" O kadar hızlı gidiyoruz ki, ruhlarımız geride kalıyor.."

" O kadar hızlı gidiyoruz ki, ruhlarımız geride kalıyor.."

Bence çağımızın en büyük sorunu insanların birbirini dinlememesi ve her şeyi kendilerinin çok büyük bir şekilde bildiğini düşünmesidir, her şeyden önce insanlar saygıyı sevgiyi unuttu büyükler küçükler küçükler büyüklere hiçbir şekilde dinlemiyor, özellikle büyük yaşlı kişiler kendilerinden küçük insanları cahil olmakta bir şey anlamamakta suçluyor bu zamanın gençleri de kendilerinden önceki gelenleri cahil olmakla suçluyor yani kimse birbirinden bir şey öğrenmek değil sadece birbirine üstünlük kurma çabası içerisinde geziyor.
Bence cahillik olabilir ayni insanların bilmeden her şeye yorum yapması ya da tavsiye vermesi ya da kendilerini geliştirmeye kapalı olmaları olabilir bunun dışında kötü insanların olması insanlara ya da çevreye ya da hayvanlara zarar vermeleri de bence büyük bir sorun kısaca toplum toplum olmayı öğrenemiyor maalesef çağımızın en büyük sorunları da bunlar
1. Tembellik (Harekete geçmiyor kişi )
2. Dikkat eksikliği yoğunlaşamama
3. Bir şey bilmeyen ama özgüven tavan olan embesiller.
Hayatımıza giren insanları don gibi görüp sürekli değiştirmek 😂😂
ahaha 😂😂 donunu daha seyrek değiştirenler var ahsh
Demeden de anlayabiliyoruz neyse ki 😂
Neyse ki don da bitmiyor, tek kullanımlık manitalar da ahsha 😂😂 ay haylaz tarafımı bastıramıyorum shx
Yavrum onlara fark etmez donsuz da dolaşırlar ahshshs
Ay sen ne kadar uslu geldin gözüme şu an 😂😂 kıyamam nası sessizce haklısın diyor sarmayayım diye 😂😂
Good girl 😂😂 yalnız atladığın şey şu, biliyosun senin uslu durman benim sana sarmayacağım anlamına gelmez ahshs
Teşekkürler canım ❤ :D
Cevap
59Cevap
İlişkilerin zayıflığı insanların tahammülsüzlük ve bencillikleri
Çağın en büyük sorunu (ülkemiz olarak değil Global olarak) SİSTEM sorunu. Tüm ülkelerin ve coğrafyaların sistemi neredeyse ERORR veriyor :) Pandemi sonrasında insanların kabuğuna çekilmesinin ardından sistem hata vermeye başladı tüm Dünyada. Önümüzdeki aylarda çok enteresan gelişmeler olacağını düşünüyorum.
Sanal dünyada kurulan hayal hayatlara herkesin kendini fazla kaptırmasi. Artık kimse gerçeğini kabullenmiyor kendilerine bir dünya oluşturup koca bir yalanın için de yaşıyorlar. Mesela mutsuz bir evliliği olan kari koca instada milyonlarca takipçi edinip muhteşem bir evcilik oyunu oynuyorlar. Herkes mutlu herkes zengin OMG gerçekler bu değil kendinize gelin cennette değiliz sinavdayiz...
Çağın en büyük sorunu aslında aşırı doyumsuzluk sonra adaletsizlik, insan olamamak, eşitsizlik, aç gözlülük, sevgisizlik, yalnızlık, sosyal medya, modern kölelik sistemi, cahillik, bencilik, kapitalizim, sömürgecilik, empati yoksunluğu, biyolojik silahlar, tacizler ve kadın cinayetleri, vicdan yoksunluğu, ekosistemin bozulması gibi şeyler...
Her şeyi hunharca tüketiyoruz. Sevgiyi bile tüketiyoruz. Her şey rahat ulaşılabilir olduğu için değersiz. Özellikle z kuşağı ve artık bizlerde dinlemiyoruz. Her zaman haklı olduğumuzu düşünüyoruz. Empati bu zamanın en büyük eksiği
İnsanların kendilerinden kopmuş olması ben bile dikkat etmeme rağmen zaman zaman yaşıyorum bunu. Birbirimizin suratına bakmaz olduk her yer Youtuber ve fenomen kaynıyor. İnsanlar başkalarının hayatlarını izlemekten kendi hayatlarını unutuyorlar.
