Sadece Kendimize...
"Tek Başınasın"

Hayatda çıkardığın en önemli ders nedir?
Dünya sistemini profesyonel sanmam. Vücudumun ölene kadar sağlığı yenileyip sağlıktan ciddi sorun yaşasam bile atlatacığımı düşünmem. Çaresiz bir şekilde hiçbir şey yapamamak. Kendi yaratmadığım hiçbir şeye ve kimseye güvenilmeyeceğini öğrendim. Kendi kendimi yaratıp yaşasaydım, ve Dünya'ya başkasının düşüncesi olarak gelmeseydim.
Farklı bakış acisi
Pardon atladım ama kimin düşüncesi olarak geldiniz dünyaya? Merak ettiğim bir ifade de
Şu hayatta öğrenmemiz gereken en önemli şey hayatın kısa olduğu ve güzel yaşanması gerektiği. Güzelden kastım iyi bir insan olabilmek. Ölünce arkad2an mükemmel bir insandı diyerek güzel anılmak gerektiği. Zaten bizden geriye sadece anılardan başka bir şey kalmaz. İstediğin kadar evin, araban olsun. Seninle gelebilecek tek şey de yaptığın iyilikler olacak.
Çok güzel açıkladıniz hz ali derki ben iyiliği kendim için yapıyorum onlar benimle birlikte gelecek dır diye bir sözü vardı aynen öyle 👍👏👏👏😅
👏👏👏👏👏👏👏👏
Gülen emoji yanlişlik oldu
Teşekkürlerr🌺
Ey dil hele âlemde bir âdem yoğ imiş Vâr ise de ehl-i dile mahrem yoğ imiş
Gam çekme hakîkatde eğer ârif isen
Farz eyle ki el'ân yine âlem yoğ imiş
Anlamı nedir? Verdiğiniz örnek kime ait
Ey gönül, şu dünyada bir insan yokmuş. Varsa da gönülden anlayan bir sırdaş bulun- muyormuş. Eğer bilge isen asla gam çekme. Farz et ki dünya diye bir şey de zaten yokmuş. Nef’i
👏👏👍
Yaşamak görevdir yangın yerinde
Yaşamak insan kalarak
Yalnızlık Allaha mahsustur
Allah bize yeter
Her insanın yalnız öleceği ve kefenin cebinin olmadığı
Çok doğru keşke herkes bunu fark edebilse
Ümitsizlik şeytandandır. İnşallah diyelim
Evet öyle de şeytan insanın en zayıf noktasından vuruyor
Şemsi tebriz bir sözü var
Kalk, silkelen kendine gel. Umutsuzluğa sarılma. Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır.
- Şems-i Tebrizi
aynen öyle, uyanmamız gereken konular var
Nedir? O konular
Yani genel bir gaflet uykusundayız. Bize söylenen her şeye, verilen her bilgiye inanıyoruz. Sorgulamadan, araştırmadan. Çocukken daha uyanıktık sanki. Belki sahiden de masallar uyandırmak içindir..
Hakiki iman sorgulamakta başlar
Ben şimdi bir şey söylesem doğru deme asla araştırıp ve o araştirdigin yeni bilgiler edinip öğren herzaman
Ehli zatlar derler hakiki iman sorgulamak araştırmak okumak kaynaklı
Ben daha çok eksiğim var ilim sonsuz
Vesvese araştira arştira yok ettim örnek
aynn bide bişi sorsam? Birkaç yerde denk geldim ama garip geldi. Doğru bir kayna da bulamadım. Sorayım mı?
Sorabilirsiniz nedir?
Mevlana ve Şems? İkisi de birbirini mi seviyordu? Biraz çöpçatanvari oldu ama merak ettim. Allah aşkından bahseden iki insanken.. Yani kafamı karıştırdı bu konu biraz
Bir dakika nasıl yani
Ben özelliklere pinterst ve instagram da
Şemsi tebriz
Mevlana
Şadi Şirazi
Yunus emre hayranıyım
İlk defa sende duydum nasıl mevlana ile şemsi tebriz
Allah aşık deyince Tunus emre aklıma gelir
Aynen de mesela bir şarkıda duydum. "Mevlanaya aşık şems.." diye bir kısım vardı. Bende merak edip baktım ve bununla ilgili bişiler gördüm. Bilmiyorum belki yanlış anlamışımdır ama.. bilemedim
Bana link atarmısın
Mevlaya aşık demiş olabilir mi yani Allaha aşik
ya da birbirini seven Allah dostları bahsetmiş olabilir mi?
bilmiyorum belki benim hatamdı internete yazınca mevlana şems aşk diye bazı yazılar çıkıyor bahsettiğim şarkıyı da bulursam atarım
Anladım. simdi
Sen hiç duydun mu? Bir Osmanlı padişahı ile ilim hocası birbirlerini seviyorlardi
Padişah tam ilim efendisi görecek
İlim hocası geri gonderiyor
İlim hoca diyorki padişah buraya gelirsen burdaki maneviyat birakamaz ondan dolayı ona dişarda ihtiyaç var bize burada ihtiyaç var diyir
yok duymadım da oradaki padişah ve ilim hocası gibi bişi mi mevlana ve şems de? Ya da ikisi de Allah aşkından bahsediyordu benim gibi bazı insanlar mı yanlış yorumladı?
Bi benzeri de yunus emre hocası tarafından kovulması manevi aşk
Manevi aşk var
Aziz Mahmud hudayi filmi izle
Aşkından şeyhine abdets suyu soğuktan siçaga dönüyor
Manevi âsk var Allah dostları arasi
Mutlaka izle aziz Mahmud hudayi hz
Hee öyleli teşekkür ederim benim hatammış. Bide mevlana (k. s) yazıyor bazı yerlerde o ne demek?
Veliler için Allah dostları için kullanır
Kuddise Sirruhu
Anladım teşekkürler
Rica ederim 👍
Cevap
5Cevap
her şey geçici şu bize verilen can bile buyuzden takmamak gerek hiç birşeyi.
Aynen öyle
Bir daha kimsenin özelini kimseye anlatma. İlk kez bu hatayı yaptım bir daha asla!
Çok doğru bir karar
Kimseye asla yapmaz demeyeceksin bu hayatta herkes herşeyi yapar.
Bu benim felsefem bir yerde kul işi varsa insan en iyisini yapar
Aynen
👍
Herkes kendi penceresinden bakınca haklı.
Aynen öyle
Çalışan demir ışıldar gibi bir şey
Aynenoyle
Her zaman önceliğin kendin olmalı
Aynen oyle
Kuzenine güvenmemek arkadaşına
Kısaca insanlara guvenmemek
Hayır demeyi bilmelisin
Bunu başaramıyorum
Bende öyleyim ya
Bu yüzden kaybeden tarafız hiç kıramıyorum en büyük sorunum bu
Bu yüzden hayatım altüst oldu benim
En iyisi bu yaptığın iyiliği unut allahtan bekle Gördüğün kötülüğü unut Allah a bırak en iyisi bu
Allah görüyo zaten her şeyi
Her zaman kendine güven ve kimseyi kendinden fazla sevme.
seçtiklerin vazgeçtiklerine değecek
Bu hayat sadece bir rüyadan ibaret.
Tuzsuza çare var ama tuzluya çare yok.
Hic bise
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?