" Hiç bir şeyimi almazlarsa, bana çok şey vermiş olurlar.. Hiç bir kötülük etmezlerse, yeterince iyilik etmiş olurlar bana.."
Mongaigne..

" Hiç bir şeyimi almazlarsa, bana çok şey vermiş olurlar.. Hiç bir kötülük etmezlerse, yeterince iyilik etmiş olurlar bana.."
Mongaigne..

İyilik yapmak sadece istersin ve yaparsın içinden gelir başka bir şeyi yok yani
İyi olmak algısı bende yok insaniz iyilik meleği veya şeytan değiliz insanlar iyi değil kötü de değil seçimlerden ibaret sadece
Sahsen huzursuz hisetmeyecegim şeyleri yapmayı secerim
Zalim olmayan birinin iyi olduğunu düşünmüyorum bence iyi insan zalimi durdurmak için çaba gösterendir.
Olduğu bir ortamda birine zarar verildiğinde tepki vermeyen insanda iyi bir insan değildir bana göre.
İyilik yapmak her şey olabilir mesela bazen konuşmak bile bir iyiliktir çünkü karşındaki insanın buna ihtiyacı vardır. Çevremdeki insanlara ihtiyacı olanı vermem/ yapmam bana göre iyiliktir.
Karşılıksız yapılan her güzel şey.. Lakin hak edene yaparım o ayrı konu..
Teşekkürler yavrum 😄❤️🥂
Benim için iyi olmak başkalarını düşünmek demek yani onlara yardım etmek yanlarında olmak güzel sözler söylemek ve zor durumda ki insanları mutlu etmek. iyilik yaptığım zaman zaten bende mutlu oluyorum beni şu an tek mutlu eden şey iyilik yapmak zaten. kendimi mutlu edemesem de başkalarını ya da hayvanları mutlu etmeyi seviyorum hayatımda...
Cevap
6Cevap
Çoğu Kimsede kötülük aramam fakat soğudum zamanda harbi soğuyorum. İyilikten çok kaybettim ama kimse için kendimi asla değiştirmem. Beni kabul eden böyle kabul etsin
Yardımsever olmak. Duyarlı olmak. Bana iyilik edilmiş olur. Bencil, umursamaz ve kıskançlık ise bana kötülük yapılmış olur. Sadece kendi çıkarını düşünenleri kötü huylu buluyorum.
bana kötülük yapan, canımı sıkan kim olursa olsun hanımefendiliğmi bozmamak bence onlar için büyük iyilik
yani harika bir kötü olurum ama istemiyorum. iyilik tam olarak da budur
Acıma ytime döner koyar gtune kafa yapısına sahibim iyilikle işimizi bırakmadılar sagolsunlar
Mongaigne halt etmiş, kötülük her zaman kötülük değildir. bazen daha kötüsünü engeller veya daha iyiye yol açar
Herkese lâyık oldukları gibi davranmak.
Kötülük yapsam elime ne geçecek ki
Yaptığın iyilik senle gelir ,
Bir insanın hayatına dokunmak, ona katkı sağlamak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?