Arkadaşlar bu aralar bana bi ölüm korkusu sardı ve her seferinde herseye dikkat eder oldum ama namazda eksikligim var kılmak içimden gelmiyor başlasam tekrar bırakıyorum kendime çekin düzen vermek istiyorum gidip kabir sorularina baktim bilirsek yerimiz genişler bilemesek yerimiz daralir Rabbim sorulari bilecek ve sırat köprüsünden geçmeyi nasip etsin ve münker ve nekir bize arapça şekilde sorucak bizde karşılığinda cevap verirken dilimiz arapça olarak cevap vericek diriden korkun diyolar ama ben ölmekten de korkuyorum Rabbim hepimizi doğru yola ve tövbe etmiş kullarından nasip etsin Amin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hocalardan din öğrenirsen böyle olur. Anlatırlar hikayeyi basarlar yalanı, hiç utanmazlar birde rüyalarında Allah'ı görürler.
Vicdanın isyan ediyor böyle din olmaz diyor işte. Aç Kuranı Türkçe oku bakalım bugüne kadar öğrendiğin dinle ne kadar alakası var.
Erhan Aktaş öneririm ücretsiz şekilde edinebilirsin PDF de mevcut
048 Yorumla- +1 yıl
Kur'an'ı Türkçe okuyunca İslam'ı öğrenmiş mi oluyorsunuz 😂😂😂😂
Soran+1 yılTürkçe degil ki arapca meal demek istemistir arkadas dalga gecme
Soran+1 yılBen böyle bi hocaya rast gelmedim ve ki dedigim şekilde var olan bise ben yok diyemem
- +1 yıl
Yav bunlar din düşmanı bunun verdiği Hoca'dan ne bekliyorsun. Kur'an'ın Türkçe mealinden İslam öğrenilmiş olsaydı Kuran'da namazların kaçar rekat kılınması gerektiği, zekâtın ölçüsü, hacca gidince yapman gerekenler yazardı. Niye yazmıyor? Mesela Hristiyan biri Müslüman olmaya karar verdi. Açtı meal okudu. Sürekli Namaz kıl diyor. Adam namaz kılacak ama nasıl kılması gerektiği yazmıyor eee bu adam nereden öğrenecek nasıl kılınacağını? Bunların kafası bu kadar çalışıyor işte. Meal okuyunca İslam'ı öğrendiklerini sanıyorlar
- +1 yıl
@Mentalite01 Yav hadi Namaz Kuranda yok diyelim bana 1 hadis göster namazın nasıl kılındığını gösteren de herkes öğrensin
- +1 yıl
@Mentalite01 Zuhruf Suresi 44. Ayet "Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz." Peki şimdi sen kurandan sorguya çekileceksen ne yapman gerek hayatüs sahabe mi okumalısın :D
- +1 yıl
@Mentalite01 Evet 5 kuruş almadan insanı kendi hocalarınla karıştırmışsın. Bak Kuran ne diyor.
Tevbe Suresi 34. Ayet " Ey o bütün iyman edenler! haberiniz olsun ki Ahbar ve Ruhbandan bir çoğu nâsın mallarını haksızlıkla yerler ve Allah yolundan çevirirler, ... - +1 yıl
- +1 yıl
@di00ib ayetleri kendi kafana göre yorumlamak yerine bu ayetlerin hangi olay üzerine indiğini hiç mi akıl etmiyor senin gibi dinsizler🤣🤣 mesela neden Kur'an'ı Kerim de sürekli peygambere yönlendiren ayetler varken sen ve senin gibi dinsiz hocaların bu ayetleri bilerek görmezden gelerek onun hayatını okumak yerine ayetleri kendi kafanıza göre işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz
- +1 yıl
@di00ib Ve hiç şubhesiz o (Kur'an), senin ve kavmin için gerçekten bir zikirdir. Siz (ondan) sorulacaksınız." (Zuhruf 44)
Evvela bu ayetin Mekki olduğunu yâni Kur'an-ı Kerimin bizzat kendilerine indiği yerin puperest muşrikleri hakkında ve zamanda indiğini, Kur'an-ı kerime iman etmeyerek kufur üzere kalmaları üzerine kendi lisanlarıyla anladıkları halde iman etmemeleri sebebiyle Kur'an nîmetinden hesaba çekileceklerini ayetin siyak ve sibakından anlıyoruz.
