Ben çocukluktan gelen bi sıkıntıya sahibim. İnsanlara öfkeli olacağım zaman biraz gerilirim. Aslında haklı olduğumu bilirim ama istemsiz şekilde kasılıyorum geriliyorum.
Bundan kaçmak istemiyorum. Böyle bir işe girmek istiyorum. Yani mesela mutlaka bendeki o öfkeyi çıkaracak zor bir insana ihtiyacım var gibi, bununla başka türlü yüzleşemem.
Saçma bir soru fakat sırf üstüne gidebilmek adına belli bir yerde bunu deneyimlemek istiyorum.
Veya öfkemi dışardaki insanlara biraz olsun gosterebilecegim neler yapabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Birisinin korumalığını bile yaptırmazlar. Sana azıcık yetki verseler şarjör boşaltırsın adamın üzerine. Git Bi rehabilite ol, düzel sonra çalış. En sinirli, en güçlü sen değilsin. Gelir biri, yakar canını.
Hayır. En güçlü benim demiyorum. Sadece haddini aşan insanlara haddini bildirmek gerekir öyle değil mi?
Fiziksel kavgadan bile korkan biriyim ben. Üstüne gitmek istediğim mevzu su: mesela sen bana gelip alttan alta "yaptığın işi begendin mi" falan diyorsun, beni manipüle etmeye çalışıyorsun, ben senin niyetini anlıyorum ve sana orada tepki vermem gerekiyor.
Bahsettiğim şey bu," haddini bil, bana böyle davranamazsin" diyecegim insanlarla bir ortamda kalabilmek ve güçlü olmak istiyorum.
Güçlü olmak ses çıkarmak değildir. Güç gösterebileceğin çok seçenek var. İşinle de ezebilirsin, yaptığı hataları yüzüne vurarakta manüpile edebilirsin. Haddini aşabilen insanlara haddini bildiremezsin. Sen adaleti sağlayamazsın. Yapıcı olmayı öğrenirsen, bu kişinin de bir süre sonra saygısını kazanırsın. Bunu da saygılı biçimde yapman gerek. Bağırarak çağırarak, laf sokarak bir yere gelemezsin.
Doğru söylüyorsun. Peki sana birkaç durum yazayım sen olsan ne yapardın?
Disardasin ve yanındaki kıza kötü gözle bakılıyor ne yaparsin?
Babamla birlikte çalışıyorum. Sevmediğim arkadaşı geliyor bazen iş ile ilgili yönlendiriyor bizi. Yani şunu alsana falan diyor. Saf niyetli biri değil. Eminim bundan. İnsanlara saygı duyan biri değil pek fazla. Bu adama "buraya karışma çayını iç git" diyerek sert olmam gerektiğini hissediyorum. Saygı benim için önemli ama art niyetli insanlara saygı duymak sence de ezmeleri için fırsat vermek olmaz mı?
Kendine saçma sapan rol belirlemeyi bırak. Eşin işte çalışırken de bakan olacak. Burada eşin mesafeyi koyacak. Güvenmelisin. Ezildiğin yerde durman hatalı olay. Ezilmek sana bişey öğretmez. Orada o egosunu tatmin ediyor. Sen laf atarsan o kişiler daha çok bulaşır. Sen elinden geleni yap, bağırırsa falan o zaman bağır. Sen kim oluyorsunda bana bağırma hakkını kendinde buluyorsun diye Bi çıkış. Sonra babanı olaya dahil et, ikisinin yüzüne bugün son gün olduğunu söyle. Bakalım ne olacak.
Yok bağırma değil. Bazı insan sinsidir alttan alta seni yönlendirmeye çalışır. Mesela bana bir kere "bu bardakları kaldır" demişti düşük bir tonda. Ben de "şimdi dinleneyim sonra kaldırırız" dedim
Bir seferinde de "bu demirleri burdan al" dedi. "Alacağız abi bı dakka" dedim sinirle sonra almadım gittim işim neyse onu yaptım.
Bir kere de karşima alıp emirli konuşulmasından rahatsız oluyorum dedim. Ama yok yanlış anlamışsın falan dedi geçiştirdi.
Benim problemim acaba doğru tepkiyi vermiyor muyum gibi düşünüyorum.
O, o şekilde emirle konuşmaya alışmış. Sana özel bir durum değil. Daha profesyonel fabrikalarda falan çalışabilirsin. En azından işini yapsan bile ellerine sağlık ustam derler. Küçük yerlerde 3 kuruş veriyoruz diye aşağılık muamelesi yapmazlar.
Teşekkür ederim. Konuşmak iyi geldi, sağolasın 🙏🏻
Firma yöneticisi ol
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!