Karşınızdakiyle konuşmadan evvel onu kırma ihtimalini düşünür müsünüz? Anneannem bir söz söylemeden önce kırk kere düşün bir kez konuş derdi. Çok doğru bir söz.

Karşınızdakiyle konuşmadan evvel onu kırma ihtimalini düşünür müsünüz? Anneannem bir söz söylemeden önce kırk kere düşün bir kez konuş derdi. Çok doğru bir söz.
Merhaba,
İnsan olmadıkları, insancıl olmadıkları içindir. Yunus Emre bir kez gönül yıktın ise bu kıldığını namaz değil demiş! 😅
Öyle değilim ama öyle olanların kıymeti biliniyor, kıymetli oluyor maalesef...
Merhaba
Evet nedense böyleleri değerli oluyor ama yine de çizgimizden şaşmayalım.🙂
EyvAllah ben şaşma taraftarıyım artık mümkün olduğunca aksi halde sömürüyorlar kullanıyorlar sen şaşma 😅 nasıl istersen 😅
Peki...😅
Hihi 😅
Ben öyle değilim kalp kırmaktan nefret ederim tam tersi.. bu yüzden de kimsenin kalbini kırmak istemem ama çoğu insan kötüdür Bazı insanlar duygusal olarak başkalarını anlamakta veya başkalarına saygı göstermekte zorluk çekebilirler. Bu eksiklik, kalp kırmalarına neden olabilir. Bazı kişiler, kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini başkalarının duygusal ihtiyaçlarının önünde tutarlar ve bu nedenle başkalarının duygusal refahını ihmal edebilirler. İletişim becerileri eksik olan kişiler, duygusal tepkilerini sağlıklı bir şekilde ifade etmek yerine, başkalarını incitebilecek veya kırabilecek sözler kullanabilirler. İnternet ve sosyal medya platformları, insanların anonim olarak veya yüz yüze olmadan başkalarına daha az empati göstermelerine ve duygusal olarak incitebilmelerine olanak tanır.
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Kalb, Allahü teâlânın komşusudur. Allahü teâlâya kalbin yakın olduğu kadar hiçbir şey yakın değildir. Mümin olsun, asi olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. Çünkü, asi olan komşuyu da korumak lazımdır. Sakınınız, sakınınız, kalb kırmaktan pek sakınınız! Allahü teâlâyı en ziyade inciten küfürden sonra, kalb kırmak gibi büyük günah yoktur. Çünkü, Allahü teâlâya ulaşan şeylerin en yakın olanı kalbdir.
Yorum için çok teşekkürler. Her bir cümlenize katılıyorum.🌺
Benim değil büyüklerimizin yorumu 😇
EİC için teşekkür ederim
Rica ederim
Belkide onlarda kalp olmadigi icindir
Ondan kirmasini çok severler
Karsidaki insanin dusuncelerini bile dusunmezler
Hep kendileri istedigini yaparlar
Oysaki kalp kirmak kabe yikmak kadar günah oldugunu bilmezler
Evet o an insanın kalp atışı sanki kulaklarında duyuluyor. Çok kötü bir his.
Aynen öyle
Rabbim ne diyor üzulme kulum ben kirik kalplerdeyim diye buyuruyor sende üzulme elbet kiranlar kirdigi yerden kirilirlar 😊🌹
Çok doğru. Teşekkürler💞🌺
Rica ederim 🌹
Tsk ederim güzel insan 🌹😊
Cevap
10Cevap
Karşımdaki insanın yaklaşımına göre değişir. Kim kırdı senin kalbini?😮
Kimse🙂
Teşekkürler.🙂
Ben kalp kırmaktan çok korkarım ama yinede istemeden bazen kırdığım kalpler oluyor.. bazen karındakini kırmamak için birşeyler söylersin ama b söylediklerin karşındakini kırar farkedemezsin..
Ben öyle değilim en azından buna zorlanmadıkça. Keşke demeseydim dediğim üzüldüğüm durumlarda oldu.
Farkına varamadan bazen kirabiliyorum sonra pişman oluyorum kırdığım icin
Kolay kolay kimseyi kıran biri değilim, birini kırdıysam muhakkak hak etmiştir
Yani en sevmediğim huyumdur. Bazen dilimin ayari olmuyor
Kesinlikle değilim. Kalp kırmak hoş degil. Merhamet önde gidiyor.
istemeden cok kırdım ve hep kaybettim 😢
Peki bu huyunuzu düzeltmek için çabalıyor musunuz?
Tamamen bitirmek zor zaten. En azından fark etmeniz güzel.
Birilerini kaybedicegiz ki gelenin kıymetini bilelim.🙂 bundan sonra ona göre dikkatli davranalım.
Ben çok fazla önemli bir şey olmadıkça kimsenin kalbini kırmaktan yanayım
Odun oldukları icin
Kalp kırmamaya çalışırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?