İkinci olarak, Kur'an-ı Kerimde 6 binden fazla ayet varken ve bunların içerisinde "size Kur'an-ı ve Hikmet'i verdik; Rasula uyun vb." ifadeleri olmasına rağmen eline büyüteç ve cımbız alarak mutezililiğe delil bulamazsınız.
Sunneti - hadisi kabul edenler 'Kur'an-ı Kerimden sorulmayacağız mı!' diyor? Kur'andan sorulacaksınız ifadesi, "sadece" Kur'an-ı Kerimden bir test kitabı gibi sorulacaksınız değil, "özellikle Kur'an-ı Kerimden sorulacaksınız" demektir. Rasula muhalefet eden, Onun Kadr-i kıymetini bilmeyen sapıklar zaten Kur'ana tâbi değildir!🤣🤣🤣 - +1 yıl
@Mentalite01 Sen soruya cevap ver. Namaz nasıl kılınırmış yazan bir hadis soruyorum. Kuranda yok dedin ya şimdi sen var olanı göster.
- +1 yıl
- +1 yıl
@di00ib "eğer gösterirsen Allah'a yemin ederim ki İslam hak dindir. Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesselem'in onun peygamberidir. La ilahe illallah Muhammeden Resulullah diyeceğim. Sen gösterdiğin halde imân etmez inkâr devam edersem ömrüm boyunca Allah'ın laneti ve gazabı üzerime olsun " dersen sana seve seve kapak yaparım. Boş yere kurşun sıkmıyorum artık. İşimi garantiye almayı severim 😂
- +1 yıl
@Mentalite01 Benim Allah'ım herşeyi bilen ve herşeye gücü yetendir. Senin Allah'ın ise bir ayet indirmek için insana veya bir olaya ihtiyaç duyuyor. Kendi dininden olmayanlar dinsizmi oluyor? Senin Allah'ın bile 3 din indirmedimi? Kuranda NEBİ RESUL ve MUHAMMED olarak en az 3 farklı şekilde hitap vardır ama sizin hocalarınız hepsine peygamber der. Sanki Allah hepsine peygamber demeyi bilmiyormuş gibi birde Allah'a din öğretiyorsunuz. Sonrada ayetleri kafasına göre yorumlayan biz mi oluyoruz? Ha unutmadan Allah aklı ve kitabı okuyup anla diye verdi. Anlamayacağın kitaptan sorguya çeken Allah nasıl olurda ADİL olabilir? MP3 playerdan farkınız yok bu nasıl bir cehalet böyle?
- +1 yıl
@Mentalite01 boş yapma namaz hadisi yazmanı bekliyorum
- +1 yıl
@di00ib kendi cehaletini görmeden millete ilim satıyor🤣🤣🤣Senin Allah'ın ise bir ayet indirmek için insana veya bir olaya ihtiyaç duyuyor.🤣🤣🤣 Şimdi sana ilk kapak 🤣🤣🤣1) Olay olmadan nasıl ayet inmesini bekliyor siz hadis kâfirleri 🤣🤣🤣 Hz.. Adem aleyhisselam dünyaya ilk geldiğinde daha para icat edilmeden Faiz haram ayeti mi indiriyor senin Rabbin🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
@di00ib boş yaptığın için kapak alınca sana boş geliyor olabilir mi 🤣🤣🤣 öyle bedavaya bilgi yok kanka sen dediğimi yap. Eğer ispat edersen hadis kafiri olmaktan vazgeçerek iman edeceğim eğer sen namaz ile ilgili hadisleri yazdığın halde, hadisleri inkâr etmeye devam edersem Allah'ın laneti ve gazabı ömür boyu üzerime olsun dersen sana bilgi vereceğim. Öyle 3 kuruşa 5 köfte yok sana bugün
- +1 yıl
@Mentalite01 Evet benim rabbim ademi yaratırken ona VİCDAN, AHLAK VE AKIL VERDİ bunların hepsinde RİBA haramdır. Bugün tüm dünyada RİBA suç kabul edilir. Dünyadaki bütün ülkeler oturup Kuran okuyup mu RİBAYİ suç kabul ettiler sence?
