♾️ Bir konuda başarısız olduğunuz zaman hangi duyguları hissediyorsunuz? başarmak için kendinizi daha çok zorlar mısınız, yoksa soğur musunuz birden.

♾️ Bir konuda başarısız olduğunuz zaman hangi duyguları hissediyorsunuz? başarmak için kendinizi daha çok zorlar mısınız, yoksa soğur musunuz birden.

Enerjinizin moralinizin yüksek olduğu dönemde daha çok hırslandırıp ama aynı zamanda demoralizasyon kaynağıdır ve geminizde bir delik açmıştır. Siz yola devam edersiniz.
Lakin başarısızlık devam ederse gemide yeni delikler açılır ve adım adım batışa gidersiniz. Bir süre sonra enerjin tükenir. Eski hevesin kalma,. Fizik/mental çöküş at başı gider. Bir üst seviyedeki dirençleri test edemediğin gibi alt düzeylerdeki destek noktaların da yıkılır ve sürekli geriye ket vurursun.
İnsan, hayatta ne kadar çok emekle başarıya kadar çabuk ulaşırsa o kadar mutlu ve güçlü olur ve o kadar kaliteli yaşar.
Bazı şeyler de mukadderattır. Her ne kadar kaderi biraz da kendi tercihlerimiz ve gayretimiz tayin ediyor gibi görünse de bunlar öyle sandığımız kadar da belirleyici değildir.
Sen kendine, ailene, topluma, insanlığa faydalı bir iş yapıyorsan üçte biri senin çaban üçte ikisi Tanrının dilemesiyle olur
Sen zararlı bir iş yapıyorsan üçte ikisi senin gayretin, üçte biri Tanrının dilemesiyle olur.
Son tahlilde her şey eninde sonunda Tanrının dilemesiyle olur. Her başarısızlığa düştüğümüzde birileri size kalkıp da saçma sapan """Hatayı kendinde ara"""" falan diyorsa çok da itibar etmeyin. Kaldı ki her şeyde sizi suçlayan kişi, sizi yetersiz gören kişi dostunuz falan değil sizi aşağı çekmeye çalışan gizli düşmanınızdır.
Yusuf Peygamber niye hapse düştü? Hatalı olduğu için mi? Eyüp Peygamber hayatı boyu niye hastalıklarla sınandı hayat boyu? Günahkar olduğu için mi? İsa Peygamber niye çarmıha gerildi? Kötülük abidesi olduğu için mi? Muhammed Peygamberin hayatı boyunca görmediği zulüm kalmadı? Suçlu olduğu için mi?
Ne kadar iyi niyetli, gayretkeş olursanız olun. Tanrı sizi başarısızlıkla, mahrumiyetle, yoksullukla/yoksunlukla, zilletle sınayacaksa varacağımız netice eninde sonunda budur.
Erkek popülasyonunun en az yüzde 80'i iyi niyetle canını dişine takar çalışır. Bir gün kariyerin zirvesine ulaşıp cazibe merkezi bir kadınla evlenmek için. Peki soruyorum. Hepsi amacına ulaşabiliyor mu?
İnsan hayatta kendi hikayesini yaşama mücadelesi verirken, kendi yolunda ilerlerken, karşısına sadece başarılar ve yüz güldüren zaferler çıkmıyor. birtakım gibi kendi hayallerine gidiyor her birey ama bakıyoruz ki aslında tek başına yürüyor, bu esnada aksilikler, zor tecrübeler bir şekilde insanın karşısına rakip takım misali atak yapıyor. Maç devam ederken sahayı terketmek elbette ki doğru olmayacaktır. Son dakikaya kadar insan kendi hayatının kendi hayallerinin gerçekleşmesi için sarsılsa bile yıkılmadan, vazgeçmeden o golü bulmak uğruna güçlüce mücadele edecektir.
O an bir sinir olurum ama yapmam gereken bir konuysa biraz sakin kafayla tekrardan üstüne giderim. Başarısızlık beni hemen yıldırmaz.
Rica ederim 😊🦋
Birden soğumam da hirslanmamda azimli olmaya çalışırım benn
Rica ederim 🌷
Cevap
19Cevap
Konuya bağlı biraz haketmediğim bir durum olduysa daha çok çalışırım hakettiğim halde hir torpil sonucunda kaybedince de sinirlenir bırakırım
Hırslanırım, kolları yeniden sıvarım.
Elbette baya moralim bozulur.. ki ben baya baya bozulur.. ama hevesim kalmışsa eğer.. yine uğraşırım.. inat ettiysem o iş olmuştur.. kolay pes eden biri değilim.. 100 kere yenileyim.. 101 e niyet ederim.. uğraşmayı zatan seven biriyim.. o 100 de baya tecrübe etmişimdir çok şey öğrenmişimdir. ama pes etmem ya yeterki hevesim olsun..
