Sen ne olursa olsun sana anlatılanı saklayan mı yoksa yol ayrımında sırları ortaya döken misin?

12 Ağustos 2023
Sen ne olursa olsun sana anlatılanı saklayan mı yoksa yol ayrımında sırları ortaya döken misin?

12 Ağustos 2023
Kesinlikle böyle bir şey yapmam dostum dediğim bir insanla aramaz oldu olur olmadık şeylerden kavga ettik benim hatam daha fazlaydı, yakın zamanda kendisinden af istedim kabul etmedi haklıydı ama ama onun hakkında öğrendiklerim ve onun bana anlattıkları ve benim onu anlattıklarım birbirimizin arasında kalacak. Eğer ki sizin hayatınızda dostum arkadaşım dediğiniz insana sırlarına hayatınızdan çıktıktan sonra rahat bir şekilde anlatabiliyorsanız o insanı gerçekten dost değil sinsi bir düşman olmuşsunuz demektir.
Hayır dökmem tabi ki de. ben dostum dediğim kişinin hiç bir sırrını ortaya dökmem ne kötülük yapmış olursa olsun çünkü geçmişte bir söz verdiysem onu bozmam sonra da tutarım ne kadar nefret edersem etsin kötülüğü kendisi bulur zaten. ama ben kendi çizgimi kimse için bozmam bozmak da istemem zaten bende olan bende kalır her zaman... ama çoğu insan bu vefayı yapmaz ve göstermez maalesef
Vefasız ve çıkarcı olmuş insanlar...
Maalesef öyle abla..
Benimle mezara gider. Ama nedense karşı taraf hep tersini yapmıştır. Buna rağmen dökmedim dökmem. Omurgalı olmak bir nitelik değildir olmamalıdır.
Olması gerekendir...
Ahh keşke anlasa tüm insanlar bunu...
Cevap
22Cevap
Dostum veya değil, kimsenin sırlarını ortaya dökmem. Tabii benimle uğraşmadığı müddetçe.
Yolu ayırmama gerek yok dökecek olursam dostken de dökerim ben.
Vakti zamanında ailesinde sıkıntı yaşayan bir adama arkadaşları sorar ne oluyor, neden ayrılıyor sunuz?" Adam; "ailevi sorunlarımı size dökemem mahremdir." Adam bir süre sonra ayrılır, yine meraklılar sorar adam da; bana yabancı olan bir kadının sırlarını buraya dökecek değilim der. Böyle olmaya çalışıyorum.
En doğrusu...
Evet ama bazı insanlar, kötü bilinse dahi bu fotodan vazgeçmiyor
Doğtudan*
Teşekkürler, sanada
Nefret ediyorum bu tarz insanlardan.. Kimse bu kadar düşmesin..
Asla değilim.. Konuşma bittiyse bitmiştir, cirkeflige asla lüzum yok
Aynen
Dostumsa dökmem. Arkadaşımsa dökebilirim ama onu da ortak çevremize dökmem. Son zamanlarda dershanedeki kimi arkadaşlar beni sebepsiz yere sosyal medyadan takipten çıkmış. Mesela onlara ilgili arkasından dostum dediğim kişilerle sohbet ediyorum.
Onlarla *
Dostun ile yolların kolay kolay ayrılmaz diyelim ki ayrıldı anlatılacak şeyler var anlatılmayacak şeyler var
Dostun diye birlikte iş yapmışsan o da kasten bilerek sana üçkağıt yapıp dolandırmışsa bunu heryerde anlatabilirsin
Ama herhangi bir sebepten bozuştun bir yanlış anlama olur belki başka sebepler vardır herkes işine gücüne gider onun hayatı onun dur senin hayatın senin di
Biten birşeyi kurcalamanın anlamı yok
Merhaba,
Hiç dostum yok. Olanı konuşurum, gerektiğinde, canları cehenneme! 😅
Anlattıklarım bazılarına iyi gelir bazılarına kötü, ben olanı anlatırım!
