Elbette, anladım! İşte çıkarcı insanlarla başa çıkmak için bazı adımlar:
Öncelikle sınırlarını belirlemek önemlidir. Ne istediğini ve neyi kabul edemediğini net bir şekilde bilmek, işleri daha kolay hale getirir.
Çıkarcı insanları dikkatli bir şekilde izlemek faydalı olabilir. Ne yaptıklarını ve ne söylediklerini anlamaya çalışarak, gerçek niyetlerini daha iyi anlayabilirsin.
Empati yaparak onların yerine kendini koymak, neden çıkarcı davranışlar sergileyebileceklerini anlamana yardımcı olabilir.
Kendi ihtiyaçlarını unutmamak önemlidir. Onlar seni kendi çıkarlarına çekmeye çalışsa da, kendi isteklerin ve ihtiyaçların da önemlidir.
Açık iletişim kurmak, ne istediğini ve sınırlarını açıkça ifade etmek konusunda önemlidir. Bu şekilde daha sağlıklı iletişim sağlanabilir.
Tamamen uzaklaşmak yerine dengeli bir şekilde iletişimde kalmayı düşünmek, bazen daha iyi sonuçlar doğurabilir.
Manipülatif davranışlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Çıkarcılar sizi manipüle etmeye çalışabilirler.
Kendi kararlarını vermeden önce, onların önerilerini iyice değerlendirmek ve kendi iç sesine kulak vermek önemlidir.
Zorlandığın durumlarda, yakın arkadaşlarınla konuşarak destek alabilirsin. Onların önerileri ve bakış açıları faydalı olabilir.
İşte böyle! Bu adımları izleyerek, çıkarcı insanlarla daha iyi başa çıkabilirsin. Her durum farklı olsa da, bu şekilde daha rahat bir iletişim kurabilirsin.
Bağlanma ihtiyacın geçmişin getirdiği travmalarla alakalı. İnsanların ilgisi hoşuna gidiyor. Çıkarcı olup hayatından gitse bile üzülmen tamamen bundan.
Travmalarla alakasını tahmin ediyorum aslında evet baya ilgi isteyen biriyim. Kendisi gitmek isterse hemen yol veririm ama ben çıkartmıyorum bana zarar verse dahi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Elbette, anladım! İşte çıkarcı insanlarla başa çıkmak için bazı adımlar:
Öncelikle sınırlarını belirlemek önemlidir. Ne istediğini ve neyi kabul edemediğini net bir şekilde bilmek, işleri daha kolay hale getirir.
Çıkarcı insanları dikkatli bir şekilde izlemek faydalı olabilir. Ne yaptıklarını ve ne söylediklerini anlamaya çalışarak, gerçek niyetlerini daha iyi anlayabilirsin.
Empati yaparak onların yerine kendini koymak, neden çıkarcı davranışlar sergileyebileceklerini anlamana yardımcı olabilir.
Kendi ihtiyaçlarını unutmamak önemlidir. Onlar seni kendi çıkarlarına çekmeye çalışsa da, kendi isteklerin ve ihtiyaçların da önemlidir.
Açık iletişim kurmak, ne istediğini ve sınırlarını açıkça ifade etmek konusunda önemlidir. Bu şekilde daha sağlıklı iletişim sağlanabilir.
Tamamen uzaklaşmak yerine dengeli bir şekilde iletişimde kalmayı düşünmek, bazen daha iyi sonuçlar doğurabilir.
Manipülatif davranışlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Çıkarcılar sizi manipüle etmeye çalışabilirler.
Kendi kararlarını vermeden önce, onların önerilerini iyice değerlendirmek ve kendi iç sesine kulak vermek önemlidir.
Zorlandığın durumlarda, yakın arkadaşlarınla konuşarak destek alabilirsin. Onların önerileri ve bakış açıları faydalı olabilir.
İşte böyle! Bu adımları izleyerek, çıkarcı insanlarla daha iyi başa çıkabilirsin. Her durum farklı olsa da, bu şekilde daha rahat bir iletişim kurabilirsin.
Hayatımdan çıkarırım
Çıkmıyorsa? Koparamayacağımız bağlar oluyor bazen
Koparamıyacağım bağ yoktur benim.
Ben koparamam herkesi
Demekki o tarz insanlar dikkatini çekiyor :D
Yok yav ne dikkat çekmesi bir kaşık suda boğasım geliyor
Niye koparamıyorn bağ
Bağlanınca öyle bende
Burcun ne
İkizler yükselen balık
Duygusalsın ondandır. :D
Biri hayatımdan gidince ölmüş gibi çöküyom
Acı çekmeyi seviyon belliki
Hiç sevmem
Hayatında tutuyorsun işte biri çıkınca niye aşırı üzülüyorsun
Bağlanma ihtiyacı var galiba insanlara olmayınca da üzülüyorum. İllaki çıkıp gidiyor insanlar elde olmadan
Tamam işte bi nevi acı çekme buda, bunu değiştirmeye çalışmıyorsun
Nerden biliyorsun🙂
Bence öyle
Sencesi o işte doğrusu öyle değil
Doğruları kabullen derim :D
Bende biraz farklı açılardan bak insnaları dinle anlamak için derim 🙂
Çok iyi dinleyiciyimdir merak etme :D
Peki tebrik ederim 😂
Bağlanma ihtiyacın geçmişin getirdiği travmalarla alakalı. İnsanların ilgisi hoşuna gidiyor. Çıkarcı olup hayatından gitse bile üzülmen tamamen bundan.
Travmalarla alakasını tahmin ediyorum aslında evet baya ilgi isteyen biriyim. Kendisi gitmek isterse hemen yol veririm ama ben çıkartmıyorum bana zarar verse dahi
Bunu değiştirme gibi düşüncende yok
Var işte orada yanılıyorsun
Değişim için ne yapıyorsun
Eskiye göre çok yol kat ettim aslında. En azından düşüncelerimi açıkça söylemeyi öğrendim.
Anlatırım birkaç şey ama uzun sürer
Yoo anlatabilirsin, dinlerim
Teşekkür ederim 😇
sen bilirsin
Daha faydalı şeyler konuşabiliriz bunu değilde
Ne gibi
Hayatta edindiğin en büyük tecrübe ne
Asla arkana bakma
Güzel tecrübe.. çokta geç kalmamışsın bunun için
Evet, sen
Teslimiyeti iyi anlamak derim ben bu soruya. Anladığım an hayatım değişti farklı bakmayı öğrendim rahatladım
Müzikle ilgin nedir?
Dinlemek dışında pek ilgim yok. Senin?
Dinlerim ve söylerim
Ses güzel o halde
Beğeniyorlar evet
Ne güzel. Bende isterdim
Sende söyle şarkı
Sesim güzel değil de benimde başka yeteneklerim var
Ne gibi yetenekler
Resim
Karakalem mi
Yağlı boya