Ha şimdi sen Riba ile faiz arasındaki farkı da bilmezsin. Bu yüzden Elin gavurunun Dolarını ya da elin gavurunun değerini belirlediği Altını kullanırsınız. - +1 yıl
@di00ib Kuranda NEBİ RESUL ve MUHAMMED olarak en az 3 farklı şekilde hitap vardır ama sizin hocalarınız hepsine peygamber der. Sanki Allah hepsine peygamber demeyi bilmiyormuş gibi birde Allah'a din öğretiyorsunuz🤣 ikinci kapak: “Peygamber” kelimesi dilimize Farsça’dan geçmiştir ve “haberci, elçi" anlamına gelmektedir. Resûl ve nebi kelimeleri yerine peygamber kelimesinin kullanılması makul ve pratik olmakla birlikte, bu kullanımın, Kuran’da resûl ve nebi şeklinde iki ayrı isim ile işaret edilen anlam ve incelikleri ifade etmek noktasında yetersiz olduğu da açıktır.
Dil ile ilgili bu durumdan faydalanmaya çalışan ve amelsiz din peşinde koşan kimi aklıevveller, Kuran’daki resûl-nebi ayrımını suistimal ederek meseleyi “resûle itaat” bağlamına taşımışlar ve
“Peygamber sadece vahyi aktarırken resûldür, yaşarken nebidir, resûle itaat vahye yani Kuran’a itaattir, nebiye itaat gerekmez.”şeklinde özetlenebilecek, dinin yaşanmasını engellemeye yönelik vahim ve sapkın görüşler öne sürmüşlerdir. Ne yazık ki bu görüşlerin temel hareket noktası, geçmişten günümüze gelen klasik resûl-nebi tariflerinin yetersizliği ve açıkları olmuştur ki bu tarifleri yapan gelmiş-geçmiş değerli alimleri, iyi niyetli olmayan böyle kimselerden tenzih ederiz. Resûl ve nebi kelimeleri yaygın “İslâmi” kaynaklarda genellikle aşağıdaki ifadelerle tanımlanıyor :“Kur’an-ı Kerim’de zikredilen peygamberlerden bahsedilirken bazen “nebi”, bazen de “resûl” ifadeleri kullanılmıştır. Bu iki kavram kelam ve tefsir kaynaklarında genel anlamda resûl ve nebi ayrı ayrı kişilermiş gibi ele alınmıştır. Bu ayrım “her resûl nebidir fakat her nebi resûl değildir” şeklinde formüle edilerek tekrarlanagelmiştir. Resûl olmanın şartı yeni bir kitap ve şeriat getirme, nebi olmanın şartı ise önceki resûlün/elçinin getirdiği şeriatı ve kitabı insanlara bildirme olarak belirlenmiştir.” - +1 yıl
@Mentalite01 Ya sen canımsın? Hadislerde var dediğin şeyi yaz diyorum bana hikaye anlatıyorsun. Ha birde peygamberinden böyle mi öğrendin sen tebliği?
Peygamberin tebliğ için insanlar gittiğinde "bak şimdi sana bi şey söyleyeceğim ama bu dediğimi inkar edersen UZZA'nın laneti ömür boyu üzerime olsun" demen lazımmı diyordu? ZUHAHAHAHAHH
- +1 yıl
@di00ib ikinci kapak serisi devam ke🤣
Dinimizde peygamberler ikiye ayrılır. Kendisine kitap indirilmemiş olan peygamberlere nebi denir. Kendisine kitap indirilmiş olan peygamberler ise resûl olarak adlandırılır.”
“Resûl kitap gönderilen peygamberlere verilen isimdir. Nebi ise kendisinden önce gelen resûlün dinini tebliğ eden peygamberlere denmektedir. Yani yeni din getirmeyen, bir önceki dini savunup o dine davet edenlere nebi denmektedir.”
“Kendisine müstakil bir din ve kitab verilen peygamberlere resûl, müstakil bir din ve kitab sâhibi olmayıp kendinden önceki bir peygamberin kitabına uygun hareket etmekle vazifeli peygamberlere de nebi adı verilir.”
Bu tanımları incelemeden önce; “müstakil din”, “yeni din”, “önceki din” gibi Kuran’a uygun olmayan ifadelerin, “İslâmi olmak” iddiasındaki böyle kaynaklarda nasıl yer bulabildiğini dikkatinize sunuyor ve bu tarifleri kaleme alan kardeşlerimizi Allah’ın Kitabı’na bağlı ve saygılı olmaya davet ediyoruz çünkü Allah indinde tek bir din vardır; o da İslam’dır - +1 yıl
@Mentalite01 cahil çocuk kopyala yapıştırı bırak kendi bildiklerini yaz. ordan burdan okumayı bende yapabilirim. Neyse sonuca gel hala en başta iddia ettiğin namaz hadisi bekliyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
@Mentalite01 dansözler bu kadar kıvırmıyor
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Mentalite01 ya nasıl bir cahilsin sen ben bilmiyor mumuyum kopyala yapıştırı?
ben bilmiyormuyum "namaz hadisleri" yazıp aramayı nasıl bir beyinsizlik bu hala bildiğini iddia ettiğin hadisi yazmamak için neden direniyorsun?