Peki 😁
Teşekkürler 😅
Kimsenin sırrını dökmem ama kişilik ve karakterden anlatırım 😅
Beni de anlatsınlar sorun yok neyse o açıklamak istedim 😅 yanlışlık olmasın 😅
Seni biliyorum, ne anlatsam sende kalır eminim.
EyvAllah eksi atmışlar da yanlış ifade etmek istemedim kendimi sağol 🌸
Böyle birşeyi düşmanıma dahi yapmam yapanlar utansın :)
Saklarım. Sırları ortaya dökmek çok çirkin bir davranış. Başkasının sırrını ortaya dokenle de arkadaş olmam. Belki benim sırlarımi da ortaya çıkarabilir..
küs olduğum kişiler bile en önemli sırları bende belki söylesem yer yerinden oynardı ilişkileri biterdi , ama söylememeyi seçtim benimle muhtemelen mezara girecek hepsi...
Birinin sırrına ortaya dökenin öbür dünyada Allah sırlarını gizlemeyecek böyle bir hadis şerif var galiba
Anlatilan orada kalir. Ne sir nede normal bi paylasim.. iyide olsam kotude olsam payllasmam ortaya dokmem.. karakterime ters..
Hayır, dostlarımın sırlarını ortaya dökmem. Sır saklamak ve güveni korumak önemlidir.
iki kisinin bildigi sır degildir :)
ne bu sır denileni dinlerim ne de bu sır diyecegim bir yasanmisligim yok
O bana sırrını anlatmışsa ben de ona anlatmışımdır. Kendime yapılmasını istemediğimi yapmam sırları açık etmem benimle kalır.
Hayır unuturum komple ve bildiklerimi de onunla beraber silerim
Asla asla. tek kelime dahi etmem.. o sır bende ölene kadar kalır
Hayır. Yapmam da yapılmasından da hoşlanmam. Karakteri olmayana yakışır..
Dostlarımla yol ayrılınca sırları ortaya dökecek şrefsizlikte değilim
Bir kaç eski dostum ile yollarım ayrıldı bile. Ama asla sırlarını ortaya dökmedim, dökmem de
Dostumla yol ayırmam da saklanacak şeyinde iyi saklarim
Hayır sırrı benimle toprağa gider. zaten kendiside bitmiş gitmiş tenezzül etmem
Dostum olmasına gerek yok söyleme demesi yeterli
Dost olmamış şart değil, hiç kimsenin sırrını açık etmem.
Bana bir yanlış yapmadiysa dökmem ama eger o arkamdan konuşmaya başladıysa onu Allah kurtarsın dünya alem duyar rezilligini
Hayır ya yapmam öyle bı kere yapıma ters aramız ne kadar bozuk olursa olsun söylemem
Yok dostumu da sirlarini da içine gömenlerdenim.
Hayır hiçbir zaman dökmedim.
Öyle kalitesizlikler yapmam.
unuturum ben, ne dökeyim yani.
Sırları onunla gider abla
Kimsenin sırrını dökmem
Ölene kadar bende kalir o sirlar
Bazen. Boşluğuna gelir.
Kimsenin sırrını yaymam.
Yok be, oda saçmalık.
Bende olan
Bende kalır
Dökmediğim için kötü biliniyoruz zaten
Sırlar ortaya dökülmemeli karakterli olunmalı
Dostumu bırak düşmanımın bile sırrını ortaya dökmem.
No dökmem bunu yapmak çok pis bişi
Hayır böyle bir şey kişiliğime aykırı
Hiç işim olmaz
Benden sır çıkmaz kanlı bıçaklı olsak bile.
Sır her zaman sır olarak kalmalı.
Dostum dediğim insanla yolum ayrildiysa O'nunla birlikte sırlarını da gönderim.
Bittiyse herşeyi ile bitiririm. Konuşmam ses etmem.
Hayır dökmem
Ugrasmam yaa
Asla
asla
Asla..
Hayır olmaz
Hayır dökmem
Asla
Hayir
Asla
Asla yapmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?