Selam ♾️ Bu hayatta mesela çok küçük bir olayın çok büyük sonuçlara yol açtığını gördünüz mü. ya da domino taşı gibi arka arkaya kötü olayların geldiğini gördünüz mü hiç?

Selam ♾️ Bu hayatta mesela çok küçük bir olayın çok büyük sonuçlara yol açtığını gördünüz mü. ya da domino taşı gibi arka arkaya kötü olayların geldiğini gördünüz mü hiç?

Oldu fakat yaşarken o yıkılan taş hareketlerini farkedemiyoruz. Çok uzun yıllar sonra "vay be ne yaşamışız l@n" diye efkârlanırken taş serisi kafaya dank ediyor. Ders ve ibret alınıyor, taşlar yerine oturuyor, her şey yeniden başlıyor, hayat devam ediyor, durmuyoruz, devam ediyoruz biz de, nett😎.
Benim hayatım kelebek etkisi üzerine değil.
Ana rahmine düştüğüm gün itibariyle Tanrının genetik yapımda var ettiği birtakım eksiklik, kusurların, hastalıklar hayatım boyunca yaşadığım olumsuz deneyimler ve bunların sonucunda benim yanlış bir tutum içinde yanlış kararlar almam sonucu giderek ilerledi, derinleşti, kronikleşti.
Benim eksiklerim çoktu, kusurlarım çoktu, hatalı tutumum/davranışım çoktu. Ama benim daha da kötüye gitmeme sebep olan olaylar/süreçler içinde yer alan aktörlerin üçte ikisi art niyetli/suçlu, üçte biri ise bana karşı iyi niyetli olduğundan şüphe duymadığım kadar cehaletinden de emin olduğum kimselerdi. Başta ailem, sonra akrabalarımın nitelikli çoğunluğu...
🦋Kelebek etkisi. Her şey bir şeyleri etkiler🦋bu sıralarda sık kullandığım bir cümle.
Aslında yaşadığımız her şey ufakta olsa büyükte olsa birbirinin etkisi oluyor. Ama bazen birbirinle alakası olmasa bile ard arda kötü olaylar yaşadığım zamanlarım oldu..
Kesinlikle çok doğru 🦋
Rica ederim 🦋
Evet illa ki 31 senelik hayatımda bu durumu yaşadığım da olmuştur. :D
✨ :D
Teşekkür ederim Barış :D ✨✨
Rica ederim :D ✨✨
Cevap
8Cevap
Hayatımda bir terslik olduğunda diğerleri de hep arka arkaya gelmiştir.
Bazen küçük şeylerin çok büyük kötü sonuçlar getirdiğide oldu, kötü şeylerin çok güzel getirdiği şeylerde.
Evet, küçük şeylerin hayatımda büyük bir etkiye sahip olduğunu fark etmiştim ve kötü olayların birbirini takip ettiği de oldu maalesef.
Evet yaşamıştım ama kötü şeyleri aklımda tutmadığım için olayın sebeplerini hatırlamıyorum bile.
Evet sonu pekte iyi gitmiyor ve etkisi genelde yıllar sonra ortaya çıkıyor.
Hep öyle derler ama hiç şahit olmadım öyle bir şeye
Birkaç kere oldu diye hatırlıyorum ama hiç aklımda kalmamış.
Ne yazık ki oldu, ve en büyük pişmanlığım haline dönüştü 😕
Kötü bir lise kötü bir üniversite berbat bir meslek ve enkaz olan ben.
Arka arkaya ailem nasıl olduğumu sormuştu. Hayatımda gördüğüm en büyük kelebek etkisiydi. Sevinsem mi üzülsem mi bilememiştim
Evet oldı küçük şaka yapınca hemen olay büyünce zaten üstüne iftira atılınca oluyor
Pek değil
Hayır yok.
Olduğu bir dönem yaşadım
Kelebek etkisi falan hiç yaşamadım
Benim başıma bizzat geldi
Evet yaşadım
Evet oldu..
Oldu tabi ki
Evet, maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?