Hem bak eğer beni imana getirirsen cennete gidersin
ama nedense kendi iman ettiğin şeyi saklıyorsun?
Gerçeği saklayana ne denir biliyor musun? KAFİR - +1 yıl
- +1 yıl
@DenizinKızı0 sen bu bilgiyi benden almak istiyorsan paşa paşa diyeceksin ki : "Artık Sahih hadisleri inkâr etmeyeceğim. Allah katında tek din İslamdır. Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesselem onun Resulü'dür. Onun hayatını açıp okuyacağım ki Ayetler hangi olaylar üzerine inmiş öğrenmiş olacağım. Ayetleri kafama göre yorumlamadan önce açıp Kur'an tefsirlerinde büyük alimlerimiz ayetleri nasıl tefsir etmişler onların tefsirlerini okuyacağım ve bu sayede arapça kelimelerin kaç anlama geldiğini öğrenmiş olacağım ve iman edeceğim. Eğer sen namaz hadislerini yazdığın halde ben hadisleri inkâr etmeye devam edersem Allah'ın laneti ve gazabı ömür boyu üzerime olsun " bunları söylersen bak ben nasıl sana tek tek yazıyorum. Ama yok sen ben bunu yapmam diyorsan o zaman aklını kullan. Cahil kalmak yerine git kendin ara kendin bul
- +1 yıl
@DenizinKızı0 etiket yanlış oldu özür dilerim. @di00ib sen bu bilgiyi benden almak istiyorsan paşa paşa diyeceksin ki : "Artık Sahih hadisleri inkâr etmeyeceğim. Allah katında tek din İslamdır. Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesselem onun Resulü'dür. Onun hayatını açıp okuyacağım ki Ayetler hangi olaylar üzerine inmiş öğrenmiş olacağım. Ayetleri kafama göre yorumlamadan önce açıp Kur'an tefsirlerinde büyük alimlerimiz ayetleri nasıl tefsir etmişler onların tefsirlerini okuyacağım ve bu sayede arapça kelimelerin kaç anlama geldiğini öğrenmiş olacağım ve iman edeceğim. Eğer sen namaz hadislerini yazdığın halde ben hadisleri inkâr etmeye devam edersem Allah'ın laneti ve gazabı ömür boyu üzerime olsun " bunları söylersen bak ben nasıl sana tek tek yazıyorum. Ama yok sen ben bunu yapmam diyorsan o zaman aklını kullan. Cahil kalmak yerine git kendin ara kendin bul
- +1 yıl
@Mentalite01 Merak etme arayan bulur. Şükür ki kimse gerçek namaz hadislerini insanlıktan saklayan KAFİRlere muhtaç değil
- +1 yıl
@di00ib sen daha Nebi resul ayrımını kabul etmeyip donsöz bu kadar olur diyen bir mahlukatsın çünkü gerçekler siz hadis kâfirlerinin işine gelmiyor. Ve benden sana tavsiye eğer sana sadece Kur'an yeter sanarak namaz kılıyorsan bundan sonra her oturuşta tahiyat ( ettihayatu süresini) okuma artık. Çünkü Kuran'da yazmıyor. Kuran'da yazmayan bir şeye inanmayan sizler neden tahiyat suresine inanıp okuyorsunuz orası da ayrı bir cehalet
- +1 yıl
@Mentalite01 hastalıklı beynin sorudan kaçmak için bir sürü şey iddia etmeni söylüyorda sen önce namazı ortaya koy sonra tahittata gel sırayla.
Ama işin vahim kısmı gerçekleri gizleyen bir kafir olduğunu yazdığım halde bundan hiç gocunmayıp hala 7 yaş çocukları gibi "şunu dersen söylerim" diyorsun.
