Seni sevip sevmediğimi bilmiyorum ne demek?

Anlamak istiyorum bu cümlenin ne demek olduğunu anlayıp hayatıma bir yön çizmek istiyorum. 9 yıllık bir ilişkiydi bizimkisi, üniversitede tanıştık , ilk başta ben onu zorladım beni sevmesi için ama beni sevdiğine emin olana kadar bana hiç aşkım demedi, hiç seni seviyorum demedi 6 ayın sonunda kendiliğinden birgün aşkım dedi ve öyle de başladı. ilk 4 yıl herşey güzeldi tek sorun kıskançlıktı. Sonra işe başladı ve sorunlar büyümeye devam etti. Ne birlikte olabiliyoduk ne de ayrılabiliyoduk. Bundan 1 sene öncesine kadar aynı şehirdeydik 1 sene önce çalışmak için başka şehre gitti ve koptu artık herşey. Ama bu bir senelik ayrılık süresince birşekilde hep telefonla görüştük 2 ay aramadık sonra aradık. ve arayan da ben oldum genelde. Bu görüşmelerimizde hep birdaha olmıcak mı sorusuna bilmiyorum cevabını aldım. Beni seviyor musun? bilmiyorum. Ama çok özledim diyodu. Ve biz bu 9 ay ayrılık süresince hiç yüzyüze görüşmedik hiç benim bulunduğum yere gelmedi. Son görüşmemizden sonra 3 ay olmuştu ve ben gece çok özledim onu gece 3te onu aradım açtı telefonumu, aynı şehirde olduğumuzu söyledi 2 saate yakın konuştuk ve daha ben ona sormadan hayatında biri var mı dedi, hiç oldu mu dedi. yüzyüze görüşmek istediğini söyledi ve kabul ettim. Yüzyüze görüştüğümüzde benim ona sorum telefonundan beni sildin mi oldu ,o da hayır eskisi gibi duruyor aşkım diye dedi. bana beni çok üzdüğünü ve beni sevip sevmediğini bilmediğini söyledi. hiçbişeyden emin olmuyormuş. Yine gitti başka şehire ve ben sadece emin olmak istiyorum artık. Onu beklemek mi doğru yoksa yoluma devam etmek mi? artık çok yoruldum ve çıkamıyorum işin içinden. Ne yapsam geri döndürebilrim bilmiyorum...
Seni sevip sevmediğimi bilmiyorum ne demek?