Üzüntüye dayanıklılığın ne kadar yüksek? Pes mi ettin, yoksa pes etmek üzere misin? artık gücüm kalmadı dediğiniz anlar oldumu? Peki acıyı dindirmek için bir tavsiyen var mı bana ve okuyanlara?

Üzüntüye dayanıklılığın ne kadar yüksek? Pes mi ettin, yoksa pes etmek üzere misin? artık gücüm kalmadı dediğiniz anlar oldumu? Peki acıyı dindirmek için bir tavsiyen var mı bana ve okuyanlara?

Ben ruhsal açıdan artık her şeye dayanıyorum. yani hiç bir şeye şaşırmıyorum yaşadığım ne varsa zaten daha önce yaşamışım gibi geliyor. nasıl desem ki artık tepkisizim. hiç üzülmüyorum ama mutlu da değilim. öyle biraz hissizleştim işte
Acı ve üzüntü insanın hayatı boyunca her daim var olan şeyler. Sürekli bir mutluluk olduğunu düşünmüyorum. Hayatta her zaman üzüntüye sebebiyet verecek sorunlar, pürüzler olabiliyor. Ama önemli olan bunların normal olduğunu görüp, kabullenip çözüm aramak.
Pes etmek bana göre değil. Pes etmeyi düşündüğüm zamanlar olmadı değil -gerçi en son aklımdan ne zaman geçtiğini bile hatırlamıyorum, çok oluyor- ama pes etmek hiçbir zaman bir seçenek dahi olmamalı.
Mutlu olmak da üzüntü içinde olmak da her ne kadar dış etkenler de olsa biraz da bizim elimizde aslında.
Pes etmek üzüntüyü kabullenmek demek bir nevi, bir gün bu üzüntünün geçeceğinin bilinde olup insan kendini mutlu etmenin yollarını aramalı.
Düşebilir, yorulabilir. Ama düştüğünde -ne kadar yorgun olsa da- düştüğü yerden tekrardan ayağa kalkıp devam etmeli...
Anlamıştım. Okuduğumda çok hoşuma gitti. Motive edici olmuş 🙂
🤗💙💙
İnsanın en büyük dayanağı yine kendisi... Diyelim ki dayanağımızı başka birisi yaptık ya da başka herhangi bir şey o her neyse/kimse bizim için her zaman orada olacak mı?
Yanındayım anlıyorum derler ama yapmacık tavirlardan öteye geçmiyor. Günün sonunda yine sen ve huzunlerin birlikte kalıyorsun. Zamanla olgunlaştırıyor ama zamanla bazı duyguları da yok ediyor. Artık eskisi gibi ince ruhlu olamıyorsun. İyisi mı tüm bunların ustesinden gelirken kişiliği de kaybetmemek
hiç belli etmem, kimse içimde ne yaşadığımı anlamaz
bi şey oluyor kafamda pes ediyorum derken etmiyorum. Sanırım hırslıyım o beni tetikliyor
Cevap
4Cevap
Bu yaşıma kadar o kadar şey gördüm ve yaşadım ki. Demek hiçbir acı insanı öldürmüyor dedim. Artık alışığım.
Fazla olduğuna düşünüyorum bir kere ıslanan bir daha yağmurdan korkmazmış
Hayat şartları maalesef bu söylediklerinize karşı dayanma gücünü artırıyor.
Sadece zaman
Tek çare
pek dayanaklı birisi sayılmam.
Hayatim sabırla geçti
pes ettim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?