- +1 yıl
@DenizinKızı0 Allah'ın gazabını üzerine almaktan neden korkuyorsun o zaman İNKAR EDEN EY KÂFİR. SEN YAZARSAN İNKÂRİ BIRAKIP ALLAH'A VE RUSULUNE ONUN HADİSLERİNE İMAN EDEREK İNKÂR ETMEKTEN VAZGEÇECEĞİM EĞER İNKÂR ETMEKTEN VAZGEÇMEZ KÂFİR KALMAYA DEVAM EDERSEM ÖMRÜM BOYUNCA ALLAH'IN LANETİ VE GAZABI ÜZERİME OLSUN DE BAK BEN NASIL DÜŞÜYORUM SANA NAMAZ HADİSLERİNİ. FAKAT SEN BUNA YANAŞMAYARAK NEDEN İNKARCI KÂFİR KALMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORSUN ORASI DA AYRI BİR KÂFİRLİK BOYUTU SENDEKİ
- +1 yıl
@di00ibAllah'ın gazabını üzerine almaktan neden korkuyorsun o zaman İNKAR EDEN EY KÂFİR. SEN YAZARSAN İNKÂRİ BIRAKIP ALLAH'A VE RUSULUNE ONUN HADİSLERİNE İMAN EDEREK İNKÂR ETMEKTEN VAZGEÇECEĞİM EĞER İNKÂR ETMEKTEN VAZGEÇMEZ KÂFİR KALMAYA DEVAM EDERSEM ÖMRÜM BOYUNCA ALLAH'IN LANETİ VE GAZABI ÜZERİME OLSUN DE BAK BEN NASIL DÜŞÜYORUM SANA NAMAZ HADİSLERİNİ. FAKAT SEN BUNA YANAŞMAYARAK NEDEN İNKARCI KÂFİR KALMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORSUN ORASI DA AYRI BİR KÂFİRLİK BOYUTU SENDEKİ. BİR DAHA YAZACAKSAN DA ÖZELDEN YAZ YAZACAKSAN SENİN YÜZÜNDEN MİLLETE BİLDİRİM GİDİYOR RAHATSIZ OLUYOR İNSANLAR
- +1 yıl
@di00ib di00ibAllah'ın gazabını üzerine almaktan neden korkuyorsun o zaman İNKAR EDEN EY KÂFİR. SEN YAZARSAN İNKÂRİ BIRAKIP ALLAH'A VE RUSULUNE ONUN HADİSLERİNE İMAN EDEREK İNKÂR ETMEKTEN VAZGEÇECEĞİM EĞER İNKÂR ETMEKTEN VAZGEÇMEZ KÂFİR KALMAYA DEVAM EDERSEM ÖMRÜM BOYUNCA ALLAH'IN LANETİ VE GAZABI ÜZERİME OLSUN DE BAK BEN NASIL DÜŞÜYORUM SANA NAMAZ HADİSLERİNİ. FAKAT SEN BUNA YANAŞMAYARAK NEDEN İNKARCI KÂFİR KALMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORSUN ORASI DA AYRI BİR KÂFİRLİK BOYUTU SENDEKİ. BİR DAHA YAZACAKSAN DA ÖZELDEN YAZ YAZACAKSAN SENİN YÜZÜNDEN MİLLETE BİLDİRİM GİDİYOR RAHATSIZ OLUYOR İNSANLAR
- +1 yıl
@Mentalite01 ZUHAHAHA ben bir şeyi gizlemiyorum ki kafir olayım. inkar etmem için önce senin hadisi yazman lazım. beyin kullanmak bu kadar zor mu ya?
- +1 yıl
@di00ib 🤣🤣🤣1) beyin özürlü olan sensin çünkü ortada gizlenen bir şey yok. Eğer gizleyecek olsaydım sana eğer yazarsan inkarı bırakmazsam iman etme şartı sunmazdım. Yani ortada gizleme yok. Sen ısrarla inkarcı kâfir kalmak istediğin için ve Ehli sünnet gerçek bir müslüman olmak istemediğin için Müslümanlıktan kaçmak var. Madem çok istiyorsun iman et. Allah'ın gazabını alacağım de yazarsan bak bakalım nasıl döşüyorum sana 🤣🤣 gizlemek isteyen adam şart koşmaz. Bunun beyin özürlü fonksiyonların çalışmadığı için anlamaman normal 🤣🤣🤣 kâfir olmak için sadece bir şeyi gizlemek değil hadisleri inkâr etmen yetiyor zaten 🤣🤣
- +1 yıl
@Mentalite01 Anlaşıldı sen gerçekleri gizlemekten vazgeçmeyeceksin. O zaman maden hadislere iman ediyorsun bakalım ne kadar ehli sünnetsin görelim.
