Bazen anı yaşıycaksın bazen zamana bırakacaksın
Anı doyasıya yaşamak çünkü bir saniyemiz meçhul..
Zamana bırakılacak şeyler farklı, anı yaşayacak şeyler farklı. Konudan konuya değişir
Neyi zamana bırakıyoruz mesela? Neyi şu an yaşıyoruz?
Bende ikisinin arasında kaldım ne yapacağımı bilmiyorum
Bence zamana bırakmak en güzeli zaman bize her şeyi en güzel şekilde gösteriyor
Konuya bağlı, bazı şeyleri zamana bırakmak gerekir bazı şeyleri de o an yaşamak gerekir.
Konuya göre değişiyor
o yaşam felsefenle alakalı.. ne iş olursa olsun yapacağımı yapar gerisini ben zamana bırakırım.. anı zaten yaşıyosun bi şekilde.🤷♂️
Zamanında sevgilimle seks yapmadıgım için çok pişmanım
İkisini de yapmak gerekiyor bazen şartlara göre.
Zaman her şeyin ilacıdır bence
Anı yaşamak bence.
An'dan ötesi an'sızdır.
%50 %50 diyelim biz buna
Anı yaşamakta çok iyi değilim… 😅
Ne yaşarsam yaşadığım her şey kârdır
Anı yaşa yarına çıkacagın garansi yok
Anı yaşamak tabiki de.
Anı yaşamak önemlidir tekrar ı olmaz
Zaman ilaç gibi geliyor bazen
Bazı şeyler zamana bazıları ana yakışıyor...
Akışına birak gitsin
Artık zamana bırakmak istemiyorum
Zamana bırakıp hayatı güzelleştirerek anı yaşamak.
Anı yaşamak gerekir zira geleceğin olacağı meçhul
çok geç oldu zaten...
Ben anı yaşarım, zamanla bir işim yok.
Zamana bıraktım ben
Zamana bırakmak
Anı yaşamak
anı yaşıyorum
Anı yaşamak
Ani yasamak
Anı yaşamak..
Zamana bırakmak
Anı yaşamak