Kendi isteğimle kapandım baskıyla kapandım diyenlere de üzülüyorum. Özellikle dini kültürden ibaret sanan ailelerinin o yaşa kadar dinden asla bahsetmeyip 18 yaşına bastığında zorla kapanacaksın denmesi kanıma dokunuyor. Dini eğitim en baştan ve doğru şekilde verilirse çocuk kendiliğinden tesettürle ilgilenecek.
Liseye geçmeden önce kendi isteğimle kapandım. Sonradan kapanmak ortam açısından zor geleceği için liseye başlamadan hemen önceki yaz tatilinde kapandım, beni arkadaş olarak böyle tanısınlar , kabul etsinler baştan diye çok da mutluyum kararımdan.
Ailem o zamanlar erken , istersen biraz daha büyü öyle kapan bile demişti baskı yapmak yerine.
Hayır hiç baskı görmedim Bunun baskı ile olacağınada inanmıyorum, elinde sonunda bu şekilde kapananların karı acık olduğunu ve dindende tiksindiklerine sahit oldum
Yok istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Kapanmam için de baskı yapılmadı açılmamam için de. Sadece arkadaşlarımdan bazıları sordu neden açıldın diye size söylediğim gibi söyledim onlar da bunun sevmesi mi olurmuş ne alaka kız gibi hissetmemek gibi tepkiler verdiler
Ha bu tepkileri verenler tesettürlüydü. Aynı şeyleri 2 3 kez tekrar eden 4 kişiyle görüşmeyi kestim. Sonradan tekrar gördüm 2si açılmış. Aile baskısıyla kapanmışlardı sanırım onlar da ben istediğim gibi kapanıp açılınca kendi içlerinde huzursuzluk yaşadılar diye düşünüyorum. Kapanmam bunları görüp elememe yaradı açıkçası.
Benim şimdi 5 arkadaşım var 3ü tesettürlü çokta güzel anlaşıyoruz yani onlar kendi istekleriyle kapanmışlar aile baskısıyla kapananlar biraz saldırgan oluyor bence haklı da olabilirler. Keşke böyle olmasa ama işte insan ailesini seçemiyor. Üzücü
önemli değil. öncesinde de inançlı biriydim, namaz kılıyordum, sadece kapanmak kalmıştı onu da yaptım :) bence ahlaken ve ibadet anlamında dikkat edenler zaten zamanla kapanmak istiyor ama sadece baskıyla kapananlar neden kapandığını bilmiyor.