Hadisleri inkar etmediğine göre g. tünü 3 taşla silmen gerektiğini,
annen ve varsa karın ve kız kardeşlerinin de senin gibi sünnet olması gerektiğini,
evinizde banyo mutfak vb. yerlerin olmaması gerektiğini,
ayakkabı pantolon, gömlek yerine sarıklı cübbeli olman gerektiğini,
Sahabenin peygamberin 1 gecede 9 eşini gezdiğinden feyz alıp dikizcilik yapman gerektiğini biliyor musun ve uyguluyor musun? - +1 yıl
- +1 yıl
@Mentalite01 ZUHAHAHAH işine gelmeyince senet usul soran yurdumun cahil müslümanı. Hadisler 150-200 yıl sonra yazıldı diyince peygamber yazdırdı derler. işine gelmeyince uydurma hadislerin olduğunu söylerler. Hani peygamber yazdırmıştı hadisleri?
Yani SAHİHİ BUHARİDE sahih olmayan hadisler mi var diyorsun. wah wah yazık size ya yoksa iman ettiğiniz hepsi birbiriyle çelişen hadislerin hepsi uydurma olmasın?
işine gelince hafızası çok kuvvetli Ebu hureyre ne yaptı ya kendimi kattı acaba? - +1 yıl
- +1 yıl
@Mentalite01 beynini kullanmamak böyle şeylere sebep oluyor işte.
Madem Peygamber yazdırdı o zaman neden hadislerde senet diye bir şey var?
Neden ben ondan bundan şundan diye arada 3,5 isim den duyulduğu yazıyor?
sen atalarının dinine inanmaya devam et. Aynen Mekke müşrikleri gibi onlarda atalarını dininden dönmediler. - +1 yıl
@di00ib al sana kapak 😂🤣🤣🤣 git oturum şimdi Altay Cem Meriç dinle biraz belki imana gelirsin 🤣🤣
https://youtu.be/fKgQ4ja4V-U - +1 yıl
@Mentalite01 hasta mısın sen ya
nedense işine gelen sorulara kopyala yapıştır yapıyosun?
ama hala namaz hadisini yazmıyorsun. Videodaki zübüğe gelirsek adam kendi çalıp kendi oynuyor. işine geldiği kıvırıyor neyini dinliyim? Sen kendin gibi aciz mi zannediyorsun beni?
Hadisler için çok temel 2 tane mantık sorusu sordum sana buna cevap verecek kadar mantık kullanamıyor musun? ACM'yi dinlemişsen ondan öğrendiğini 2 satır yazamıyor musun?
Sorular basit
Madem Peygamber yazdırdı o zaman neden hadislerde senet diye bir şey var?
Madem 150-200 yıl sonra yazılmadı neden ben ondan bundan şundan diye arada 3,5 isim den duyulduğu yazıyor?
- +1 yıl
@di00ib cahil cahil soru sorma bana artık. Tarih kitabı varsa neden kaynakları var demekle hadisler varsa neden senetleri var demenin farkını bilmeyen cahillerle sohbeti kestim. İşine gelmeyen herkese yok zubuk yok yok 200 yıl sonra yazılmadıysa şöyle böyle. Artık senin gibi kaynaksız konuşan boş insanlarla tartışmama kararı aldım. Git namaz hadislerini de aklını kullan kendin öğren. Eğer namaz hadisleri olmasaydı bu insanlar neye göre kime göre namaz kılıyor diye sorgulamayacak beyin bul kendine
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Allah Allah. Bak bacım. Bu konulara çok fazla girmişsin. Tabiki inancına göre böyle şeyler olabilir. Ama sürekli bunları düşünmek ruh sağlığını bozar. Bunları düşün düşün tabiki beyinde ölüm korkusuyla olur.