Bazen duruma göre değişiyor. Çok çabuk motivasyonum düşüyor.
Başarısızlık mutsuz hissettiriyor sadece, eskisinden daha fazla hırslı olmamı sağlamıyor ya da moralimi bozup hedefime ulaşmamı engellemiyor. Eğer bir şeyi gerçekten istiyorsam başarmak için uğraşmaya devam ediyorum.
Bugün moralimi bozar yarın istediğimi alırım😄
Bir şeye maksimum bir gün üzülürüm. Bu sebeple bugün moralimi bozar belki ama yarın için garanti veremem.
Yetişkin olmak böyle bir his sanırım, bugün sizi üzen şeyler yarın düzeltmeniz için fitili ateşleyebiliyor.
O an çok moralim bozuluyor birkaç gün içimden onu yapmak gelmiyor
Sonrasında eğer başarmak zorundaysam
Mecbur o işe girişiyorum yeniden
Olanla ölene çare yok mantığıyla bakarım hayata attığım adımları geçmişteki yanlışları goze alarak ilerlerim hırslı da değilim ama başarısız oldugum konuda attığım adımları tekrar etmem
o başarıyı elde etmek için yaptığım şeylere bağlı mesela çok çalışıp başarısız olursam hırslanıyorum az çalışıp başarısız olursam moralim bozuluyor
Adımlarımı geri sayarım ve hatamı bulmaya çalışırım, sonra bir daha ve bir daha. Pes etmek benim gibi bir kadına yakışmaz.
Sinirim moralim bozulur öfkelenirim de ama yine de bu daha çok hırslanmama sebep olur ne olursa başarmam gerektiğini gösterir
İnadına yaparım inadına zorlarım olana kadar yıllar geçse bile yaparım başarırım. Başarısızlık bir seçenek değildir.
Şahsen bu saatten sonra üzüntü getirmekten baska bir işe yaramaz tekrar tekrar ayağa kalkmak yorucu
Hırs yaparım, üstüne giderim başarana kadar.
Anlık moralimi bozsada hırsla sarılırım. Başarmak için mücadele ederim tabi ki
Kafaya takarım. En iyisi olana kadar uğraşırım.
Başarısızlk diye bir sey yoktur
Deneyim diye bir sey vardır
Bazen kazanırız bazen ögreniriz
Moralimi tabi ki bozar ama ben kolay pes etmem. Tekrar tekrar denerim.
Açıkçası moralimi bozar ondan sonra hırslandırır tabii ilk etapta moralimi bozar
Moralimi bozar. Ben kazandıkça daha da hırslanıyorum
Hırslandırır kolayca vazgeçen biri değilim. Hedefe daha çok kitlenirim.
ilk etki moral bozukluğu, hırs kısmı bende pek yok, yine bildiğim gibi yapıyorum bir halim var!
Yenilen pehlivan güreşe doymaz misali, kamçılanmış hale gelir ruhum, çabalamak kazandırır
Moralimi bozar artı psikolojim bozulur kafama takarım
Maalesef hevesimi kırar. Biraz maymun iştahlıyım ve yeniden heveslenmem zaman alır.
moral bozar dunyalik hirs edemem hic bir seye
Akademik olaraksa moralimi bozar entrika çevirme intikam alma gibi birşeyse hırslandırır
Moralimi bozar hemde oyle bi bozar ki depresyons bile girerim
Küçük bir başarısızlık yaşamadan hırsalanarak çalışamıyorum :/
Başta biraz moralim bozulur sonra inat ederim daha da hırslanırım
Daha çok moral bozar sempatik face oo Fenomen olmuşsun bir aferini hak ettin
Her ikisini aynı anda yapar
üzülürüm ama hırsım daha çok basar
Biraz moralim ve hevesim kırılır..
Hırs yapıyorum genelde
Başarısız olmadım hiç
Moralimi bozar
İkisi de olur ama daha çok hırslandırır
Önce moralim bozulur sonrada hırs yaparım.
Başarısızlık beni hirslandirir
Moralimi bozsa da motive olurum
Moralimi boziiyii
Daha fazla hırs yapıp en iyisini yaparım.
Hırslandırır😈
Valla dürüst olayım moral bozuyor biraz ya
Aha görselde Ciri yi gördüm
Ticari rekabet
Hırs yaparım
Başarısızlık moralimi bozar bayağı
Nötr
hırstan delirtir
Barış heryerdesin
İlk moral bozar sonra tekrar ndbd
Hırslandırır
ben tekrar denerim