Gelişimi olumsuz yönde kullanma /Küresel Isınma / Cahillik (Öğrenmeye bile tenezzül etmemek ) / Sosyal medya /Ekran Bağamlılığı / Açlık ve Kuraklık
Kemal Sayar'ın Yavaşla kitabı obsesso sponsorluğunda bir kıssadan yola çıkılarak oluşturulmuş anlam ve farkındalık bakımından muhteşem bir kişisel gelişim
Güvensizlik
Eğlencelik, cinsellik üzerine kurulu saçma sapan ilişkiler
İğrençleşmeyi çağdaşlık, modernlik sananlar
Çok şey bildiğini sanan ama hiçbir halt bilmeyen kör cahiller (koyunlar)
Kötü insanlarla mücadele edememe.. ahlaksız bir toplum..
Bütünleşememek en temel sorunlardan biri. Ruh-beden-çevre-değerler arasında bütünleşememek büyük bir sorun. Diğer her türlü sıkıntıya bu durum sebep oluyor
Güven ve guvenileçek insan yok dünya öyle bir hal aldı ki güvenmeye Korkuyoruz
Cahillik bence bir insan akıllı ise eğer ne yapacağını bilir der ki benim görevim bu böyle yapmalıyım yani KISACA CAHİLLİK
Kadında da, erkekte de empati eksikliği.
Bu durumun bir türlü önüne geçilemiyor ne yazık ki.
İletişim problemi.. bu kadar İletişim teknolojilerin bol olduğu zaman da hâlâ nasıl İletişim problemi yaşıyoruz anlamış değilim.
Tabiki çok sorun var ben çok şanslıyım hep korudu Allah sezgilerim ela gözlü boşuna değilim bence bu erkeklerin eve kız atma niyetleri
Bilinçsiz sosyal medya kullanımı ve cahil bir neslin yetişiyor olması.
Aşırı unutkanlık !!! Çağın hastalığı çaresi de yok. Alzaymer doğru gidiyoruz
Gerçek etkileşimlerin azalması, her şeyin sanal dünyada yaşanması..
Bizim çağımızda eksik olan şey düşünce değil, tutkudur.
Bilişim teknolojilerinin kötüye kullanılması
Huzursuzlukla baş etmek can güvenliğini korumak tehlikelerden
İnsanların 1 adım daha iyi olmaya çalışmaması.
Yer yüzünün en büyük sorunları
İnsanlar
virüsler
sivrisinekler
Kim kimi yerde devri.
İnsan kınadığı şeyleri kendi yapması kadar saçma Bi durum yok.
Duyarsızlık , çoğu duygulara , çoğu adalete gözleri kör olmuşcasina umursamazlık
Empatiksizlik , iletişimsizlik , gelişime açık birey ve ortam oluşturamayışsızlık 🤔
İç dünyamızı gereksiz şeyler ile doldurup, kendimizi unutmak
Aşırı hizlilar yetisemiyoruz her şey o kadar çabuk degisiyorki
Ekonomi, güven, insanların artık herşeyi basitleştirmesi birçok sorun var aslında
Tüketim. Her şey hemen olsun bitsin istiyoruz
Dindir adamlar her şeye dini alet ediyor korkuyor bir diğer nokta ahlak.
Her devirde olduğu gibi en önemlisi cehalet. Saygısızlık, insan haklarına uyulmamasi, başarısız yoneticiler, kendini akıllı sana canım vs.
Bencillik. Öyle benciliz ki evimizde ekmek atıyoruz ama dünyanın birçok yerinde açlıktan ölen çocuklar var. Paylaşmayı asla bilmiyoruz.
Gittikçe hissizleşmek
Empati eksikliği
Güzel her şey anormal oldu..
Kötü şeyler normalleşti ….
Çağımızın en büyük sorunu bir s*k bilmeyip ama filozof gibi takilmalari,😊
Alevilerin namaz kılıp kılmamasını tartışmak gelecek kaygısıgeçim derdi
İşte bu yüzden biraz daha sakin olup ruhunuzun derinliklerine inmemiz lazim
Yeni gelen kuşak her çağın en büyük sorunudur. Her gelen gideni aratır
Herkes birbirinden nefret ediyor ve canım cicim geçiniyor...
Yüzyüze iletişim
Aşık olduğunu sanıp aşık olamamak
İssizlik
Ve internet bagimliligi
Hızlı tüketim
IDIOCRACY (bir film) / Aptallık
Empati eksikliği.
Tahammül seviyesinin düşüklüğü
Cahil diretmesi net bir arpa yok alamazsın
her şey çok çabuk değişiyor
Net söylüyorum asosyellik
Konuyu yanlış anlamak