07 Yorumla
Soran+1 yılÇok düşünmüyoruz bazen bana geliyor öyle
- +1 yıl
Valla yazdıklarına göre baya dalmış gibisin. Eğer ki yaşın daha Küçükse böyle konulara Dalman normal. Ben 21 22 yaşındayken bi daldım bu konulara. Sonuç beyin iflas. Tabiki iyi biri olmak çoğu insan ister. Unutmamalıyız ki biz insanız. Doğrular kadar yanlışlar bizimdir. Allah'ın çoğu sözlerinin sonunda Allah çok affedicidir der. Bunu demiş ki hataya açık olduğumuz çok belli. Rellax yaşa
Soran+1 yılBen 22 yaşimdayim evet Rabbim merhametlidir herseyi affedendir ama kul hakkiyla gelmeyin der bide video izledim diyolar ki münker ve nekir dehşet bi sesle gelip soru sorulcak ürkutücü bi şekilde ondan dolayi o korkudan cevap veremezsem diye düşündüm
- +1 yıl
Tamam. Sen demesen de ben tahmin ediyorum böyle birşeyleri olduğunu. Şimdi ben senden 8 yaş büyüğum. Yani bu tesadüf değil sanada az önce dediğim gibi 22 23lu yaşarlarda ben kayayı yedim. Ve kaç yıl çektim. Bu yaş dönemlerinde bunlar olur. Ama Emin ol 5 sene sonra olamayacak. Şimdi diyeceksin herkese olur mu. Herkese olmaz. Adamın bu taraflarda bezi yoksa nasıl olsun. Bak bi defa Biz neden Allah'ı daha çok ürkütücü olarak yakıcı olarak biliriz. Halbuki ki rahmetim gazabı mi geçti diyor. Ve diyor ki Beni azap edeci olarak bilmen. Ama öte yandan baktığın zaman azabı da var. Şimdi burada bi çelişki yok mu. Bence yok. Bana göre de Sevgi gibi korku da önemli. Bi tür insanı durduran bir şey. Düşünsene hırsızlık yapana ceza yok... vb. Caydırıcılık önemli. Tabiki bu kişiden kişiye değişir. ALLAH'IN ayetlerini tamamının anlamak gerek. Birde şunu diyeyim. Beynimiz şöyle çalışıyor. Var olmayan birşeyi bile kafada kurtulap onu gerçekmiş gibi sandırıyor. Algılama meselesi
Soran+1 yılGerçekten çok haklisiniz bide size bise diyebilirmiyim burdan yazamiyorum k. b
+1 yılBen her gün yaşıyorum o dediğini ama yapacak bir şey ölümde değil de son nefeste imânsız gitmekten korkmak lazım. Alimler bile korkarmış son nefeste imânsız ölmekten
02 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten korkuom ki imansiz ölmekten hatta calgili dugunlere bile girsen ölsen imansiz gitmeye sebep o yuzden calgiliya gitmiom
- +1 yıl
En güzelini yapıyorsun. Doğru yoldasın. Her an ölecekmiş gibi ahiret için çalışmak gerek
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
11Cevap
+1 yılÖlümden değil ölümden sonrası önemli.
Ölüm dediğin Azrailin gelip canını alması. Ama olay burada bitmiyor, ahiret hayatı başlıyor.
Eğer Allah'a itaat eden ibadetleri yapan ve günah işlemeyen biri olursan ölümünde kolay olur.
Çünkü müslümana yani öyle lafta olana değil hakiki müslümana ölüm korkusu yoktur. Çunku Allahın sevdiği kuludur. Allah sevdiği kulunun canını acı çektirmeden alacağını kendisi bildiriyor.11 Yorumla
Soran+1 yılRabbim kul hakkından bizi sakındırsın dedigin gibi ama her insanın ölümü can çekişmesi farklı oluyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunları ezberlemene gerek yok.
Tek ve bir olduguna inan. Sirk kosma. Namazini tadili erkana göre kıl ve kul hakkı yeme. Oldu bitti.
Ufak detaylarda bogulursan gercek seyleri kacirirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılKabirde rabbin dinin kitabin kıblen kimin milletindensin kimin ümmettindesin kimin züriyettindesin ehli sünnet ve cemaat ne demek itikatte mezhebin vs sorulucak ben hep sorulara bakiyorum
Cevap sahibi+1 yılOlması gerekenleri yap önce.
Soran+1 yılYapmaya çalisiyorum ben hocalara sorarak sadaka ı cariye arastiriyorum bulursam katkim olucak eger sadaka i cariye işlersen amel defterin kapanmiyor ve sevap yaziliyor
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Allah tan kork. Ölümden değil. Bunu benimsersen hiçbir sorun kalmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah tan korkarım bide öluden degil diriden kork derler ama öyle korku giriyor yaptiklarimin vicdanini cekiom
+1 yılEhli zatlar derki ölümden korkan ya rabbini tanimiyordur ya da dünyaya çok bağlıdır
09 Yorumla- +1 yıl
Ölüm kavuşma sonsuz hayata giden yolculuk
- +1 yıl
Vesvese kapılma
Soran+1 yılOnu duymadim ama ben dünyaya bagli degilim her ikisini de dusunuyorum dikkat ediyorum bazen de diyorum sual vs olmadan cehennem olmadan ölünce direk cennete gitsek namaz yoksa biseyin yok demek oruc tutsan vs namaz önemli
- +1 yıl
Hz ademden kıyamete kadar tüm insanların günahlarını toplasalar allahin rahmeti daha büyük
- +1 yıl
Aklındaki olumsuz düşünceler umursama soner
- +1 yıl
Vesvese odun verme söner
- +1 yıl
Ölümü sev kurtuluş
Soran+1 yılTamam tesekkur ederim
- +1 yıl
👍 rica ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılölümden korkutmaz mi bilinmezlik gidiyorsun arkandakiler Bi yandan aklında falan ürkütücü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKorkunun ecele faydası yok ki, ne zaman gelirse gelir
00 Yorumlakendi kendini korkutuyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılInsana ölüm korkusu gelmeli
+1 yılO değilde ben sevdiklerimin ölmesinden korkuyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılHer canli ölecek bende sevdiklerimi kara toprağa verdim
Soran+1 yılBi sevdigim nenem vardi beni karanliga göndermeyin korkuyorum diye ağlardi ama maalesef ki kaybettim
- Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılKorksak da öleceğiz korkmasak da
015 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Seni korkutan nedir
Soran+1 yılKul hakkına girdimmi diye korkuyorum bide sirati gecemezsem sorulara cevap veremezsem insallah hepimiz cevap veririz
- +1 yıl
Onların hepsi uydurulmuş şeyler, sadece insanları din adına korkutarak kontrol altına almak istiyorlar
Soran+1 yılÖyle deme bunlar uydurulmuş degil kuran da bile geçiyor men rabbuke diye
- +1 yıl
Kur'an'da yapılıyor diye gerçek mi oluyor
- +1 yıl
Kur'an'da kadına şiddet uygula diye emreden ayet de var
Soran+1 yılAllah bize kuranda bildiriyor kullarim diye ve helak olma anlatimi bile var ben tefsir işledim ki biliyorum biz hayvan degiliz ki toprak olalim biz insaniz herseyin hesabi var Rabbimiz diyor ben kullarimi affederim ama kul hakkiyla gelmeyin der
- +1 yıl
Hayvan olmasak da toprak oluyoruz, neye dayanarak toprak olmuyoruz diyorsun
Soran+1 yılHayvanlara soru vs sorulacakmi ki sorulmucak ben hayvanlar ölünce toprak olacak diye biliyorum kendi hocamdan duymustum
- +1 yıl
Soru sorulduğu ne malum
Soran+1 yılHocalara sorabilirsin bi gün camiye git hocalara soru sor onlar cevap verir hatta google ye de bakarak arastirabilirsin bulamazsan imama sor yardimci olurlar
- +1 yıl
Hocalara sormaya gerek yok
Soran+1 yılSen bilirsin
- +1 yıl
Dinler toplumları kontrol altına almak için uydurulmuş şeyler
+1 yılNeden böyle bsiey düşünmeye başladın ki
05 Yorumla
Soran+1 yılArada düşünüyorum bi kere düşünürken ağlamıştım
- +1 yıl
Ölüm bir gün herkesin başına gelecek ama yakın değildir umarım bundan korkmana gerek yok ve anlamsiz
Soran+1 yılAzrail şah damarına yakın her an ölüm gelebilir o yüzden hazirlikli olmaya gayret etmek lazim
- +1 yıl
Tabi hazırlıklı ol ama korkma
Soran+1 yılTamam
Gizli Üye(25-29)+1 yılçıkacak soruları ezberle abla napcan başka dşxöşeşrğ
00 YorumlaBazen bende de oluyor o tarz şeyler
06 Yorumla
Soran+1 yılAynen ben bide gidip yotubeden kabir azabi vs izliyorum ki namaza başlayım
Soran+1 yılInşallah baslariz ben yarin başlamayi düşünüyorum
Soran+1 yılBide şu var ramazanda tutamadigimiz oruçlari diger ramazan gelmeden tutmak gerek eger diger ramazan ayini gecirirsek günahkar oluyor fikih dersinde görmuştum bilgin olsun
Soran+1 yılInsallah
+1 yılAmin
02 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşallah kafir olanlarda ebedi cehennem biz günahimiz çekip sonradan cennete giriyoruz Rabbim onlara müslüman olmayı nasip etsin
- +1 yıl
Amin inşallah
- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılÖlüm kacinilmaz
10 Yorumla Yaşlanmışsınn
02 Yorumla
Soran+1 yılSagol ya
+1 yılkapalımısın
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılSorabilirsin
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı